Anasayfa > Oyun Haberleri > Steam, Dünya Genelinde Çöktü

Steam, Dünya Genelinde Çöktü

Her sene sabırsızlıkla beklenen Yaz İndirimleri’nin 3. gününe girilmişken Steam, dünya genelinde çöktü. Kullanıcılar platforma giriş yapamadıklarını söylüyor.

Devasa oyun platformu Steam, geçtiğimiz günlerde her senenin en çok beklenen indirimleri olan ve kullanıcılarına binlerce oyunda indirim sunan “Steam Yaz İndirimleri” dönemini açmıştı. Yaz indirimler, birçok oyuncunun gözünde artık sıradan indirimler olsa da yine de milyonlarca oyuncu yeni oyunlara sahip olmasını sağladı.

Steam, Yaz İndirimleri ilk saatlerde her sene olduğu gibi platformda aşırı yoğunluğa neden olmuştu. Steam sunucularına gelen milyonlarca talebi aynı anda karşılayamadığı için Steam, sınırlı bir süreyle yavaş çalışmıştı. Ancak şu dakikalarda kaynağı bilinmeyen bir sorun sebebiyle Steam, dünya genelinde çöktü.

Steam dünya genelinde çöktü

Twitter ve diğer birçok platformda paylaşım yapan kullanıcılar, platforma erişemediklerini belirtti. Steam’de görülen bu yoğunluk yalnızca belli bir bölgedeki kullanıcıları değil, Downdetector’ın haritasına göre bütün dünyadaki kullanıcılarını etkiledi.

Downdetector’da yer alan haritaya göre çöküntü, özellikle Asya ve Avrupa kıtalarındaki kullanıcıları etkiledi. Yoğunluğun en çok yaşandığı yer Batı Avrupa ülkeleri olurken ülkemizde de ciddi bir şikayet yoğunluğu gözlemlendi. Türkiye’de İstanbul ve İzmir, Downdetector haritalarında çöküntüden ciddi derecede etkilenmiş olarak görüntülendi.

Steam’de yaşanan ani çöküntü ve platforma erişim sorunlarıyla ilgili şu ana kadar herhangi bir resmi açıklama yapılmadı. Bununla birlikte sorunun kaynağını da henüz tespit edebilmiş değil. Steam’de çöküntü yaşanan şu sıralarda platformda özel bir indirim veya etkinlik de başlamış değil.

Hakkında Yiğit Aydoğan

3 yaşında babası ile oyun oynamaya başlayan Yiğit SaveButonu'nda sosyal medya editörlüğü ve yazarlık yapıyor.

Bir Yorum

  1. İlk günkü yoğunluktan çökmeyip nasıl 3. Gün çöktü ki? GabeN reyiz yine serverların üstünde çalışanlarla birlikte barbekü partisi mi yapıyor yoksa?
    (Kötü bir espriydi kabul ediyorum vurmayın lütfen)

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir