Anasayfa > Oyun Haberleri > STALKER 2 PlayStation İçin Çıkış Yapmayabilir!

STALKER 2 PlayStation İçin Çıkış Yapmayabilir!

Oyuncuların merakla bekledikleri STALKER 2 PlayStation sahiplerini üzecek bazı haberlerle karşımızda. Detaylar haberimizde.

Ukrayna merkezli bir oyun geliştiricisi olan GSC Games tarafından geliştirilen ve ilk oyunu olan STALKER: Shadow of Chernobly ile 2007 yılında karşımıza çıkmış olan yapım oyuncular tarafından büyük bir beğeni ile karşılanmıştı. Oyuncuları Çernobil nükleer santralinde meydana gelen büyük felaketin ardından radyasyon ile kirlenmiş, anomaliler ve mutasyona uğramış canlılar ile dolu olan çorak topraklara davet eden yapım yarattığı atmosfer ile büyük bir etki yaratmıştı. 2008 yılında gelen STALKER: Clear Sky ve 2009 yılında çıkış yapan STALKER: Call of Pripyat‘ın ardından derin bir sessizliğe gömülen seri yakın bir zamanda STALKER 2 ile geri dönmeye hazırlanıyor. Oyuncuların merakla bekledikleri yapım hakkında PlayStation sahiplerinin ise hayal kırıklığı yaşaması olası görünüyor.

STALKER 2 PlayStation

Oyunun geliştiricisi olan GSC Games ile bir röportaj gerçekleştirmiş olan GameBolt bazı önemli açıklamalar aktardı. Yapılan röportajda geliştirici ekip STALKER 2 için şimdilik PlayStation cephesine dair bir planları olmadığını açıkladı. Bu açıklama akıllara birkaç farklı ihtimali getirdi. Bunlardan ilki oyunun direkt olarak PC ve Xbox cephesine özel olacağı. İkinci ve daha kuvvetli olan ihtimal ise oyunun bir süreliğine Xbox ve PC‘ye özel olacağı, o sürenin ardından ise PlayStation için de çıkışını gerçekleştireceği. Maalesef elimizde geliştiricinin oyunu ”şimdilik” PlayStation için çıkartmayacakları dışında herhangi bir bilgi bulunmuyor. İçinde bulunduğumuz yılın kış aylarında piyasaya sürülmesi beklenen STALKER 2‘nin yayınlanan görüntüleri ile de beklentileri yükseltmiş durumda. Bakalım yapım aradan geçen yılların ardından beklentileri karşılamak konusunda ne derecede başarılı olabilecek?

Hakkında Beril Özge Danacı

5 yaşında Tomb Raider oynayan annemi gördüğümde bir aydınlanma yaşadım. Annem hala o güne lanet ediyor.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir