Anasayfa > Oyun Haberleri > Tencent Sumo Digital’i Bünyesine Katıyor

Tencent Sumo Digital’i Bünyesine Katıyor

Oyun dünyasının önemli isimlerinden olan Tencent yatırımlarına devam ediyor. Çin merkezli teknoloji ve bilişim devi bu defa da Sumo Digital’i bünyesine katacak.

Çin merkezli oyun devi Tencent, yaptığı stüdyo alımlarına devam ediyor. Geçtiğimiz sefer Riot Games’i alarak uzun süre haberlere konu olan şirket, bu defa da Sumo Digital alımıyla gündeme geldi. Tencent, İngiltere merkezli Sumo Digital için 1.27 milyar dolar ödemeyi kabul etti. Tencent bu alımdan önce de Sumo Digital hisselerinin yüzde 8,75’lik bir kısmına sahipti.
Tencent
Sumo Digital CEO’su Carl Cavers satın alımla ilgili yaptığı bir açıklamada oldukça olumlu ifadelere yer verdi. Tencent’le çalışmanın onlar için kaçırılmayacak bir fırsat olduğunu söyleyen CEO, bu anlaşmanın Sumo’ya çok farklı bir boyut katacağını da söyledi. Cavers’a göre Tencent’in sunduğu imkanlar ve kaynaklar sayesinde Sumo artık oyun dünyasına çok daha etkili ve güçlü izler bırakabilecek.
tencent
Elbette bu Tencent’in ilk yaptığı yatırım veya satın alım değil. Dev şirket daha önce 2015 yılında Riot Games’i alarak büyük bir dikkat çekmişti. O zamandan bu yana yatırımlarını sürdüren şirket, sadece 2020 yılında bile çoğu Çin merkezli irili ufaklı 31 oyun şirketine yatırım yaptı. Tencent’in yatırım yaptığı diğer büyük firmaların arasındaysa Ubisoft, Activision Blizzard, Supercell, Paradox Interactive ve Remedy Entertainment gibi isimler de yer almakta.
Son zamanlarda büyük isimler stüdyo alımına daha da önem vermeye başlamış gözüküyor.  Geçtiğimiz aylarda Sony, Returnal’ın geliştiricisi Housemarque isimli stüdyoyu bünyesine katmıştı. Bundan önce de Microsoft 7.5 milyar dolar vererek Bethesda’nın çatı şirketi olan ZeniMax’ı satın almıştı. Microsoft’un aldığı stüdyoların arasında Minecraft’ın geliştiricisi olan Mojang de bulunmakta.

Hakkında Onat Çakalcı

Tükettiklerimi paylaşmayı severim. Ağır Witcher ve Dune fanıyımdır. Öyle yazıyorum işte.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir