Anasayfa > Oyun Haberleri > Twitch “Çıplaklık” ve “Cinsel İçerik” İlkelerini Güncelliyor!

Twitch “Çıplaklık” ve “Cinsel İçerik” İlkelerini Güncelliyor!

Espor ve video oyun temelli yayın platformu Twitch “Çıplaklık” ve “Cinsel İbareleri Teşvik” ilkelerinde güncellemeye gidiyor.

Tüm Twitch severlerin bildiği üzere uzun zamandır bu platformda bir sorun mevcut ki çoğumuz bunun mizahını da yaptık. Bu sorunun ana kaynağı ise kışkırtıcı bir dış görünüş ile yayına başlayıp ana odağı oyundan ziyade kendilerine çeken yayıncılar idi. Yayınlar da çoğunlukla oyun görmek isteyen gerçek kitlenin yerine garip bir bastırılmış kitle ile doluyordu. Twitch ise bunun önüne geçmeyi kendine ilke edinerek politikasında güncellemelere gitmeyi kendine görev bildi.

Twitch‘in resmi sitesinden yapılan açıklamada platformun gerek oynanış gerek müzik performansları gerekse seyahat yayınları için bir yuva niteliği taşıdığını ve bunu sürdürmek istedikleri belirtildi. Yapılan güncellemede belli zorunlu durumlar için istisnalar da bulunuyor. Bunlar:

  • IRL yayıncılık
  • Yüzme ve kumsallar, konserler ve festivaller
  • Vücut çizimleri
  • Ani arka plan değişimi
  • Alıntılanmış içerik, stüdyo ve Twitch‘ten izinli içerik
  • Çocuk emzirmek

Bu istisnalar görüldüğü üzere yayını icra eden kişinin elinde olmayan durumu ele aldığından platformun yayıncısına ve izleyicilerine verdiği değeri gözler önüne seriyor.

Hakkında Orhun Kaan ŞAHİNKAYA

Galanima'nın yiğit savaşçısı. Arkadaşları internet kafelerde Half-Life oynarken Stronghold Crusader'ın başından kalkmayan bir strateji hayranı. Trabzon'da yaşıyor ve öğrencilik yapmaya çalışıyor.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir