Anasayfa > Oyun Haberleri > Sony Silent Hill ve Metal Gear’ı Konamiden Satın Mı Alıyor?

Sony Silent Hill ve Metal Gear’ı Konamiden Satın Mı Alıyor?

Sony, Silent Hill ve Metal Gear’ı Konami’den satın alıyor. 4Chan üzerinden sızdırılan habere göre listeye Castlevania da eklenebilir.

Bir süredir, ortalıkta Sony’nin yatırım arayışında olduğu dedikoduları dolaşıyordu. 4Chan forumlarına düşen Konami çalışanı olduğunu iddia eden bir kullanıcının yaptığı sızıntıya göre dedikodular doğru. Sony Silent Hill ve Metal Gear‘ı almakla ilgileniyor. Ayrıca Castlevania da  Sony’nin ilgisini çeken diğer yatırımlar arasında. Sızıntının güvenilirliği tartışmalı olsa da, son bir kaç aydır gelen dedikoduların gidişatına uygun olduğu kesin. Silent Hill’e yeni oyun ya da remake gelecek mi konusuna daha önce sitemizde yer vermiştik.

Forum gönderisine göre Sony’nin planları şu şekilde. Sony, oyunun tasarımcısı olan Hideo Kojima‘nın yardımıyla Metal Gear serisine remake yaparak seriyi yeniden gündeme getirmek istiyor.  Hideo Kojima, 2015 senesinde Konami’den olaylı bir şekilde ayrılmıştı. Sony’nin Hideo Kojima’yı işe alarak Silent Hill için bir remake yapmak istediği dedikoduları da bir süredir gündemde. Bu da akıllara, Sony’nin Hideo Kojima ve Konami arasında bir çeşit arabulucu görevi gördüğünü ve Kojima’nın sayesinde geçmişte popüler olan oyun serilerini Playstation 5 kullanıcılarına sunmak istediği çıkarımını getiriyor.

Geçmişte efsaneleşmiş oyunların teknik ve grafik olarak yeniden düzenlenerek piyasaya sürülmesi son zamanlarda oldukça popüler bir konsept ve nedenini anlamak da zor değil. Bir dönem bu oyunları severek büyümüş olan nesil, bu oyunları güncel teknolojiyle yeniden oynamaktan son derece memnun. Piyasadaki remakelerin finansal başarısı ve aldığı tepkiler göz önüne alınınca, Sony’nin neden böyle bir hamle yapmak istemesi de son derece doğal.

Bilgisayar oyunları ile ilgili gelişmeleri internet sitemizden ve sosyal medya hesaplarımızdan takip edebilirsiniz. Sizce Sony bu remakeleri yapacak mı? Yaparsa ilginizi çeker mi? Fikirlerinizi yorumlarda bizimle paylaşın!

 

Hakkında Ezgi Çetin

Ezgi Çetin bağımsız bir oyun geliştirici ve Savebutonu yazarıdır. 29 yaşında ve bir kedi annesidir. En sevdiği oyun Tetris.

Bir Yorum

  1. Alırsa ve kojimaya yaptırırsa bir de Norman reedusu mgsde gördüğümüzü düşünsenize

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir