Anasayfa > Oyun Haberleri > Tencent Klei Entertainment Hisselerinin Büyük Kısmını Satın Aldı

Tencent Klei Entertainment Hisselerinin Büyük Kısmını Satın Aldı

Çinli oyun ve teknoloji firması Tencent Klei Entertainment hisselerinin önemli bir kısmını satın aldıklarını açıkladı. Detaylar haberimizde.

Başta Don’t Starve olmak üzere Oxygen Not Included, Mark of the Ninja ve Griftlands gibi oyunlar ile tanıdığımız Kanadalı oyun geliştirici Klei Entertainment yapılan açıklamalara göre büyük oranda Çinli firma Tencent‘in kanatları altına girmiş durumda. Şirket hisselerinin büyük çoğunluğunun Tencent tarafından satın alınması hakkında açıklamalarda bulunan stüdyonun kurucusu Jamie Cheng yapılan anlaşmanın değişen oyun endüstrisi içinde ayakta kalmalarına yardımcı olduğunu ve kimsenin yapamayacağı benzersiz deneyimler yaratmak gibi en iyi yaptıkları şeylere odaklanmaları için fırsat verdiğini belirtmiş durumda.

Tencent Klei

Stüdyonun hala yaratacakları projeler ve oyunları konusunda tam olarak özerk olduğunu da sözlerine eklemiş olan Cheng Tencent tarafından büyük ölçüdeki hisselerinin satın alınmasının ardından çalışma şekillerinde herhangi bir değişim olmayacağına da Klei forumu üzerindeki açıklamalarında yer vermiş vaziyette. Riot Games, Epic Games, Ubisoft ve Activision gibi ünlü geliştiricilerin de ciddi oranlarda hissedarı olan Tencent görünüşe göre oyun dünyasını yavaş yavaş ele geçirmek konusunda kararlı.

Hakkında Beril Özge Danacı

5 yaşında Tomb Raider oynayan annemi gördüğümde bir aydınlanma yaşadım. Annem hala o güne lanet ediyor.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir