Anasayfa > Oyun Haberleri > The Elder Scrolls Online Loot Box Eşyaları Oyun İçi Parayla Alınabilecek

The Elder Scrolls Online Loot Box Eşyaları Oyun İçi Parayla Alınabilecek

The Elder Scrolls Online loot box eşyaları artık oyun içi parayla satın alınabilecek. Yeni güncellemeye dair detaylar haberimizde.

Oyun dünyasının en tartışmalı konularından biri olan loot box sistemi, The Elder Scrolls Online kapsamında yeni bir değişikliğe gidiyor. ZeniMax Online Studios tarafından geliştiriken MMORPG oyunu yeni güncellemeyle beraber oyuncuları oyuna ekstra ödeme yapmaktan kurtaracak. Yeni güncellemeyle beraber ganimet kutularından çıkan eşyalar oyun içi para birimiyle satın alınabilecek.

“Update 30” güncelleme paketinin bünyesinde gelecek olan yenilik, Endeavors adı verilen günlük ve haftalık etkinlikleri oyuna ekleyecek. Oyuncular buradaki görevleri tamamlayarak deneyim puanı, altın ve yeni bir para birimi olan Seals of Endeavor eşyalarından elde edebilecek. Sevilen MMORPG’nin oyuncuları bu para birimini kullanarak loot box eşyalarını satın alabilecek ve gerçek para ödemek zorunda kalmayacak.

Halihazırda birçok ülkede yasal düzenlemelere tabii tutulan loot box sistemi, oyunculara para ödeyerek diğer oyuncuların önüne geçme şansı sunuyor ve kumarbaz davranışlara teşvik ediyor. Geçtiğimiz günlerde ganimet kutuları ile kumar arasında kesin bir bağlantı olduğu araştırmalar doğrultusunda açıklanmış ve birçok ülke bu konuda harekete geçmişti.

Loot Box Sistemi ile Kumar Bağımlılığının Arasındaki Bağlantı Doğrulandı

ESO, loot box sisteminde yaptığı bu yenilikle oyuncuların lehine hareket etmiş olacak. Oyuncular oyuna ekstra harcamak yapmak yerine oyunda daha fazla vakit geçirecek ve harcadıkları zamanın ödülü olarak yeni ekipmanlar ve eşyalar kazanacak.

Yakın zamanda oyuna gelmesi beklenen Endeavors görevleri ise toplamda 60 tane olacak ve oyunda sık sık yapılan eylemlerin tamamlanmasıyla işleyecek. Yeni eşyalar üret, şu canavarı öldür ya da bu tüccara eşya sat gibi küçük çaplı etkinliklerden oluşan Endeavors görevleri, oyunculara sadece ganimet kutularından çıkabilecek eşyaları elde etme şansı sunacak.

Hakkında Kerem Doğan Karakoç

Kerem İstanbul Üniversitesi'nde edebiyat okuyor ve dört yılı aşkın bir süredir internetin çeşitli köşelerinde yazarlık yapıyor. Boş zamanında da tekrar tekrar Blade Runner izliyor.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir