Anasayfa > Blog > The Witcher 3 En İyi Kılıç Listesi – Gümüş ve Çelik Kılıçlar

The Witcher 3 En İyi Kılıç Listesi – Gümüş ve Çelik Kılıçlar

The Witcher 3 en iyi kılıç ve zırhları kuşanarak Geralt of Rivia’yı tehlikelere karşı hazırlayın. En iyi gümüş ve çelik kılıçları listeledik.

Blaviken Kasabı’na hayat verdiğimiz The Witcher 3: Wild Hunt oyununda birçok kılıç bulunuyor. Kuşanacağınız her kılıcın kendine özgü artı ve eksileri mevcut. Bu noktada kılıcınızı kime karşı kullanacağınıza da dikkat etmelisiniz.

Kılıçlara süreceğiniz karışımlar sayesinde hasarınızı da belli düşmanlara karşı arttırmanız mümkündür. Başka bir yazıda iksirler ve yağlardan bahsetmeden önce The Witcher 3 en iyi kılıç listesine bir göz atalım.

The Witcher 3 Viper Seti Kılıçları

the witcher 3 en iyi kılıç

Başlangıç için ideal olan bu çelik ve gümüş kılıçları White Orchard kasabasında dövebilirsiniz. Haritada göreceğiniz Castle Ruins ya da Türkçesiyle Kale Harabeleri’nden batı yönüne doğru ilerleyin.

Harap edilmiş bir köyle karşılaşacaksınız. Bu köyde çelik kılıcın şemasını bulabilirsiniz. İngilizcesi blueprint olan bu üretim şemasıın temin ettikten sonra kılıcı dövmenizi öneririz. Viper kılıçları özellikle ilk seviyelerde hasarınızı işe yarar oranda arttıracaktır.

The Witcher 3 Feline Seti Kılıçları

Aynı zamanda Cat School Gear ya da Türkçesiyle Kedi Okulu Seti olarak da bilinen bu kılıçlar da oldukça sağlam hasar verebilir. Diyagramları bulduktan sonra bu kılıçları hemen dövmenizi öneriyoruz. Zira hem erken oyunda hem de oyunun son demlerinde size çok yardımcı olacaklardır.

Feline çelik kılıcı şemasını Est Tayiar harabelerinde bulabilirsiniz. Feline setindeki gümüş kılıcının diyagramını ise Drahim kalesinde bulmanız mümkündür.

The Witcher 3 Manticore Seti Kılıçları

the witcher 3 en iyi kılıç

Sadece Blood and Wine ek paketi ile kullanılabilen bu kılıçları oyunun başlarında elde etmeniz maalesef mümkün değil. Çünkü oldukça iyi hasar veren bu kılıçlar sadece Grandmaster sınıfında temin edilebiliyor.

Bu noktada Grandmaster sınıfındaki teçhizatların da sadece ek paket kapsamında olduğunu belirtmekte fayda var. DLC’ye sahipseniz ve kritik hasara önem veriyorsanız en iyi kılıç setinizi buldunuz.

Olgierd von Everec’in Kılıcı

the witcher 3 en iyi kılıç

The Witcher 3 en iyi kılıç listesinde bizlerin de kalbini çalan Iris, Hearts of Stone ek paketiyle beraber geliyor. Eşsiz özelliği ile dikkat çeken ve bir yatağana benzeyen bu kılıç, dövüldüğü çeliğin arkasında yas dolu bir hikayeye de sahip.

Hjalmar’ın Çelik Kılıcı

King’s Gambit görevi ile elde edebileceğiniz bu kılıcın yükse seviye kritik hasar bonusu bulunabiliyor. Fakat kılıç şansınıza istinaden farklı bir özelliğe de sahip olabilir.

Bu noktada görevi tamamlamadan önce hızlı kayıt alabilir ve dilediğinizde geri dönerek istediğiniz bonus özelliği getirmeye çalışabilirsiniz.

Aerondight

the witcher 3 en iyi gümüş kılıç

The Witcher serisinin ilk iki oyununu oynayanların yakından tanıdığı bu kılıç, Geralt of Rivia’ya Lady of the Lake tarafından hediye ediliyor. Gerek yapısı gerekse hakkındaki hikaye sayesinde oldukça özel bir kılıç olan Aerondight, The Witcher en iyi gümüş kılıç deyince aklımıza gelen ilk silahlardan biri oluyor.

Aynı Olgierd von Everec‘in kılıcı gibi şarj olan ve müthiş hasar veren bu başyapıtı edinmek için Blood and Wine ek paketine sahip olmanız gerekiyor. Yassı kulpu ve üzerindeki rünleriyle muazzam bir silah olan Aerondight’i kuşanmak için ek paketteki görev çizgisini takip etmelisiniz.

Belhaven Blade (Çelik)

%100 kritik hasar bonusuyla öne çıkan bu kılıç aynı zamanda Aard işaretine de ekstra güç veriyor. Maalesef sadece Blood and Wine ek paketiyle envanterinize ekleyebileceğiniz bu kılıcı da Toussaint’ta Snasretour River‘da bulabilirsiniz.

Bloodsword (Gümüş Kılıç)

Skellige’de elde edeceğiniz bu kılıç oyunun özellikle ortalarında işinize yarayacaktır. Fakat kılıcı kuşanmak için öncelikle iki adet Scavenger Hunt görevi tamamlamanız gerektiğini belirtelim.

Gesheft (Gümüş Kılıç)

Sadece Blood and Wine ek paketiyle gelen bir diğer gümüş kılıç ise Gesheft. Beyond Hill and Dale görevi ile beraber gelen bu kılıcı da Toussaint topraklarında elde edebilirsiniz.

Hakkında Kerem Doğan Karakoç

Kerem İstanbul Üniversitesi'nde edebiyat okuyor ve dört yılı aşkın bir süredir internetin çeşitli köşelerinde yazarlık yapıyor. Boş zamanında da tekrar tekrar Blade Runner izliyor.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir