Anasayfa > Oyun Haberleri > Steam ve EA Güçlerini Birleştiriyor: EA Access

Steam ve EA Güçlerini Birleştiriyor: EA Access

Steam ve EA güçlerini birleştiriyor! Electronic Arts oyunlarının yavaş yavaş Steam’e çıkış yapmasının yanında EA Access sistemi de yakında platforma eklenecek.

Bundan aylar öncesinde Steam ve Electronic Arts işbirliğinin ayak sesleri duyulmuştu. Bu haberler sonunda meyvesini verdi ve EA oyunlarının bir kısmı bugün itibariyle Steam‘e çıkış yaptı. Bu oyunlar arasında Need for Speed, Crysis 3, Plant vs Zombies gibi birçok sevilen yapım yer alıyor.

EA Access konusunda henüz net bir açıklama yapılmasa da edinilen bilgiler ve firmaların paylaşımları, yakın zamanda sistemin Steam‘e ekleneceğini ve partnerliğin bununla kalmayıp yeni EA oyunlarının da Steam üzerinden satışa sunulacağını gösteriyor. Gerekli açıklamaların 11 Haziran günü EA Play Live 2020 etkinliğinde yapılacağı düşünülüyor. Peki nedir bu EA Access?

Steam ve EA

Aslında Xbox One ve PS4 platformlarında hizmet veren bu servisin bir benzeri Origin için kullanılıyordu. EA Access‘in Basic sürümünde üçüncü parti oyunlara erişiminiz açılırken Premier sürümde, çok daha fazla oyuna çıkışından bir hafta önce erişebiliyorsunuz. Ancak bu sistemin Steam‘e nasıl uygulanacağı konusunda kafalarda hala soru işaretleri var. EA Play Live 2020‘de bu sorular bir cevap bulmayı umuyoruz.

Böylesine bir partnerlik özellikle Euro üzerinden satış yapan Origin‘den kurtulup Steam‘in kur oranlarından yararlanabilmemizi sağlayacaktır. Bakalım bu sürecin sonunda Origin‘e ne olacak? Başka hangi oyunları Steam‘e taşıyacaklar? Bekleyip göreceğiz…

Hakkında Ahmet Taha Koçtaş

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir