Anasayfa > Oyun Haberleri > Steam, Nintendo Switch Tarzı Bir Konsol Üretiyormuş: “SteamPal”

Steam, Nintendo Switch Tarzı Bir Konsol Üretiyormuş: “SteamPal”

Steam, resmi kaynaklardan sızan bilgilere ve bağımsız haber kaynaklarının raporlarına göre SteamPal kod adlı bir konsol üretiyor.

Valve, HalfLife: Alyx’in ardından farklı bir platforma tekrar göz kırpıyor. SteamDB’den Pavel Djundik, geçtiğimiz günlerde Steam’in kaynak kodlarında bir değişiklik fark etmişti. Daha önce “Neptune” adı verilen ve “Neptune İçin Optimize Edilmiş” oyunlar listesini içeren bir cihazın adı, “SteamPal” olarak değiştirilmişti. Birçok kişi, bunun bir kontrolcü olduğu kanısındaydı.

Güvenilir bir teknoloji haberi sitesi olan ArsTechnica ise yeni raporunda bu cihazın şu an geliştirilmekte olan, Nintendo Switch tarzında bir konsol olduğunu söyledi.

Valve CEO'su Gabe Newell, Konsollara Göz Kırptı
Valve’in kurucusu ve CEO’su Gabe Newell

“SteamPal” Ne Zaman Çıkacak?

Bu yeni cihaz hakkında bir resmî açıklama olmadığı için çıkış tarihi de belli değil, fakat resmi bir duyurunun bu senenin sonuna kadar yapılması bekleniyor. Bunun sebebi ise Valve’in CEO’su Gabe Newell’ın geçtiğimiz hafta yaptığı açıklamalar. Bir okul paneline katılan Newell, Steam’in konsollardaki geleceğiyle ilgili bir soruya “Bu yılın sonuna kadar bununla ilgili daha iyi bir fikriniz olacak.” gibi gizemli bir cevap vermişti. Newell, bu cihazın sinyallerini haftalar önceden verse de hiç kimse böyle bir gelişme beklemiyordu.

Steam Konsol Özellikleri Neler?

ArsTechnica’nın haberine göre Steam’in üreteceği konsol tıpkı Nintendo Switch gibi ele kolay oturan bir cihaz olacak. Linux işletim sistemi üzerinde çalışacak olan “SteamPal” kod adlı cihaz, hem kontrolcü tuşlarına hem de dokunmatik bir ekrana sahip olacak. Cihaz, aynı zamanda USB-C bağlantısı ile daha büyük bir ekrana bağlanabilecek.

Cihazın büyük ihtimalle Nvidia çipi kullanmayacağı, Valve’in grafik işlemcisini AMD veya Intel’den temin edeceği belirtiliyor. SteamPal’in işletim sisteminin Linux olmasının da cihazı oldukça kişiselleştirebilir yapması bekleniyor.

Steam’in Konsolunun İsmi Ne Olacak?

Şimdilik SteamPal kod adını kullanan cihazın gerçek isminin ne olacağını henüz bilmiyoruz. Valve, daha önce Steam Controller’da yaptığı gibi böyle sade bir ismi tercih edebilir, veya SteamPal sadece bir kod adı olarak tarihe karışabilir. Zaten önemli olan cihazın isminden çok oyunculara sunacağı performans. Bakalım Steam’in çıkarabileceği konsolun fiyatı ne olacak, ülkemizde SteamPal’i alabilecek miyiz?

Hakkında Efe Eren Genç

Boğaziçi Dilbilim öğrencisi, orada burada yazıp çeviriyor, kendince bir şeyler deniyor.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir