Anasayfa > Oyun Haberleri > TOGED Konsollardaki Vergiler İçin Bakanlığa Öneri Sundu

TOGED Konsollardaki Vergiler İçin Bakanlığa Öneri Sundu

Türkiye Oyun Geliştiricileri Derneği (TOGED), oyun konsolları üzerindeki vergiler ve fiyatlandırmaların Türkiye’deki oyun üretim ve tüketimine etkilerini ve bunlarla alakalı çözüm önerilerini Ticaret Bakanlığına iletti.

TOGED

Kur fiyatlarında yaşanan dalgalanmalar ülkemizdeki oyuncuların yanı sıra oyun üreticilerini de kötü etkilemekte. Bu dalgalanmaların üstüne bir de vergiler binince oyun oynamak bazı insanlar için imkansız hale gelebiliyor. Şu sıralar 7000-8000 lira bandında dolanan PlayStation 5 ve Xbox Series X de bunun en büyük kanıtlarından. Hal böyleyken TOGED Yönetim Kurulu Başkanı Ali Erkin, bu dururmun önüne geçmek ve işleri yerli stüdyolar için kolaylaştırmak adına harekete geçtiklerini söyledi. Bir AA muhabirine konuşan Erkin, TOGED olarak bu konuyla ilgili fikirlerini ve tavsiyelerini Ticaret Bakanlığına sunduklarını belirtti.

GTA V Xbox Game Pass Servisine Ekleniyor

Erkin yaptığı açıklamada sektörün Türkiye’de giderek daha da geliştiğini ve ülke ekonomisine yapılan katkının giderek daha da arttığını belirtti. Erkin yapılan katkının 2017’de 700 milyon dolarken, bu miktarın 2018’de 1 milyar 50 milyon dolara, 2019’da ise 1 milyar 500 milyon dolara çıktığını söyledi. 2020’de yapılan katkının büyüklüğü henüz kesinleşmese de Erkin bu sayının büyümeye devam ettiğini belirtti. Bunların yanı sıra 2020’de 2 milyar dolardan fazla yabancı yatırım alarak pandemi sebebiyle zayıflayan ekonomiye destek olduklarını da söyledi.

TOGED

Erkin, Ticaret Bakanlığına sunulan öneride günümüz yerli oyun üreticilerinin büyük bir kısmının oyunlarla çocuk yaşta tanıştığından ve bu alışkanlıklarını büyürken de devam ettirerek bu sektöre yöneldiklerini söyleyerek, şu anki neslin elinden oyun oynama imkanlarının alınmasının gelecekte sektöre zarar verebileceğinden bahsetti. Erkin ayrıca oyun konsollarındaki ek vergilerin sıfırlanmasının ve özel tüketim vergisinin kaldırılmasının hem sektöre hem de gerçekleştirilen ihracata büyük katkı sağlayacağına inandıklarını belirtti.

Hakkında Onat Çakalcı

Tükettiklerimi paylaşmayı severim. Ağır Witcher ve Dune fanıyımdır. Öyle yazıyorum işte.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir