Anasayfa > Oyun Haberleri > Steam 2020 İstatistikleri Kullanıcılar ile Paylaşıldı

Steam 2020 İstatistikleri Kullanıcılar ile Paylaşıldı

Bir yılı daha geride bırakmamız ile birlikte Steam 2020 istatistikleri de Valve tarafından yayınlandı. Detaylar haberimizde.

Güçlü rakiplerine karşın hala çevrimiçi oyun platformlarının lideri konumunda bulunan Steam yıl değerlendirmesi raporunu yayınladı. 2020 yılı itibariyle üçüncüsü yayınlanmış olan raporda geride bıraktığımız yılın istatistikleri yer aldı. 2020 yılı içerisinde kendi eş zamanlı çevrimiçi oyuncu rekorunu arka arkaya kıran Steam konuya ilişkin olarak da raporda açıklamalara yer verdi. Raporda küresel pandemi öncesinde halihazırda büyüme kaydedildiği ancak karantina süreçlerinin başlaması ile evlerine kapanan insanların oyunlara gösterdiği ilgi sebebiyle büyümenin hızlandığından bahsedildi. Steam 2020 yılı içerisinde 120,4 milyon aylık etkin kullanıcıya, 62,6 milyon günlük etkin kullanıcıya ve 24,8 milyon eş zamanlı kullanıcıya ulaşmış vaziyette.

Steam’de 2020’nin En’leri

Steam 2020 istatistikleri

Yayınlanan Steam 2020 istatistikleri içerisinde dikkat çekici noktalardan biri de ilk kez oyun satın almış olan kullanıcıların sayısı oldu. Rapora göre aylık 2,6 milyon oyuncu ilk kez oyun satın aldılar. Ayrıca satın alınan toplam oyun miktarı da geçtiğimiz yıla kıyasla yüzde 21,4 oranında artış gösterdi. Yayınlanan raporda ayrıca indirimler ve etkinlikler gibi konularda da istatistiklere yer verildi. Buna göre indirim dönemlerinde elde edilen gelirler 2020 yılı içerisinde rekor seviyeye ulaştı. 2020 Kış İndirimleri süresince 100 bin dolardan fazla gelir elde eden oyunların sayısı geçtiğimiz yıla kıyasla yüzde 36 oranında artmış durumda.

Steam’in en kazançlı bir yılını anlatan rapora buraya tıklayarak göz atabilirsiniz.

Hakkında Beril Özge Danacı

5 yaşında Tomb Raider oynayan annemi gördüğümde bir aydınlanma yaşadım. Annem hala o güne lanet ediyor.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir