Anasayfa > Oyun Haberleri > Sony Epic İçin 200 Milyon Dolar Daha Yatırım Yapıyor

Sony Epic İçin 200 Milyon Dolar Daha Yatırım Yapıyor

Sony Epic için 200 milyon yatırım yapmaya hazırlanıyor. Dijital oyun piyasasısın en son mucizesi toplam 1 milyar dolar yatırıma ulaştı.

Epic Games blog olarak yayınladıkları açıklamada yatırımlarının ayrıntılarını paylaştı. Blog postuna göre bu sene eski ve yeni yatırımcılar Epic’e toplam 1 milyar dolar yatırım aktardı. Son yatırım dalgasıyla birlikte Epic Games’in toplam değeri ise dudak uçuklatan bir 28.7 milyar dolar oldu. Epic’in en önemli yatırımcısı ise elbette Sony. Teknoloji devi oyuncu çocuğuna 200 milyon dolar daha yatırdı.

Teknoloji devlerinin ikisi de Sony’nin verdiği yatırımın özellikle bir alanda kullanılıp kullanılmayacağını açıklamadı. Ancak blog postunda Sony’nin yaptığı yatırımla ilgili yorumuna yer verildi. Sony, Epic Games’in oyuncular ve dijital eğlence için ileri teknolojiler kullandığı ve bunun Sony’nin vizyonu ile birebir uyuştuğunu belirtti. Öne çıkan bir diğer detay ise, yatırım için “stratejik yatırım” ifadesinin kullanılması. Bu da Sony ve Epic arasındaki yatırım ilişkisinin özellikle bazı AR-GE çalışmalarında etkin olduğuna dalalet olabilir.

Epic Games Arkadaş Ekleme İşlemi Nasıl Yapılır?

Yatırımın kalanı ise birçok değişik kaynaktan geliyor. Eski yatırımcılarını elinde tutmayı başaran Epic’e önemli yeni yatırımcılar da geldi. Yeni ve öne çıkan yatırımcılar arasında Appaloosa, Baillie Gifford, Fidelity Management & Research Company LLC, GIC gibi isimler bulunuyor.

Artık tek soru Epic’in bu yatırımı hangi alanlarda değerlendireceği. Konu ile ilgili daha detaylı bilgi sahibi olmak isteyenler, Epic Games kurucusu Tim Sweeney’nin konu ile ilgili yaptığı yarım saatlik konuşmasını Youtube‘da izleyebilirler.

 

Hakkında Ezgi Çetin

Ezgi Çetin bağımsız bir oyun geliştirici ve Savebutonu yazarıdır. 29 yaşında ve bir kedi annesidir. En sevdiği oyun Tetris.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir