Anasayfa > Oyun Haberleri > Tekken Serisinin Satışları Toplamda 50 Milyonu Aştı

Tekken Serisinin Satışları Toplamda 50 Milyonu Aştı

Dövüş oyunu denildiğinde ilk akla gelenlerden olan Tekken serisinin satışları yapılan açıklamaya göre dünya genelinde 50 milyonu geçti. Detaylar haberimizde.

Dünyanın hala devam eden en köklü dövüş oyunu serilerinden olan Tekken son olarak karşımıza 2017 yılında çıkışını gerçekleştirmiş olan Tekken 7 ile çıkmıştı. Serinin yaratıcılarından olan Katsuhiro Harada Twitter hesabı üzerinden yaptığı bir paylaşım ile yalnızca serinin son oyunu olan Tekken 7‘nin 6 milyon kopya sattığını açıkladı. Buna ek olarak yapılan paylaşımda Tekken serisinin tüm oyunlarının satış rakamlarının da 50 milyonu aştığı belirtildi.

Mensubu olduğu türün en ünlü oyunlarından biri olan Tekken böylece gücünü de bir kez daha kanıtlamış oldu. 26 yıllık uzun bir maceranın ardından hala oyuncuların karşısına çıkmaya devam eden Tekken serisi oyun dünyasının tozlu rafları arasına kolay kolay kaldırılmayacak gibi görünüyor. Serinin 2015 yılında arcade cihazlar, 2017 yılında ise konsollar ve PC platformuna çıkış yapmış olan oyunu Tekken 7‘nin satış rakamlarının da hala tatmin edici seviyede olması bu konunun bir diğer kanıtı olarak karşımıza çıkıyor.

Hakkında Beril Özge Danacı

5 yaşında Tomb Raider oynayan annemi gördüğümde bir aydınlanma yaşadım. Annem hala o güne lanet ediyor.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir