Anasayfa > Oyun Haberleri > Taktiksel FPS Oyunu Lemnis Gate İçin Çıkış Tarihi Duyuruldu

Taktiksel FPS Oyunu Lemnis Gate İçin Çıkış Tarihi Duyuruldu

Zamanı manipüle ederek sizi taktiksel düşünmeye zorlayan yeni FPS oyunu Lemnis Gate, 6 Ağustos’ta tüm platformlar için çıkıyor.

Lemnis Gate geçtiğimiz senenin sonlarına doğru duyurulan ve birçok kişinin ilgisini çeken yeni bir taktiksel FPS oyunuydu. Oyunun oynayışı herkes gibi bizim de kafamızı bir hayli karıştırmış  olsa da bu senenin E3 gösteriminde artık oyunu iyice anlamış olduk. Oyunun nasıl işlediğini öğrenmek istiyorsanız kendinizi hazırlayın, çünkü bu oyun belki de en ilginç ve kompleks FPS mekaniklerinden birine sahip.

Lemnis Gate Oynanış Mekaniği

Oyun 1v1 ve 2v2 olmak üzere 2 farklı şekilde oynanabiliyor. 1v1 modunda her oyuncunun 5’er tura sahip olduğu, toplamda 10 turluk bir yarı oynanıyor. Seçeceğiniz toplam 8 farklı karakter var, ancak seçtiğiniz karakterleri gelecek turlarda bir daha seçemiyorsunuz. İlk turda 1. oyuncu sınıfını seçerek 25 saniye içinde haritada yapması gereken görevi yerine getiriyor. Bu tur sırasında 2. oyuncu sadece hareketli kamerayla 1. oyuncunun o tur sırasında ne yapabildiğini gözlemleyebiliyor. Tur bitip sıra diğer oyuncuya geçtiğinde zaman geri sarılıyor, bu sefer ilk turu oynayan oyuncu hareketli kameraya geçiyor ve 2. oyuncu, 1. oyuncunun geçen turda yaptığı şeyleri engellemeye çalışıyor. Bu karşılıklı saldırılar 10 tur boyunca devam ediyor.

Lemnis Gate

Karakterlerin her biri ise birbirinden farklı görevler üstleniyor. Zamanı yavaşlatabilen bir keskin nişancı, hızlı ve mobil ancak can havuzu az olan atik bir asker, ya da kendini ışınlayabilen ve etrafa toksik balçıklar atan bir kimya mühendisi gibi toplam 8 farklı karakter olarak oynayabiliyorsunuz.

Lemnis Gate’in normal bir oyununun nasıl işlediğini örnek verecek olursak size şu şekilde açıklayabiliriz: 1. oyuncunun görevi haritadaki bir bayrağı ele geçirip kendi bölgesine taşımak olsun, 2 oyuncunun görevi ise 1. oyuncunun bunu başarmasına engel olmak olsun. 1. oyuncu ilk turda mobil bir karakter alıp bayrağı hızlıca kaparak kendi bölgesine getirebilir, ancak bu oyunu kazandığı anlamına gelmiyor. Yeni tur başladığında diğer oyuncu bir keskin nişancı karakteri alarak geçen tur 1. oyuncunun bayrağı yakalayan karakterini bayrağı yakalamadan önce öldürebilir, bu sayede o turun zaman dilimine göre 1. oyuncu aslında bayrağı yakalayamamış oluyor. Bu saldırı ve karşı saldırılar 1. oyuncu için 5, 2. oyuncu için 5 olmak üzere toplam 10 tur sürüyor ve eğer sonuç olarak 1. oyuncu bayrağı ele geçirirse o oyuncu oyunu kazanıyor, eğer 2. oyuncu bayrağın ele geçirilmesini engellerse 2. oyuncu kazanıyor. 2v2 modu ise 5’er tur yerine 6’şar turun oynandığı, takımlardaki oyuncuların turları ardışık olarak paylaştığı, daha çok takım oyununa dayalı bir oyun modu.

Guardians of the Galaxy Duyuruldu

Buharlar çıkmaya başladı mı kafanızdan? Gayet normal, çünkü bu oyun bir FPS olsa bir satranç maçı oynarmışçasına sonraki turlara hazırlık yapmak, ve sizin micro yeteneklerinizden (nişan yeteneği, refleks vs.) çok akıl oyunları ile kazanacağınız son derece karışık bir oyun.

Oyun ilginizi çekmeyi başarmışsa Temmuz ayında açık betasını deneyebilirsiniz. Belki de en yenilikçi ve kompleks FPS oyunlarından biri olacak olan Lemnis Gate, 6 Ağustos 2021’de Steam aracılığıyla PC, Xbox Series X/S, PlayStation 5, Xbox One ve PlayStation 4 için çıkacak. E3 hakkında yeni haberler için sitemizi takip etmeyi unutmayın!

Hakkında Sedat Erbey Helvacı

Lovecraftian olan her şeyin hastası. Savebutonu sitesinde kendi çapında yazılar yazıyor, Boğaziçi Üniversitesi'nde İngilizce Öğretmenliği okuyor.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir