Anasayfa > Oyun Haberleri > Sony Game Pass Gibi Bir Sistemi Hayata Geçirmeye Hazırlanıyor Olabilir

Sony Game Pass Gibi Bir Sistemi Hayata Geçirmeye Hazırlanıyor Olabilir

God of War serisinin yaratıcılarından biri olan David Jaffe’nin iddialarına göre Sony Game Pass benzeri bir aylık abonelik sistemini değerlendiriyor. Detaylar haberimizde.

Xbox‘ın Game Pass adındaki aylık abonelik sistemi oyunculara birçok oyuna abonelik ücretinden başka hiçbir ek ücret ödemeden ulaşma imkanı veriyor. Oyun fiyatlarının giderek yükselmeye devam ettiği bu dönemde Game Pass sistemi haliyle pek çok oyuncu tarafından da tercih ediliyor. Pek çok AAA oyunun daha çıkış yaptıkları ilk günden sisteme eklenmeleri ve yine pek çok büyük firmanın oyunlarının Game Pass sistemine dahil olması onu bir hayli cazip kılan unsurlardan. Hatırlatmak gerekirse geçtiğimiz günlerde Bethesda Microsoft çatısı altına girmişti. Bu da demek oluyor ki Bethesda‘nın The Elder Scrolls ve Fallout gibi efsane serilerinin oyunları da Game Pass sistemindeki yerlerini alacaklar, hem de henüz çıkış yapmamış olanlar bile!

Bethesda Xbox ve PC İçin Özel Oyunlar Yapacak

Sony Game Pass

Hal Xbox cephesinde böyleyken PlayStation cephesinin elinde ise buna benzer bir sistem yok. PlayStation Plus adlı sistem ise oyunculara her ay farklı oyular sunsa da Game Pass‘in yanına bile yaklaşamıyor. Önemli bir kaynaktan gelen bilgilere göre Sony nihayet konu hakkında bir adım atmaya karar vermiş durumda. God of War serisinin yaratıcılarından ve Twisted Metal‘in ise ortak yaratıcısı olan David Jaffe 2017 yılında Sony‘den ayrılmış olsa da şirket içinde hala bağlantılara sahip. YouTube kanalındaki bir videoda konuya ilişkin açıklamalarda bulunan Jaffe şirket içindeki kaynaklarından Sony cephesinden de Xbox Game Pass benzeri bir abonelik sistemi üzerinde çalışıldığını duyduğunu söylemiş vaziyette. Game Pass sistemi ile eli fazlaca güçlenen Xbox‘a bir yanıt niteliği taşıyacak olan bu hamle hakkında elimizde henüz resmi bir açıklama bulunmuyor. Bakalım Sony’nin üzerinde çalıştığı abonelik sistemi kullanıcılara ne gibi avantajlar sunacak?

Hakkında Beril Özge Danacı

5 yaşında Tomb Raider oynayan annemi gördüğümde bir aydınlanma yaşadım. Annem hala o güne lanet ediyor.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir