Anasayfa > Oyun Haberleri > Tayvan Yapımı Korku Oyunu Detention Netflix Ekranlarında

Tayvan Yapımı Korku Oyunu Detention Netflix Ekranlarında

Detention, Netflix uyarlamasıyla ilgi çekiyor. Tayvan yapımı korku oyunu, ekran uyarlaması yapılan bilgisayar oyunları kervanına katıldı.

Korku türünü sevenlere müjde! Tayvan yapımı korku oyunu Detention Netflix ekranlarına geliyor. Böylece Netflix eliyle ekran uyarlaması yapılan bilgisayar oyunlarına Detention da katılmış oldu. An itibariyle ilk iki bölümü Netflix Türkiye’den de izlenebilen dizinin yeni bölümleri haftalık yayınlanacak. Dizinin Netflix sayfasına buradan ulaşılabilir.

Dizinin ilk iki bölümü “Devil”(şeytan) ve “Who Am I?” (ben kimim) an itibariyle izlenebiliyor. Dizinin Netflix sayfasından anlaşıldığı kadarıyla ilk sezonun 8 bölümden oluşacağı görülüyor. Silent Hill serisi sevenlerin diziye mutlaka göz atmaları gerekiyor.

Korku Oyunu Martha is Dead Xbox Series X ve PC İçin Geliyor

Detention oldukça olaylı bir oyun. Tayvan tabanlı bir oyun stüdyosu tarafından yapılan oyun, Çin başbakanı Winnie the Pooh karakteri gibi gösterdiği için Çin’li dağıtımcısıyla sorun yaşamıştı. Dağıtımcı oyunu piyasadan kaldırmaya çalışmıştı ve an itibariyle lisanslarıyla ilgili sorunlar yaşıyorlar. PC Gamer’ın haberine göre, Çin’deki yasaların ve medyanın transparan olmaması sebebiyle konuyla ilgili daha fazla şey bilinmiyor.

Detention dizisinin konusu ise oldukça ilgi çekici. Oyun 1960’ların Tayvan’ında geçiyor. Bu dönem Tayvan için siyasi gerilimin de oldukça yüksek olduğu yıllar. İki lise öğrencisi kendilerini kapana kısılmış hissediyor ve bir dizi bulmacayı çözerek kendilerine yeni bir yol çiziyor.

Oyunun Steam sayfasında oldukça olumlu yorumlar var. Doğu mitolojisini ile Budizm ve Taoism gibi spiritüel elementlerin de görülebildiği oyunun dizisinin, oyun yorumlarına yaklaşıp yaklaşamayacağını ise önümüzdeki günlerde göreceğiz.

 

Hakkında Ezgi Çetin

Ezgi Çetin bağımsız bir oyun geliştirici ve Savebutonu yazarıdır. 29 yaşında ve bir kedi annesidir. En sevdiği oyun Tetris.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir