Anasayfa > Oyun Haberleri > Tencent Dontnod Entertainment’a Hissedar Oldu

Tencent Dontnod Entertainment’a Hissedar Oldu

Çinli oyun ve teknoloji devi dur durak bilmiyor. Tencent bu kez de Dontnod Entertainment’ın hisselerini satın aldı. Detaylar haberimizde.

Geçtiğimiz günlerde Don’t Starve ve Oxygen Not Included gibi oyunlar ile adını duyurmuş olan Klei‘yi bünyesine katan Tencent gözünü bu kez de Dontnod Entertainmnet‘a dikmiş durumda. Oyuncuların Life is Strange serisi, Tell Me Why ve Vampyr gibi oyunlarla tanıdığı şirketin hisselerinin bir kısmı Tencent tarafından satın alındı. Toplamda 30 milyon euro değerinde hisse satın almış olan Çinli dev böylece Dontnod Entertainment yönetim kurulu içerisinde de bir temsilci bulundurarak söz sahibi olabilecek.

Tencent Dontnod

Konu hakkında açıklamalarda bulunan Dontnod Entertainment CEO’su Oskar Guilbert Tencent‘in Dontnod‘a hissedar olmasından oldukça memnun olduklarını ifade etmiş durumda. Tencent‘in oyun sektöründeki lider şirketlere yaptığı geçmiş yatırımlardan sonra kendilerine de bu fırsatın sunulmasının firmanın ekibe olan güvenini gösterdiğini aktaran Guilbert aldıkları yatırım sayesinde özellikle Çin pazarı başta olmak üzere mobil platformlarda da gelişme gösterebileceklerini sözlerine ekledi. İlerleyen günlerde Tencent ve Dontnod Entertainment arasındaki işbirliğinin nasıl meyveler vereceğini hep birlikte göreceğiz.

Hakkında Beril Özge Danacı

5 yaşında Tomb Raider oynayan annemi gördüğümde bir aydınlanma yaşadım. Annem hala o güne lanet ediyor.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir