Anasayfa > Oyun Haberleri > Steam Kontrolcü Desteği PS5 ve Xbox İle Genişliyor

Steam Kontrolcü Desteği PS5 ve Xbox İle Genişliyor

Steam’in test kanalı Steam Beta Client’a PS5 ve Xbox kontrolcüleri için gelen yeni güncelleme ile Steam kontrolcü desteği genişliyor.

Steam, oyunlarını controller ile oynamayı seven oyuncular için desteğini artırmayı sürdürüyor. Son güncelleme Xbox ve Playstation 5 kontrolcüleri için yeni destekler sunuyor.

Bu yeniliklerin ilki Microsoft’un üst düzey kontrol cihazı Xbox Elite Controller için geliyor. Kontrolcünün arka tarafına takılan ekstra tuşlar için konfigürasyon desteği bu güncelleme ile Steam’e geliyor.

Güncelleme alan tek Microsoft kontrol cihazı Xbox Elite Controller değil. Xbox Series X kontrol cihazları için de güncellemeler yolda. Yeni nesil kontrolcü cihazlarının üzerinde bulunan “paylaş” butonu artık Steam üzerinden özelleştirilebilir durumda. Valve ayrıca Steam üzerinde aynı anda 4 adet Xbox Controller kullanımını sağlayan güncellemeyi de yayınladı. Ayrıca Windows.Gaming.Input API kullanan oyunlar için tetik titreşimi de artık Steam’de.

Güncelleme sadece Xbox cihazları hakkında da değil. Playstation 5 kontrolcüsü de Steam üzerinde bazı yeniliklere kavuşuyor. Playstation DualSense kontrol cihazı Steam üzerinden LED özelleştirme özelliğine bu güncelleme ile kavuşuyor. Playstation için gelen güncelleme çok büyük bir şey gibi görünmese de Valve’in cihaz üzerinde çok fazla çalışma fırsatı bulmadığını da bilmek gerekiyor. Oyuncular ise Haptic Feedback teknolojisi hakkındaki güncellemeleri hala merakla bekliyor.

Bu özelliklerin Steam’in asıl sunucularına ne zaman geleceği henüz bilinmiyor. Beta versiyonda olan bu özelliklerin yayın tarihine kadar değişebileceğini de hatırlamakta fayda var. Şimdilik Steam kontrolcü desteği hakkında paylaşılan bilgiler bu kadar.

Hakkında Batuhan Demirbaş

Bir oraya bir buraya taşındığımız bir çocukluk geçirdiğimden 4 yaşımda kendimi kaptırdığım oyun dünyasına olan tutkum sanırım hala artıyor.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir