Anasayfa > Oyun Haberleri > TRT Konsol ve PC Platformları İçin Oyun Geliştiriyor!

TRT Konsol ve PC Platformları İçin Oyun Geliştiriyor!

TRT Genel Müdürü ve Yönetim Kurulu Başkanı İbrahim Eren yaptığı açıklamalarda TRT bünyesinde konsol ve PC oyunları geliştirildiğini açıkladı.

Tüm dünyada olduğu gibi ülkemizde de video oyunları her geçen gün daha da büyüyen ve adeta kabına sığmayan bir sektör haline gelmiş durumda. Küresel pandemi sebebiyle dünya genelinde uygulanan kısmi karantinalar ve evde kalma süreçlerinin de etkisi ile video oyunlarına olan talep bir kat daha artmışken ülkemizin resmi televizyonu olan TRT‘den de konu ile ilgili bir atılım müjdesi geldi. Daha önce mobil cihazlar için geliştirilen oyunları kullanıcıların beğenisine sunmuş olan TRT şimdi de konsol ve PC platformları için oyun projeleri ile karşımıza çıkmaya hazırlanıyor.

TRT‘nin 53. yayın yılı kapsamında konuk olduğu programda açıklamalarda bulunan TRT Genel Müdürü İbrahim Eren birinci önceliklerinin dijitalleşme olduğunu ve bu kapsamda farklı projeler üzerinde çalıştıklarını duyurdu. Bu projelerden en dikkat çekenlerin başında ise Eren‘in açıklamış olduğu konsol ve PC oyunları geliyor. ”Büyük projeler hazırlıyoruz, mesela bir konsol oyunu hazırlığı içerisindeyiz. Ama biraz uzun sürecek, Alp diye. Bunun yanı sıra daha kısa vadede, bir sene içerisinde çıkartabileceğimiz hem PC‘de hem mobilde oynayabileceğiniz oyunlar da gelecek. Bu alanda kendimizi geliştiriyoruz.” ifadelerini kullanan Eren konuya ilişkin pek fazla detay belirtmemiş olsa da bu açıklamaları ile şimdiden büyük bir heyecan yaratmış vaziyette.

Oyunlara ‘Kültürümüze Uygun’ Derecelendirme Sistemi Geliyor

Hakkında Beril Özge Danacı

5 yaşında Tomb Raider oynayan annemi gördüğümde bir aydınlanma yaşadım. Annem hala o güne lanet ediyor.

3 Yorumlar

  1. Kim bilir nasil bir halt cikacak ortaya

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir