Anasayfa > Oyun Haberleri > Steam Çin Valve Alpha Aşamasından Sızıntılar Var

Steam Çin Valve Alpha Aşamasından Sızıntılar Var

Çin’de kullanımı kısıtlı olan Steam’in Çin için yaptığı Valve uygulamasından haberler var. Alpha aşamasındaki sızdırılmanın detayları haberimizde.

Uygulamalardan ve denetimlerden fazlasıyla sıkılan Steam’in Çin pazarı için piyasaya sürmeye çalıştığı Valve uygulamasının alpha aşamasından sızıntılar var. Yerel bir firmanın ortaklığı ile kurulmaya çalışılan Valve uygulaması Çin Halk Cumhuriyetinde yaşayan oyuncuların oyun süreleri, kullanıcı isimleri ve profil fotoğrafları gibi bilgilerini kısıtlamayı amaçlıyor.

Valve Firmasını Önemli Kılan 10 Özelliği

Global Steam ile Valve arasındaki farklılıklar ise dikkat çekici. Öncelikli ve en önemli uygulama, oyuncuların Steam üzerinden oyun açarken yüklenme ekranında gördükleri uyarı. Şu an yönetimde olan Çin Komünist Partisi tarafından hazırlanan uyarıda ise oyunculara gereğinden fazla bilgisayar oyunu oynamanın zararlı olduğu, zararlı oyunların boykot edilmesi ve bilgisayar korsanlığına karşı olunması gerektiği konularında çağrılarda bulunuluyor. Mesaj ayrıca düzenli egzersiz yapmanın öneminden de bahsediyor. Mesaj ekranda 5 saniye boyunca gösteriliyor.

Oyuncuların değiştirdikleri profil fotoğrafları ise Steam’in orjinal profil fotoğrafı olan soru işareti ile değiştirilmiş durumda. Böylelikle Çin Hükümeti’nin zararlı bulacağı herhangi bir görsel kullanımı da sınırlandırılmış oluyor. Aynı zamanda oyuncular kullanıcı isimlerini değiştiremiyorlar ve bunun yerine bir dizi rakamdan oluşan bir Steam ID‘si kullanılıyor.

Bu değişikliklerin dışındaki bir diğer önemli uygulama ise belirli saatler arasında bazı yaş grubundan oyuncuların oyun oynayamaması. WIN.gg tarafından yapılan denemede CS:GO ve Dota 2 oyunları oyuncuların erişimine açılmış, fakat saat kısıtlaması nedeni ile başarılı olunamamış. Bu iki oyunun aynı zamanda Çin Halk Cumhuriyeti’nde oynanmasına izin verilen ve Perfect World şirketi tarafından piyasaya sürülmüş versiyonları da bulunuyor. Oyunların WIN.gg tarafından çıkarılan sürümlerinin Steam üzerinde çalışmamasının bir sebebinin de bu olabileceği düşünülüyor.

Şu an için yapılan bir açıklama olmasa da, Çin Halk Cumhuriyeti’nde ikamet eden oyuncular Steam’in kısıtlanmış bir versiyonunu kullanmak zorunda kalacaklar.

Hakkında İrem Hamamcılar

İrem İngilizce öğretmeni, sıkı bir DnD oyuncusu ve çocuklara DM'lik yapıyor. Bunlardan kalan zamanını okumak ve internetten oyun izlemekle geçiriyor.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir