Anasayfa > Oyun Haberleri > Take-Two GTA Vice City ve San Andreas Modlarını Kaldırtıyor

Take-Two GTA Vice City ve San Andreas Modlarını Kaldırtıyor

Take-Two Interactive GTA Vice City ve GTA San Andreas mod geliştiricilerine ulaştı. Şirket modların kaldırılmasını talep etti.

GTA San Andreas ve GTA Vice City çıkış yaptıkları tarihten bu yana yıllar geçse de hala severek oynanıyor. Tekrar oynanabilirliği büyük oranda artıran sebeplerin arasında da oyuncular tarafından geliştirilen modlar yer alıyor. Oyuna ekstra içerik ekleyen ya da oyundaki içerikleri değiştiren modüllerin çoğu zaman bunu yapmak için resmi bir izni bulunmuyor.

Dolayısıyla oyun şirketleri de kar edemediği bu tür durumlarda modları kaldırtmayı ya da ücretlendirmeyi hedefliyor. Take-Two Interactive de bu kervana katılan şirketlerden biri olarak öne çıkıyor. Mod yapımcılarına ulaşan ve modları kaldırtan dev şirket, GTA Underground başta olmak üzere birçok modu kaldırttı.

Modun geliştirici ekibi ise durum hakkında bilgi vererek şirketin kendilerine ulaştıklarını belirtti. Oldukça popüler olan GTA Underground ise kaldırılan tek mod değil. Birçok oyunun haritasını tek bünyede toplayan devasa modun yanı sıra birçok farklı içerik de kaldırma talebiyle karşı karşıya kaldı.

GTA San Andreas En Hızlı Araba Hangisidir?

Diğer yandan bu modların herhangi bir kuralı ihlal etmediğini de belirtelim. Ücretsiz bir şekilde oyun içerisinde değişiklik yapan bu tür üçüncü parti projeler genelde ticari amaçlar hedeflemiyor. Oyuncular tarafından ve oyuncular için geliştirilen modlar, PC oyunculuğunun en büyük avantajları olarak yer alıyor.

Dolayısıyla Take-Two’nun neden böyle bir adım attığı konusunda güçlü tahminler bulunmuyor. Şirket daha önce Bethesda’nın yaptığı gibi mod geliştiricilerini bünyesinde toplayan farklı bir proje başlatabilir. Bu süreçte GTA San Andreas mod ve projelerinin kaldırılmasını görmek oldukça üzücü olacak.

Hakkında Kerem Doğan Karakoç

Kerem İstanbul Üniversitesi'nde edebiyat okuyor ve dört yılı aşkın bir süredir internetin çeşitli köşelerinde yazarlık yapıyor. Boş zamanında da tekrar tekrar Blade Runner izliyor.

Bir Yorum

  1. Thumbnail 10/10

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir