Anasayfa > Oyun Haberleri > Sonic’in Yeni Açık Dünya Oyunu Duyuruldu

Sonic’in Yeni Açık Dünya Oyunu Duyuruldu

Sonic evreninin yeni oyunu Sonic Rangers, diğer oyunlarında görmediğimiz yeni elementler ve açık dünya formatıyla 2022’de çıkacak.

SEGA’nın yakın zamanda yapmış oldupu Sonic canlı yayınında eski oyunlarından Remaster’ların olacağını duyurduktan sonra son 30 saniyesinde başka bir Sonic oyunu için hayranlara göz kırptı. Ormanlık bir alanda koşan ve bir süre sonra bacaklarında aşina olmadığımız bazı neon efektlerle gözden kaybolan karakterimiz, sonrasında yepyeni bir amblem ve 2022 yazısıyla yeni bir oyunun geliyor olduğunu kanıtlamış oldu.

Oyunun erken sürümlerini test ettiğini öne süren bazı oyuncuların dediğine göre oyun açık dünya olacak ve antik harabelerin olduğu ormanlık bir adada geçecek. “Ubisoft Kuleleri”, yani Ubisoft oyunlarında sıkça karşılaştığımız “kulenin üstüne çık ve bölgenin haritasını çıkar” mantığı olan kulelerin olduğunu, bir yetenek ağacı sistemi ve keşfedilip çözülecek birçok bulmacanın olduğunu da açıklayan bu oyuncuların dediklerinin tabii ne kadar doğru olduğu tartışmaya açık, ancak şimdilik bunun dışında hiçbir bilgi bulunmuyor. Oyunun isminin erken sürümde Sonic Rangers olduğunu söyleyenlerin aslında doğruluk payı bir hayli yüksek olabilir, çünkü başka Sonic oyunların verilerinde bu ismi bulanlar var ve bir Alman dergisinde de bu ismin kullanıldığı biliniyor.

Cloudpunk Geliştiricisi, Cyberpunk Temalı Yeni Oyunu Nivalis’i Duyurdu

Oyunun bir başka ilgi çeken kısmı ise oyuna yeni getirilen “cyberspace” görevleri. Bahsedilen bulmacaları çözdükten sonra başka bir evrene açılan bir portala giriş yapabiliyor ve bu cyberspace denilen özel bölümleri oynayabiliyorsunuz. 30 saniyelik fragmanda Sonic’te gördüğümüz bu neon efektlerin buna bir işaret olduğunu belirten oyuncular, denedikleri sürümün çok erken bir sürüm olmasına rağmen nispeten iyi bilgisayarlarda gayet akıcı oynadıklarını da dile getiriyorlar. Erken sürümü oynayanların birinci şahıstan deneyimlerini okumak istiyorsanız (İngilizce) buradan 4chan’de yazdıklarına göz gezdirebilirsiniz.

Sonic Rangers, 2022’de PC, Xbox Series X/S, Xbox One, PS4, PS5 ve Nintendo Switch için çıkış yapacak.

Hakkında Sedat Erbey Helvacı

Lovecraftian olan her şeyin hastası. Savebutonu sitesinde kendi çapında yazılar yazıyor, Boğaziçi Üniversitesi'nde İngilizce Öğretmenliği okuyor.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir