Anasayfa > Oyun Haberleri > Steam’den Yeni Eşzamanlı Oyuncu Rekoru Geldi!

Steam’den Yeni Eşzamanlı Oyuncu Rekoru Geldi!

Steam dün yayınlanan istatistiklere göre kendi eşzamanlı oyuncu rekorunu kırarak yepyeni ve kırılması güç görünen bir rekora imza attı. Detaylar haberimizde.

Steam dün itibariyle eski rekoru olan 18 milyon oyuncu sayısını 1 milyondan fazla arttırarak 19.728.027 anlık eşzamanlı oyuncuya ulaşarak yepyeni bir rekora daha imza attı. Dünyanın en büyük PC oyun platformu olan Steam bu yeni rekoru ile birlikte dünya üzerinde bulunan birçok ülkenin nüfusundan daha fazla sayıda oyuncuyu aynı anda serverlarında barındırarak da bir kez daha hayranlığımızı kazanmayı başardı.

eşzamanlı oyuncu
İstatistiklere en çok katkı yapan oyunlardan biri CS:GO oldu.

Hiç şüphesiz ki Steam‘in kırdığı bu rekor ile tüm dünya genelinde hızla yayılmaya ve yeni canlar almaya devam eden coronavirüs salgını arasında doğrudan bir bağ bulunuyor. Birçok ülkenin vatandaşlarına evden çıkmamalarını söylediğini, şirketlerin çalışanlarına evden çalışma imkanı verdiğini ve çoğu ülkede okulların tatil olduğunu düşünürsek bu neredeyse 20 milyonluk anlık oyuncu sayısına da mantıklı bir cevap bulmuş oluyoruz.

Birçok espor ve oyun etkinliğinin ertelendiği, çoğu oyun şirketinin de çalışanlarına uzaktan çalışma imkanı tanıdığı şu günlerde bu durum en çok Steam gibi online oyun servislerine yaramış görünüyor. Virüs kontrol altına alınana kadar evlerinde kalmaya devam edecek insanlar ile bu bağlamda yeni rekorların da kırılması işten bile değil. Bakalım iptal edilen onca oyun ve espor etkinliğinin haricinde coronavirüs salgınının oyun dünyasına daha ne gibi etkileri olacak?

Hakkında Beril Özge Danacı

5 yaşında Tomb Raider oynayan annemi gördüğümde bir aydınlanma yaşadım. Annem hala o güne lanet ediyor.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir