Anasayfa > Oyun Haberleri > Tomonobu Itagaki Yeni Bir Oyun Stüdyosu Kurduğunu Açıkladı

Tomonobu Itagaki Yeni Bir Oyun Stüdyosu Kurduğunu Açıkladı

Daha önce Ninja Gaiden ve Dead or Alive gibi başarılı oyun serilerine imza atmış olan Tomonobu Itagaki verdiği röportajda yeni bir oyun stüdyosu kurduğunu açıkladı. 

Tomonobu Itagaki

Ninja Gaiden, Dead or Alive ve Devil’s Third gibi sevilen oyunlara imza atmış olan Tomonobu Itagaki, yaptığı bir paylaşımla oldukça önemli haberler verdi. Kendisine yöneltilen soruları yanıtladığı soru cevap tarzındaki bu paylaşımında Itagaki yeni bir oyun stüdyosu kurduğundan da bahsetti. Stüdyoya kendi ismi olan Itagaki’yi veren başarılı yapımcı, ayrıca bu stüdyoda neler yaptıklarını da söyledi.

Paylaştığı yazıda yaşadığı iş tecrübelerinden ve geçmişinden bahseden Itagaki, ayrıca stüdyoyu nasıl kurduğunu da anlattı. Itagaki daha önce çalıştığı Techmo’dan tatsız bir şekilde ayrılmış ve sonrasında da yaptığı işin karşılığını alamdığı için şirketle davalık olmuştu. Başarılı yapımcı şu sıralar stüdyosunda eski Valhalla Games ve Techmo çalışanlarıyla yeni bir oyun üzerinde çalıştığını söyledi. Fakat oyunun ne olduğuna dair bir bilgi paylaşılmadı.

The Elder Scrolls V: Skyrim Artık PlayStation 5’te 60 FPS Çalışabiliyor

Itagaki yazıda Microsoft ile olan geçmişinden de bahsetmeyi ihmal etmedi. Daha önce onlarla beraber yaptığı işlerden oldukça memnun olduğun söyleyen yapımcı, eğer imkan olursa onlarla tekrar çalışmayı çok istediğinden de bahsetti. Microsoft’un kendi bünyesine katacak stüdyo aradığı bugünlerde Itagaki, “Eğer benimle çalışmak isterlerse bu benim için bir şeref olur.” diyerek Microsoft’a da açık bir kapı bıraktı. Microsoft geçtiğimiz aylarda Bethesda’yı 7.5 milyar dolara alarak gündeme bomba gibi düşmüş, uzunca bir süre de adından bahsettirmişti. Ayrıca Phil Spencer’ın Microsoft’un oyun stüdyosu almaya devam edeceği yönünde yaptığı açıklamalar da insanları heyecanlandırmıştı. Olayların ileride nasıl gelişeceği ise şimdilik belirsiz.

Hakkında Onat Çakalcı

Tükettiklerimi paylaşmayı severim. Ağır Witcher ve Dune fanıyımdır. Öyle yazıyorum işte.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir