Anasayfa > Oyun Haberleri > Sony PlayStation 5 Pro İçin Patent mi Aldı?

Sony PlayStation 5 Pro İçin Patent mi Aldı?

Oyun dünyasında şu sıralar büyük olaylar yaşanıyor: Yılın son ayına girmişken başımıza yağan yeni oyunlar, yaklaşan Game Awards töreni ve en önemlisi de yeni nesil konsolların hayatımıza girmesi. Olaylar böyle sürüp giderken ortaya çıkan bir patent haberi akıllarda PlayStation 5 Pro ile ilgili şüphelerin oluşmasına sebep oldu.

PlayStation 5 Pro

Yeni nesil konsollar satışa çıkalı henüz birkaç hafta oldu. Oyuncuların bir kısmı konsollarını almak ve yeni nesile hazırlanmakla meşgul. Önemli bir kısmıysa geldiği gibi tükenen stoklar yüzünden konsollarını alamamaktan şikayetçi. Birçok kişi bu durumun bir süre daha aynı şekilde süreceğini düşünüyor. Fakat konsollar daha yeni çıkış yapmışken Sony’nin aldığı bir patent, akıllarda şimdiden PlayStation 5 Pro ile ilgili soru işaretlerinin oluşmasını sağladı.

PlayStation 5 Pro

Bütün bu soru işaretlerinin kaynağı ise, Sony’nin 30 Temmuz 2020 tarihinde aldığı bir patentle alakalı. Patentte çoklu-GPU gibi ifadelerin geçmesi, şu anki mevcut konsollardan çok daha üstün bir konsolun ayak sesleri gibi gözüküyor. GPU’ların ne olduğunu basitçe açıklamak gerekirse, bunların konsolların ekran kartları olduğunu söyleybiliriz. Peki bir konsolda 2 GPU olması onun gücünü ne kadar artırır? 2. bir GPU konsolun gücünü 2 katına çıkarmasa da büyük bir fark yaratabilir. Bu da konsola, başta daha yüksek ekran yenileme hızları olmak üzere, pek çok üstünlük sağlar. Yapılacak işin bölünmesi sayesinde de cihaz daha az yorulur. Fakat bütün olanlar bununla sınırlı değil.

2020 Game Awards’u Gal Gadot ve Brie Larson Sunacak!

Özellikle patentte de vurgulanan “Bulut Tabanlı Oyunculuk” ibaresi, Sony’nin de bu yönde bir adım atmak istediğinin işareti olabilir. Xbox bu alanda yaptığı Game Pass oyun kütüphanesi ve xCloud oyun yayın servisi gibi yatırımlarla Sony’nin bir hayli önüne geçti. Rakibinin daha fazla arkasında kalmak istemeyen Sony de artık harekete geçmek istiyor olabilir.  Tabii ki bunlar şimdilik sadece tahminden ibaret. Birçok kişi PlayStation 5 Pro için önümüzde daha uzun bir yolun olduğunu düşünüyor.

Hakkında Onat Çakalcı

Tükettiklerimi paylaşmayı severim. Ağır Witcher ve Dune fanıyımdır. Öyle yazıyorum işte.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir