Anasayfa > Oyun Haberleri > Ubisoft Assassin’s Creed Infinity İle Serinin Kaderini Değiştiriyor

Ubisoft Assassin’s Creed Infinity İle Serinin Kaderini Değiştiriyor

Ubisoft Assassin’s Creed Infinity ile serinin kaderini değiştirecek bir dizi karara da imza attı. Bundan sonra oyun live service olacak.

Ubisoft Quebec ve Ubisoft Montreal, yaptıkları ortak açıklamada Assassin’s Creed Infinity kod adlı bir proje üzerinde çalıştıklarını doğruladı. Haber, dün internette yayınlanmış ancak Ubisoft tarafından doğrulanmamıştı. Bugün Ubisoft’un resmi sitesinden yayınlanan blog postuyla haber resmiyet kazanmış oldu. Görünen o ki, Infinity kod adlı proje ile Assassin’s Creed serisi bir live service oyun haline gelecek, evren tek çatı altında toplanacak ve sadece güncelleme alacak.

Ubisoft geçtiğimiz Mayıs ayında, bir şirket politikası değişikliğine gideceğinden bahsetmiş, biz de sizlere aktarmıştık. Bu açıklamaya göre oyun devi, artık bedava oyunlar üzerinde yoğunlaşacaklarını bildirmişti. Açıklamada şirketin mali yetkilisi Frederick Duguet, Ubisoft’un her sene AAA kalitesinde bir oyun çıkarma vizyonunun şirketin değer yaratma politikasına artık uymadığını vurgulamıştı.

Ubisoft Oynaması Ücretsiz Oyunlara Ağırlık Verecek

Görünen o ki, değişiklikler kendini göstermeye başladı. Ubisoft belki de ilk ciddi denemesini popüler bir seriyle yapıp, bir Valve stratejisi izlemek niyetinde olabilir. Günümüzde oldukça satüre olan oyun piyasası, artık Xbox Game Pass gibi aylık servislere yöneliyor. Büyük bütçeli ve yüksek fiyatlı oyunlar bu servisler dahilinde çok daha uygun fiyata oynanabildiği için, AAA kalitesinde oyun yapmaya alışkın firmaların sektörde yeniden yönünü belirlemesi gerekiyor.

Peki tüm Assassin’s Creed oyunları tek çatı altında nasıl toplanacak? Bu hikayelerin birbirine bağlı olduğu ancak aynı zamanda gerçekleşmediği bir düzenleme en mantıklısı. Şu an için bu konuyla ilgili yapılmış bir açıklama bulunmuyor. Ubisoft’un kararı açıklamadaki aceleciliğinde, Infinity konseptinin hali hazırda sızmış olması da etkili olabilir.

Hakkında Ezgi Çetin

Ezgi Çetin bağımsız bir oyun geliştirici ve Savebutonu yazarıdır. 29 yaşında ve bir kedi annesidir. En sevdiği oyun Tetris.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir