Anasayfa > Listeler > Tarihin En İyi Aksiyon Filmleri

Tarihin En İyi Aksiyon Filmleri

Heyecandan yumruklarımızı sıktığımız, bazen görsel efektleriyle bazen de hikayesiyle bizi kendine bağlayan aksiyon filmleri arasından en iyilerini sıraladığımız “Tarihin En İyi Aksiyon Filmleri” listemize hoş geldiniz. Listedeki filmleri sırasız ve öznel görüşlerimize göre belirledik. Başka film önerilerinizi yorumlarda belirtmeyi unutmayın!

Tarihin En İyi Aksiyon Filmleri

Kill Bill

Kill Bill wallpapers, Anime, HQ Kill Bill pictures | 4K Wallpapers 2019

“İntikam soğuk yenen bir yemektir.”

2003 yılında çıktığında büyük etki yaratan film bir Quentin Tarantino başyapıtı. Uma Thurman’ın oynadığı “The Bride” karakteri düğün günü saldırıya uğruyor ve bir intikam yemini ediyor. Japon kültüründen esinlenmiş dövüş sahneleri, etkileyici müzik kullanımı, renk seçimleri  ve Tarantino’ya yakışan hikayesiyle Kill Bill bu listenin klasiklerinden biri.

Zor Ölüm

DIE HARD WITH A VENGEANCE Review. DIE HARD WITH A VENGEANCE Stars Bruce Willis | Collider

Die Hard, Türkçeye Zor Ölüm olarak çevrilmiş. 1988’de hayatımıza giren seride Bruce Willis dedektif John McClane’i oynuyor.  Ana karakterimiz içinde karısının da bulunduğu teröristler tarafından esir alınan bir grubu kurtarmak zorunda ancak sayılar hiç de umut verici değil. Patlamalar, kovalamalar ve dövüşle dolu bu harika seriyi izleme listenize ekleyebilirsiniz.

Görevimiz Tehlike

Mission: Impossible' Director Christopher McQuarrie Told Some Secrets!

Bir televizyon dizisinden uyarlanan Görevimiz Tehlike serisi ilk filmiyle 1996 yılında sinema dünyasıyla buluştu. Tom Cruise’un hayat verdiği Ethan Hunt kendini işlemediği bir suçtan temize çıkarmak zorunda kalır ve bunun ardından da macera dolu çeşitli görevlerde yer alır. Gökdelene vakumlu eldivenle tırmanmaktan bir uçağın kapısına çıplak elle tutunmaya kadar insanı koltuğunda bile rahat ettirmeyen sahneleriyle Görevimiz Tehlike serisi tarihin en iyi aksiyon filmleri sıralamasına iddialı bir katılımcı.

John Wick

John Wick Chapter 3 Parabellum 2019 4k movies wallpapers, keanu reeves wallpapers, john wick chapter 3 wallpapers, john wi… | Keanu reeves, Movie wallpapers, Movies

İnternetin sevgilisi Keanu Reeves’in başrol oynadığı John Wick son dönemlerin en iyi aksiyon serisi olabilir. Karısından kalan köpeğin öldürülmesiyle başlayan bir intikam zinciri ana karakterimiz John Wick’in başına büyük işler açar. Kelimenin tam anlamıyla bir ordu adamı tek başına öldürebilen Wick oldukça da yaratıcı. Silahların yetmediği yerde “kalem” kullanmaktan bile kaçınmıyor kendisi. Hiç ara vermeyen bu aksiyonu izlemenizi şiddetle öneriyoruz.

James Bond Skyfall

Skyfall (2012) - Sinematopya

James Bond en iyi aksiyon filmleri denildiğinde bir çok insanın aklına gelen ilk filmlerden biri. James Bond serisinin 23. filmi olan Skyfall hiç bitmeyen aksiyonu ve Türkiye’de geçen sahneleriyle (Özellikle Kapalıçarşı’nın çatısında motorsiklet sürülen ikonik sahne) mutlaka izlenmesi gereken bir film. Daniel Craig’in James Bond rolüne büründüğü filmde karakterimizin M’e karşı sadakati sınanıyor. Bir James Bond filminden bekleyeceğiniz her türlü patlama ve kovalamacayla dolu filmi heyecanla izleyeceğinizi tahmin ediyoruz.

Cehennem Melekleri

Cehennem Melekleri başrolsüz kaldı

Sylvester Stallone’nin yönettiği ve oynadığı bu filmin kadrosunu ilk duyduğumuzda hepimiz “Hadi canım!” demiştik. Stallone, Jason Statham, Jet Li, Bruce Willis, Arnold Schwarzenegger ve Dolph Lundgren’li kadrosuyla film evrende var olan tüm aksiyon oyuncularını aynı filmde oynatmayı hedeflemiş gibiydi. Film bir grup paralı askerin Güney Amerika’da bir diktatörü devirmek üzere kiralanmasını konu anlıyor. Kadrodan da anlayacağınız üzere görkemli patlamalar ve abartılı çatışmalar filmden hiç eksik olmuyor. Cehennem Melekleri izlediğinize asla pişman olmayacağınız aksiyon serilerinden bir diğeri.

Hızlı ve Öfkeli 5: Rio Soygunu

Hızlı ve Öfkeli 5: Rio Soygunu filmi konusu ne, oyuncuları kimler? - Magazin haberleri

Hızlı ve Öfkeli serisi gerçekten de hızlı ve öfkeli olan bir grup insanın arabalar ve çatışmalarla dolu hayatını ele alıyor. Kimi zaman yasadışı işlere bulaşan bu ekip bazen de hüzünlü anlar yaşıyor. 2011’de çıkan serinin 5. filminde Brian ve Mia, Dom’u hapisten kurtarıyor ve Rio’ya kaçıyorlar. Özgürlüklerini elde etmek için son bir görev yapmak zorunda kalan ekibin peşine bir federal ajan düşüyor. Bu ajanı “The Rock” Dwayne Johnson oynuyor. Serinin diğer filmleri gibi bizi bol yarışlı, patlamalı, çatışmalı anlar bekliyor olacak. Bu filmde harcanan arabanın da haddi hesabı yok.

Yarının Sınırında

Yarının Sınırında filminin konusu nedir? Yarının Sınırında filmi oyuncuları ve karakterleri

Edge of Tomorrow, Yarının Sınırında bu listedeki ikinci Tom Cruise filmi. Subay Bill Cage, bir uzaylı istilası sırasında savaşırken öldürülür. Ama aslında ölmemiştir ve günün sabahında bir daha uyanır. Bu döngüyü fark eden subay uzaylı istilasına karşı bir çare bulmak üzere yeteneğini kullanır, defalarca ölüp yeniden uyanarak uzaylıların telepatik emirler aldığı merkezi bulup yok etmelidir.

Aynı zamanda bilim kurgu yapımlarını seviyorsanız aşağıdaki liste de hoşunuza gidebilir.

Mutlaka İzleyin: En İyi Bilim Kurgu Dizileri

Mad Max: Fury Road

George Miller Açıkladı: Yeni Mad Max Filmleri Yolda! – Kayıp Rıhtım

Charlize Theron ve Tom Hardy’li kadrosuyla Mad Max: Fury Road aksiyonun doruk yaptığı bir post-apokaliptik dünyada geçiyor. Çorak çöllerle dolu bir gezegende bitmek bilmeyen ikonik araba kovalamacaları ve hayatta kalma mücadelesine ev sahipliği yapan film aşırılığı da dibine kadar hissettiriyor. 1979’da ilki çıkan Mad Max serisinin bir yeniden yapımı olan Mad Max: Fury Road serinin abartılı anlatımını başarıyla aktarmış. Dev amfilere sahip arabalar üzerinde elektro gitar çalan kötüler, patlamalar, dehşetli çarpışmalar arasında ana karakterimiz, Immortan Joe tarafından acımasızca yönetilen bölgeden kaçmaya çalışıyor.

Top Gun

Enchanted Cinema - Top Gun - Gonville Hotel

“Take my breath away…”

1987 yılında vizyona giren bu klasik filmde başrolleri Tom Cruise ve Kelly McGillis paylaşıyor. Top Gun, Tom Cruise’un filmdeki stili Rayban gözlük ve deri ceket şıklığını bir anda herkese benimsetecek kadar etkili olmuştu. Filmde babası bir kazada kendiyle birlikte başka askerlerin de ölümüne sebep verdiği için orduda sevilmeyen ana karakterimiz, havacılığın en prestijli ödüllerinden biri olan “Top Gun” onurunu almak için mücadele eder. Tabi ki bu ödülün başka bir favorisi vardır ve ona karşı başarılı olmak zorundadır. Bu süreçte unutulmaz bir aşk hikayesini anlatan film kesinlikle bir aksiyon klasiği.

Taşıyıcı

Transporter 3 HD Wallpaper | Background Image | 1920x1080 | ID:825451 - Wallpaper Abyss

2000’lerde aksiyon denildiğinde aklınıza hangi oyuncu geliyor? Çoğumuzun bu soruya ilk cevabı Jason Statham olacaktır büyük ihtimalle. Karizmatik oyuncunun en ikonik filmlerinden biri olan Taşıyıcı’da aksiyon hiç ara vermiyor. Filmde bir özel ekibin parçası olan Frank artık tek başına çalışmakta ve istediği görevleri yapmaktadır. En son aldığı görev ise sadece bir paketi alıcısına ulaştırmaktır. Ancak zaman geçtikçe işin sadece bu kadar olmadığını fark eder ve kendini heyecan dolu bir maceranın içinde bulur.

6 Underground

Manuel Garcia-Rulfo Archives | Spurzine

2019’da çıkan  bu filmde başrolde sempatik oyuncu Ryan Reynolds var. 6 Underground, Transformers serisinin başarılı yönetmeni Michael Bay’in yönetmen koltuğunda oturduğu bir Netflix yapımı. Bir milyonerin Pakistan’da bir bölgede şahit olduğu şiddet vakalarına son vermek üzere kendini ölü göstermesiyle başlayan macera 5 kişinin onu takip etmesiyle şekilleniyor. Şehirde suçla savaşmak için gizli bir ekip kuran bu altılının her biri farklı bir alanda uzmanlaşmış. Yakın zamanda çıkan en iyi aksiyon filmlerinden biri olan 6 Underground’u listenize eklemeyi unutmayın.

Ajan Salt

Ajan Salt konusu ne? Ajan Salt oyuncuları kimler? - Magazin haberleri

Ajan Salt 2010 yılında çıkan bir casusluk/aksiyon klasiği. Angelina Jolie’nin bir federal ajan olan Evelyn Salt’u canlandırdığı filmde kendisine Liev Schreiber eşlik ediyor. Ülkesine bağlılığı üzerine yemin etmiş bu ajanın başı bir anda bir itirafçı yüzünden derde girer. İtirafçı, Salt’un bir Rus ajanı olduğunu iddia etmiştir. Salt kendini temize çıkarana kadar kaçmaktan başka bir çare bulamazken bitmek bilmeyen aksiyon ve kovalamacalar arasında kendi hakkında bir çok yeni şey öğrenir.

Sarışın Bomba

Movie Review: 'Atomic Blonde' | Culture Kings

Türkiye’de Sarışın Bomba adıyla 2017 yılında vizyona giren Atomic Blonde bir diğer casusluk temalı aksiyon filmi. MI6’in en iyi dövüşen suikastçisi Lorraine(Charlize Theron) adlı bir kadın ajandır. Soğuk Savaş sırasında bir ajanın öldürülmesini araştırmak üzere Berlin’e giden Lorraine kısa sürede kendine bir tuzak kurulduğunu fark eder. İş birliği yaptığı David Percival(James McAvoy) ile heyecan dolu bir maceranın içine atılırlar.

Extraction

Netflix EXTRACTION Resmi Fragmanı İzle - 24 Nisan'da Yayında! - TeknoTalk

2020 yılının beğenilen Netflix yapımlarından biri olan Extraction, Joe Russo’nun kaleminden çıktı. Filmde başrol olan Tyler Rake’i Chris Hemsworth oynuyor. Tyler bir paralı asker. Şimdi hapiste olan eski bir suç patronu, çocuğu kaçırıldıktan sonra Tyler’ı kiralıyor. Hayatında kaybedecek bir şeyi olmadığını düşünen Tyler bu görevi başarıyla yerine getirmek için canını tehlikeye atmaya hazır. Başarılı bir aksiyon filmine hasret kalanlar Extraction’ı izlemeyi düşünebilir.

G.I. Joe: Kobranın Yükselişi

G.I. Joe: The Rise of Cobra HD Wallpaper | Background Image | 1920x1080 | ID:802827 - Wallpaper Abyss

2009 yılında çıkan Kobranın Yükselişi G.I. Joe serisinin başlangıç filmi. Aksiyon dolu bu filmde G.I. Joe adlı gizli bir örgütün amacı dünyayı kargaşadan korumak. Dünyanın her yerinde bulunan ekip kötücül güçlere karşı savaşıyor. G.I. Joe için kutup veya çöl fark etmiyor, gelişmiş teknolojiler ve fütüristik casusluk ekipmanlarıyla her yerde göreve hazırlar. Karşılarında ise yasadışı silah satıcısı Destro ve gizemli Cobra örgütü var. Hasbro’nun Transformers’tan sonra en büyük başarısı sayılabilecek bu filmi izlemenizi öneriyoruz.

Bay ve Bayan Smith

in360news: 21 Wild Details Behind The Making Of Mr. & Mrs. Smith

Brad Pitt ve Angelina Jolie’nin başrolü paylaştığı Bay ve Bayan Smith 2005 yılında sinemaseverler ile buluştu. Komedi, aksiyon ve casusluk temalarını oldukça eğlenceli bir şekilde işleyen filmde ana karakterlerimiz evli bir çift. Tamamen “normal” işlerde çalışıyormuş gibi gözüken bu çift aslında birbirlerinden habersiz olarak tetikçilik ve casusluk yapıyorlar. Son görevlerinde birbirlerini öldürmeleri istendiğinde Jane ve John sonunda durumu anlıyor. Kırılan camlar ve kovalamaca dolu bu aksiyon filmi de yaratıcı senaryosuyla izlenmesi gereken bir klasik.

Listede filmlerin ana ögesinin aksiyon olması önceliğimizdi. Ben Efsaneyim, Interstellar, Star Wars, Avatar gibi filmlerde aksiyon ögeleri bulunmasına rağmen ana temaları farklı olduğundan bu listede yer vermedik. Diğer listelerimize göz atmak için:

Gelmiş Geçmiş En İyi Animasyon Filmleri

 

Hakkında Atabek Batuhan BİLGİÇ

Oyunlar, diziler, filmler ve müzikle hayatını renklendiren indie sever bir insan. İstinye Üniversitesi Elektrik Elektronik 4. Sınıf öğrencisi.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir