Anasayfa > Listeler > Soundtrack Konusunda En İyi Olan Oyunlar

Soundtrack Konusunda En İyi Olan Oyunlar

Çoğumuz oyunlara sıradan oyun gözüyle değil de onlara sanatla, aşkla bakıyor. Tıpkı benim gibi. Hatta şöyle söyleyeyim bazı oyun soundtrackleri uyumama bile yardımcı oluyor. Hadi isterseniz hep birlikte soundtrack konusunda en iyi olan oyunlara geçelim.

Not bu listedeki oyunları sevmeyebilir veya “X oyunu nerede ya çok güzel soundtrack konusunda!” diyebilirsiniz. Listeye eklemek istediğiniz varsa yorumlar kısmında belirtebilirsiniz efendim. Bu oyunların sıralaması tamamen rastgeledir.

Brütal Legend

Metal Müzik İle Kutsanmış Oyunlar adlı listemizde yer alan Brütal Legend, birçok metal dinleyen insanların yakından tanıdığı onlarca metal parça barındırıyor. Oynarken gözyaşlarınızı tutamayabilirsiniz sevgili metalciler. Eleştirilecek tek bir yönü var. Keşke daha fazla parça olsaymış daha iyi olurmuş. Tabi daha pahalıya patlardı orası kesin. Geliştiriciyi de düşünmek lazım.

soundtrack

Cuphead

Souls oyunlarından daha zor fakat görünüm itibariyle pek şeker oyunumuz Cuphead, bizi 1930 yıllarına götürüyor. Dönemin çizgi filmleri gibi gözüken bu oyun doğal olarak o dönemin alışılagelmiş  çizgi film müziklerini barındırıyor sevgili oyunumuz. Yalnız oynarken dikkat edin sağı solu dağıtmayın.

soundtrack

Doom

Her zaman olduğu gibi Doom’u listeye katıyoruz. Seviyorum oğlum ne yapayım? Çok seviyorum keratayı her listeme girmeyi başarıyor bir şekilde. Id Software bile bu kadar yararlanmamıştır Doom’dan. Neyse efendim. Burada tek bir Doom oyunu yerine bütün seriyi ele almak istedim çünkü serinin bütün oyunlarının müzikleri çok güzel. İlk oyunların müzikleri her ne kadar “bit bit Anadolu.” olsa da bazı rock/metal parçalara gönderme yapması insanın hoşuna gidiyor. Hele ki metal seviyorsanız. Onun dışında Doom 3’ün ana müziği ve oyun içinde çalan gerilim, aksiyon anındaki müzikler atmosferi çok güzel yansıtıyor biz oyunculara. Onun dışında Doom (2016) ve Doom Eternal hakkında bahsetmeme gerek yok değil mi? Ağzına kadar metal! Ver babam ver! Alacaksın eline Super Shotgun’u çalacak arkada Bfg Division dalacaksın iblis ordusunun ortasına. Her ne kadar şarkılar remix olsa da bayıla bayıla dinliyorum şarkılarını. Henüz çıkmamasına rağmen “Doom Eternal soundtrack “ aramasıyla doldu arama geçmişim. Oh bugün de Doom övdüm.

soundtrack

Friday 13th: The Game

Bazılarınız şaşırmış olabilir ama evet. Bu oyunun müzikleri çok sağlam. Crazy Lixx adlı grup ve Alice Cooper’dan alınan şarkılar olsun, Jason kovaladığı anda çalan şarkılar olsun (Her Jason’da farklı şarkılar çalıyor.) sakin anlarda çalan şarkılar olsun bizi tekrardan 1980 yıllarına götürüyor. Sanki oyunu değil filmini izliyormuşum gibi hissediyorum. Tabii grafiksel bakımdan bunu söylemek zor çünkü Illfonic stüdyosunun maddi gücü buna müsaade etmiyordu. Ama ortamıyla, müzikleriyle atmosferi çok güzel sağlıyordu. Serinin hayranı olarak oyunu oynarken keyif şelalesinde banyo yapıyordum diyebilirim.

soundtrack

Grand Theft Auto: Vice City

Hayır San Andreas değil. Değil kardeşim! 1980 popu benim daha çok hoşuma gidiyor gangster rap türünden. Arabamla gezerken arkada bir Dance Hall Days, Self Control, Out of Touch, Billie Jean veya Run To You çalmasın mı? Oh be retro be! Nostalji be! Malibu’ya gittiğimde duyduğum hisleri siz tahmin edin artık!

soundtrack

Hotline Miami

O kadar retro dedik 1980 yılları dedik. Bu oyundan bahsetmezsem büyük ihtimalle beni ıslak odunla döveceğinizden ötürü bu oyunu da ekliyorum. Oynanışı özellikle çok zevkli olan bu oyunun müzikleri Synthwave dediğimiz müzik türünden oluşuyor. Yani tam olarak bizi o yıllara götürüyor diyebiliriz. Son zamanlarda çok popüler olmasa da bir zamanlar çok popüler bir türdü. Yine kaldık baş başa retrocular.

soundtrack

Killing Floor

Üzerinize akın akın gelen yaratıkları metal müzik eşliğinde kesip biçmek ister misiniz? O zaman size Killing Floor’u şiddetle öneriyorum. Eğer günlük hayatınızda da metal dinliyorsanız. Killing Floor müziklerini dinleyebilirsiniz. Gerçekten hepsi çok sağlam parçalar. Oyunda otomatikman gaza geliyorsunuz zaten.

soundtrack

Max Payne 2

Şüphesiz oyun tarihinin en depresif müziklerini Max Payne 2 içeriyor. Oyunun karanlık polisiye atmosferini sağlayan etkenlerden birisi de oyunun müzikleri. Yağmurlu havalarda internetime kıyıp kapüşonumu çekip üstüne bir de kulaklığımı takıp Max Payne 2 müzikleriyle yoluma devam ediyorum. Oyunda olmasam bile oyundaymış hissiyatı veriyor. Hatta öyle ki o an biriyle konuşacağım zaman sanki herkes karikatürleşiyor. Bakkala gidip karmaşık cümleler kuruyorum ve dayak yiyerek ayrılıyorum tabi. Şu oyuna remake falan yapın artık lütfen. Hiç değilse Max Payne 3 reboot yapın be!

soundtrack

Mortal Kombat Trilogy

Her ne kadar serinin hayranı olsam da bana göre birkaç Mortal Kombat oyunu hariç müzik işini pek iyi yapamıyorlar. Özellikle de Midway’in battığı dönemlerde. Şarkıların epikliğine mi hayran olayım, verdiği atmosfere mi hayran olayım, yoksa beni gece uyutabilen bir soundtrack olabildiğine mi hayran kalayım? Her dinleyişimde “Piyangoyu tuttursam, Netherrealm Studios’u satın alsam, oyunu tekrardan reboot etsem.” düşüncesi beni yeyip bitiriyor efendim!

soundtrack

Mount & Blade: Warband

Ülkemizde o kadar kötü iş var ki gerçekten hala Warband gibi bir eserin ülkemizden çıkmış olmasına inanamıyorum. Ya o müzikler nedir TaleWorlds? Bizi havaya sokan, kırda, bağda, bahçede cenk edip, gerçek hayatta da kendimizi lord zannetmemizi sağlayan bir atmosfere sahip Warband. Bakalım Bannerlord’un müzikleri Warband kadar insanları büyüleyebilecek mi?

soundtrack

Street Fighter 2

Ter kokan atari salonlarından evimize kadar gelen Street Fighter 2, oldukça epik ve atmosfere uygun bir şekilde yapılmış. Her bir karakterin kendine has müziği var oyunda ve hepsi birbirinden harika. Üstelik hepsi metal cover yapmaya çok müsait. Hatta yapıldı da. Bu çok harika bir şey!

soundtrack

The Punisher

Marvel evreninin şüphesiz en iyi karakteri olan Punisher’ın 2004 yapımı oyununu bilmeyen yoktur sanırım. Marvel’a yakışır müzikler barındıran oyunda, Punisher’ın çeşitli çeteleri yok edip intikamını almaya çalışıyor. Meşhur kahraman temalı müzikler içeren oyunumuz bizi her daim moda sokabiliyor.

soundtrack

Minecraft

Sadece Minecraft’ın Microsoft tarafından satın alınmadan önceki versiyonlarını oynadığım için doğal olarak o dönemin müziklerini seviyorum. Spotify listemde bile C418’in Minecraft için hazırladığı şarkılar var. Madende, tarlamda, evimde, çiftliğimdeyken bir anda o güzelim sakin soundtrack devreye giriyor ve oyundan aldığım zevk iki katına çıkıyor.

soundtrack

Uncharted

The Punisher gibi kahramanlık müzikleri içeren bu oyunda, Nathan Drake’in hazine avcılığı hikayesini çok güzel bir biçimde anlatıyor. Arada açıp tekrardan Playstation 3 zamanlarına gidip gözlerim doluyor. Playstation 3 arkadaşlıkları çok farklıydı. Hatırlayanınız vardır.

soundtrack

God of War

Yunan mitolojisinin delisi Kratos’un hikayesi boyunca çalan epik müziklerden, Yunan mitolojisini bize çok güzel yansıtan müziklerden oluşan soundtrack, oyun boyunca tüylerimizin diken diken olmasına sebep oluyor.

soundtrack

The Last of Us

Post apokaliptik bir dünyada, insanlığın yok derece az olduğu şehirler, boş evler, yeşillikler ve kana susamış enfekteler ve en önemlisi güzel bir soundtrack bize bu oyunda eşlik ediyor. Joel ve Ellie’nin macerası güzel şarkılarıyla bu mayıs ayında da devam edecek.

soundtrack

Call of Duty 4: Modern Warfare

Tekrardan bir kahramanlık hikayesi ve tekrardan kahramanlık temalı bir soundtrack. Oyunda Captain Price, Gaz ve Soap Mactavish ile birlikte Orta Doğu’da mermi mermi demokrasi dağıtırken arkada yüreğimizi güçlendiren, tüylerimizi diken diken eden müzikler bize eşlik ediyor.

soundtrack

Bir listemizin daha sonuna geldik. Siz de bu soundtrackler hakkında düşündüklerinizi veya bu listeye eklemek istediğiniz bir soundtrack varsa yorumlar kısmında belirtebilirsiniz. Herkese iyi oyunlar efendim. Esen kalınız!

Hakkında Harun Refik Çiftci

Oyunlarla bir bebekken elime tutuşturulan çakma Nintendo kolu ile tanıştım. Retro oyunlara ve Slasher filmlere hayran bir şahıs. FPS aşığı olduğum doğrudur.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir