Anasayfa > Oyun Haberleri > Steam, 25 Milyonun Üzerinde Anlık Oyuncu Sayısı İle Kendi Rekorunu Kırdı

Steam, 25 Milyonun Üzerinde Anlık Oyuncu Sayısı İle Kendi Rekorunu Kırdı

2021’e güçlü bir başlangıç yapan Steam, 25 milyon+ anlık oyuncu sayısı ile birkaç hafta önce kırdığı rekoru ekarte etmeyi başardı.

Bilgisayar üzerinden kullanılan en büyük oyun platformu olan Steam, koronavirüs salgınının başlamasından bu yana oyuncu sayısında rekorlar kırmaya devam ediyor. İnsanların evine kapandığı ve oyunlara yöneldiği karantina dönemine yılbaşı, Noel tatilleri, indirimler eklenince herkes oyuna doyuyor.

  • Steam’in Yeni Anlık Oyuncu Sayısı Rekoru: 25.415.080

SteamDB verilerine göre daha birkaç hafta önce 24,7 milyon anlık oyuncu sayısına ulaşarak kendi rekorunu kırmış olan Steam, 2021’nin ikinci gününde 25,4 milyon anlık oyuncu sayısı ile kendi rekorlarını tek tek geçmeyi sürdürüyor.

SteamDB’nin oyunculara sunduğu bu veriye göre bu rekora katkı yapan oyunların başında bir milyonun üzerinde anlık oyuncu sayısıyla CS:GO bulunuyor. CS:GO’yu sırasıyla Dota 2 ve PUBG izlerken bu demirbaşların sonrasında ise Cyberpunk 2077’nin 200 binin üzerinde anlık oyuncuya sahip olduğunu görüyoruz. Bu yazıyı yazarken bile sürekli artış gösteren rekoru, Steam’deki anlık oyuncu sayılarını buraya tıklayarak takip edebilirsiniz.

steam

Rekorun Sebebi Ne?

Daha önce bahsettiğimiz genel faktörlerin (tatiller, karantina) yanında Steam’in yılbaşı indirimi, yeni çıkan oyunlar, oyunlara eklenen içerikler gibi unsurlar da Steam’in yeni rekorunun kırılmasında büyük rol oynadı. Tek başına çok büyük etki yaratan, çıktığı anda bir milyon oyuncu sayısına ulaşmayı başaran Cyberpunk 2077’nin hâlâ devam eden etkisi, GTA Online’a eklenen yeni soygun, Stardew Valley’nin yeni güncellemesi gibi unsurlar sayesinde Steam yeni bir anlık oyuncu rekoru kırdı. Oyun sektörü, kendisine olan ilginin doğal olarak arttığı bu süreçte bu şekilde yeni içerikleri oyuncularla buluşturmaya devam ettikçe her platformda yepyeni rekorlarla karşılaşmamız işten bile değil. Geleceğin ne getireceğini hep birlikte izleyip göreceğiz.

Sizce bu gidişat nereye kadar? Hangi oyunlarla, içeriklerle Steam çok daha büyük bir ivme yakalayabilir? Yorumlarınızı bizlerle paylaşmaktan çekinmeyin. Herkese iyi oyunlar diliyoruz.

Hakkında Efe Eren Genç

Boğaziçi Dilbilim öğrencisi, orada burada yazıp çeviriyor, kendince bir şeyler deniyor.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir