Anasayfa > Oyun Haberleri > Steam Yeni Özelliği İle Oyunların Kapladığı Alanı Gösterecek

Steam Yeni Özelliği İle Oyunların Kapladığı Alanı Gösterecek

Steam sahip olduğu kapsamlı kullanıcı arayüzü ile yıllardır erişimi ve kullanımı kolay bir platform. Sahip olduğu basit içeriklerin yanında kişiselleştirilmiş içerik imkanı da sunan Steam için Valve bir süredir kolları sıvamış durumda. Erişilebilirliği artırırken görselliği de ön plana çıkaran kütüphane ve market düzenlemelerinin yanı sıra profil içeriklerini de bir süre önce sunmuş olan Valve, üretmekte olduğu yeni konsol SteamPal‘e rağmen düzenlemelerine ara vermeyip şimdi de pek çok oyuncunun ihtiyacı olan özelliği getirecek: kütüphane yöneticisi.

Steam’den Nintendo Switch Tarzında Yeni Konsol: SteamPal

Steam‘in en büyük eksikliklerinden olan, hangi oyunların ne kadar yer kapladığını görmemizi sağlayacak şema tarzı bir özellik oyuncuların ihtiyaç duyduğu şeylerden biri. Oyunların kapladığı yerin diskinizde ne kadar problem yaratabileceği malum, ki yer açmaya çalışırken tek tek oyunların boyutunu kontrol etmek de bazen zahmetli olabilir. Veri kazıcılarının son Steam güncellemesinden çıkardığı veriler de bu problemin yakında çözüleceğine işaret.

Steam Kütüphane Yöneticisi

Twitter‘da Pavel Djundik tarafından paylaşılan tweet, Steam’in sahip olduğu ‘Kütüphane Klasörleri‘ özelliğinin ‘Kütüphane Yöneticisi‘ adı altında yeniden düzenleneceğini gösteriyor. Kütüphane Klasörleri yalnızca kullanılan alan ve yüklenmiş oyun sayısını gösterirken Kütüphane Yöneticisi yüklü olan oyunların kapladığı alanı ayrı ayrı göstermekle kalmıyor; ayrıca yüklenmiş DLC, atölye içerikleri ve Steam uygulamalarının kapladığı alana da şemasında yer veriyor. Dahası, şema eklenen bütün disklerin alan kullanımını aynı anda hesaplıyor.

Kütüphane Yöneticisi henüz test aşamasında olduğundan birkaç bugı bulunuyor, fakat beta sürümünde özelliği deneyen oyuncular özelliğin işleyişinden memnun. Resmi sürüme çıkışı bilinmemekle birlikte çıkışı, yeniden tasarlanmış ‘İndirmeler‘ sekmesinin çıkışına yakın bir zamanda olabilir.

Hakkında Dilara Yıldırım

Oyunlara olan ilgisi henüz 6 yaşındayken başlamış bir Metal Gear hayranı. Son zamanlarda da Steam'in sömürgesi altına girmiş, oyun koleksiyonculuğu hayalleri olan basit bir Dilbilim öğrencisi.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir