Anasayfa > Oyun Haberleri > Steam Geliştiricisi ve Oyuncu Arasında İade Polemiği Kalpleri Eritti

Steam Geliştiricisi ve Oyuncu Arasında İade Polemiği Kalpleri Eritti

Steam geliştiricisi ve oyuncu arasındaki oyun iadesi problemi Twitter’a taşındı. İlginç hikayenin sonu ise herkesin kalbini eritti.

Steam içerisinde yer alan oyun iade etme hilesi tüm Steam kullanıcılarının malumu. Steam üzerinde bir oyunu aldıktan sonra iki hafta içerisinde iki saatten fazla oynamadıysanız oyunu iade hakkınız bulunuyor. Bazı kullanıcılar ise bu iade işlemini suistimal ediyor.

Bilindiği üzere, Steam üzerinde AAA yapımlardan tutun da 15 dakika oynama süresine sahip olanlara kadar birçok yapım bulunuyor. Bağımsız yapımlardan bazılarının oynanış süreleri oyunun tamamı bitirilse bile 2 saatin altında. Böyle bir durumda, oyunu tamamen bitirdikten sonra iade hakkı halen bulunuyor. Kullanıcılar da tamamını oynadıkları oyunu iade ederek bedavaya getiriyorlar.

Steam Oyun İade Etme İşlemi Nasıl Yapılır?

Son derece alıştığımız bu durumun bir örneği de geçtiğimiz günlerde, Before Your Eyes (Gözlerinin Önünde) oyunuyla ilgili yaşandı. Ancak tipik örneklerinden farklı olarak iade süreci ilginç bir hikaye yarattı. Webcam ile oynanan oyunu satın alan kullanıcı, oyunu bitirdikten sonra iade etti. Oyunun geliştiricisi ise iade işleminin arkasında yatan bir detayı fark etti.

Oyuncu iade işlemini gerçekleştirdikten sonra, şöyle bir yorumda bulundu.

Oyun 1,5 saat ancak hikaye ve konsept muhteşem”

Geliştirici de oyunu beğendiği halde iade eden oyuncusunun yorumunu Twitter’da paylaşıp kendi yorumunu ekledi:

Evet kısa bir oyun yaptık. Bence daha çok kısa oyun yapılmalı. Bence kısa oyunlar muhteşem bir deneyim sundukları için iade edilmemeli.

Yaptığı çakallık fark edilip Twitter’a taşınan oyuncu ise, geliştiriciden yine Twitter üzerinden özür diledi. Bütçesinin kısıtlı olmasına rağmen yaptığının hiç hoş olmadığının farkında olduğunu söyleyen oyuncu, oyunu yeniden aldığını ispatladığı bir ekran görüntüsü de paylaştı.

Bağımsız geliştiriciler küçük bütçelerle ve büyük fedakarlıklarla çalışıyorlar. Bu anlamda, oyunların oynanıp beğenilmelerine rağmen iade edilmeleri elbette geliştirici açısından oldukça üzücü. Ancak bu hikayede de gördüğümüz gibi biraz iletişimin çözemeyeceği bir problem de değil.

Hakkında Ezgi Çetin

Ezgi Çetin bağımsız bir oyun geliştirici ve Savebutonu yazarıdır. 29 yaşında ve bir kedi annesidir. En sevdiği oyun Tetris.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir