Anasayfa > Oyun Haberleri > Steam Rekor Üstüne Rekor Kırmaya Devam Ediyor!

Steam Rekor Üstüne Rekor Kırmaya Devam Ediyor!

Steam rekor kırmaya devam ediyor! Geçtiğimiz günlerde kendi eş zamanlı çevrimiçi oyuncu rekorunu kıran Steam bu rekorunu bir üst noktaya taşıdı. Detaylar haberimizde.

Dünya genelindeki en popüler oyun platformlarının başında gelen Steam rekor konusunda adeta atağa geçti. Hızla yayılmaya devam eden Coronavirüs sebebiyle uygulanan politikalar insanları evlerinde kalmaları yönünde teşvik ederken bu uygulamalar ise Steam gibi online platformların yararına işliyor.

Steam Database verilerine göre 20 milyondan fazla eş zamanlı çevrimiçi oyuncuyu aynı anda bünyesinde barındırmayı başaran Steam geçtiğimiz günlerde ulaşmış olduğu 19,728,027 kişilik oyuncu sayısının üzerine yalnızca 2 gün gibi kısa bir sürede çıkmayı başardı.

Bu rekor aynı zamanda kendi içerisinde de ufak bir rekor daha getirdi. CS:GO 1,024,845 oyuncuya ulaşarak hem Steam‘in anlık oyuncu sayısına kendi başına oldukça büyük bir katkıda bulundu hem de kendi tarihindeki zirveyi gördü. Bunun yanı sıra popüler battle royale PUBG‘de anlık  600,000 oyuncuya ulaştı.

Dünya Sağlık Örgütü tarafından küresel salgın boyutuna ulaştığı açıklanan COVİD-19 ile mücadele kapsamında alınan önlemler çerçevesinde evlerinde kalan insanların gün geçtikçe daha da artması bekleniyor. Bu haberler neticesinde hem Steam hem de diğer online oyun platformlarından yeni rekor haberleri de duymaya devam edeceğiz gibi görünüyor. Yalnızca 2 gün içerisinde anlık çevrimiçi oyuncu sayısını yaklaşık 1 milyon arttırmış olan Steam ilerleyen günlerde bakalım ne gibi rakamlar ile karşımıza çıkacak?

Hakkında Beril Özge Danacı

5 yaşında Tomb Raider oynayan annemi gördüğümde bir aydınlanma yaşadım. Annem hala o güne lanet ediyor.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir