Anasayfa > Oyun Haberleri > The Elder Scrolls V: Skyrim Artık PlayStation 5’te 60 FPS Çalışabiliyor

The Elder Scrolls V: Skyrim Artık PlayStation 5’te 60 FPS Çalışabiliyor

The Elder Scrolls V: Skyrim, bir mod aracılığıyla PlayStation 5 konsolunda 60 FPS çalışabiliyor. FPS kilidi yüzünden 30 FPS’yi geçemeyen Skyrim, yeni bir mod sayesinde artık 60 FPS oynanabilir. Detaylar haberimizde.

Skyrim Game Pass Sistemine Dahil Oldu

Bethesda tarafından geliştirilen ve yayınlanan The Elder Scrolls V: Skyrim, 2011 çıkışlı bir oyun olmasına rağmen günümüzde yeni oyunu hala çıkmadığı için popüler durumda. Oyun sektöründe yeni nesilin gelmesi ile birlikte yeni nesil konsollarda da Skyrim oynamak isteyen oyuncular mevcut.

Skyrim’ın Xbox Game Pass’e gelmesiyle birlikte Xbox Series X/S kullanıcıları oyuna akın etmiş ancak oyun varsayılan olarak 30 FPS olarak çalışmıştı. Xbox için yayınlanan Uncap FPS modu sayesinde Xbox tarafında sorun çözülmüştü.

Modun yapımcısı Wrighton, YouTube’da paylaştığı videoda bu mod sayesinde Skyrim’ın PlayStation 5’te 60 FPS çalıştığını gösteriyor. Oyunu 60 FPS yapabilmek için öncelikle oyunun ana ekranında yer alan mod menüsünden modun indirilip aktifleştirilmesi gerekiyor.

Modu aktif hale getirdikten sonra yeni bir oyun oluşturun ve kaydedin. Ardından oyuna tamamen kapatmadan tekrar giriş yapın. Kupa kazanmanızın durdurulmasını istemiyorsanız modu devre dışı duruma getirmeniz gerekiyor. Modu devre dışı hale getirmeniz 60 FPS almanıza engel olmuyor. Oyunu sistemden tamamen kapatırsanız adımları tekrar uygulamanız gerekmekte.

Siz The Elder Scrolls V: Skyrim ve yeni nesil konsollarda 60 FPS çalışması için hazırlanan modlar hakkında neler düşünüyorsunuz? Değerli görüşlerinizi yorumlar kısmında bizimle paylaşabilirsiniz. Güncel oyun haberlerini sitemizden takip edebilirsiniz.

Hakkında Efe Külhan

İlk bilgisayarını 5 yaşında edinmiş ve o günden beri oyunlarla ve teknolojiyle içli dışlı okur-yazar hevesli bir genç. 3 yıldan beri aktif olarak içerik yazarlığı yapıyor ve oyun, sinema ve teknoloji ile uğraşmaya bayılıyor.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir