Anasayfa > Oyun Haberleri > Taciz Davası Sonrasında Blizzard Overwatch League Sponsorluklarını Kaybetti

Taciz Davası Sonrasında Blizzard Overwatch League Sponsorluklarını Kaybetti

Mahkemeye taşınan ciddi suçlamaların ardından Blizzard Overwatch League için önemli sponsorlukları kaybetmeye başladı. Detaylar haberimizde.

Activision Blizzard‘ın başı bugünlerde ciddi iddialar ile dertte. Şirkette kadın çalışanlara yönelik baskı, taciz, mobbing ve istismar gibi iddiaların ayyuka çıkması ve mahkemeye taşınmasının ardından firma zor günler yaşıyor. Bu iddiaların ciddiyetinin ardından geçtiğimiz günlerde Blizzard başkanı koltuğunda oturan J. Allen Brack da istifa ederek yerini Jen Oneal ve Mike Ybarra ikilisine bırakmıştı. Yankıları kolay kolay sona ermeyecek gibi görünen bu ciddi iddiaların ardından Blizzard bir yara daha aldı.

Activision Blizzard Cinsel Taciz ve Cinsiyetçilikle Suçlanıyor

Blizzard Overwatch League

Taciz, ayrımcılık ve mobbing suçlamalarının ardından Overwatch Legue‘in iki önemli sponsoru olan Coca-Cola ve State Farm bu sponsorluğu yeniden gözden geçirme kararı almış vaziyetteler. Şirket sözcüleri yaptıkları açıklamada Blizzard ve Overwatch League ile olan sponsorluk ilişiklerini gözden geçirdiklerini, Blizzard‘a karşı yapılan suçlamaların farkında olduklarını ve gelecekteki planlamalarını buna göre yapacaklarını belirtmiş vaziyetteler.

Mahkemeye taşınmış olan iddialar konusunda henüz net karar çıkmamış olsa da konu şimdiden Blizzard‘a epey pahalıya patlamış vaziyette. Blizzard‘a bir başkana ve pek çok önemli sponsorluğa mal olan bu önemli mesele ayrıca şirketin eski ve şimdiki çalışanları tarafından da protesto ediliyor. Yalnızca Blizzard çalışanları değil, oyun dünyasından pek çok farklı isim ve stüdyo çalışanları da mağdurlara bu davada desteklerini belirtmiş durumdalar. Blizzard‘ın içinden kolay kolay sıyrılamayacağı bu dava nasıl sonuçlanacak bunu ise zaman gösterecek.

Hakkında Beril Özge Danacı

5 yaşında Tomb Raider oynayan annemi gördüğümde bir aydınlanma yaşadım. Annem hala o güne lanet ediyor.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir