Anasayfa > Oyun Haberleri > Ubisoft Oynaması Ücretsiz Oyunlara Ağırlık Verecek

Ubisoft Oynaması Ücretsiz Oyunlara Ağırlık Verecek

Ubisoft oynaması ücretsiz oyunlara ağırlık vereceğini duyurdu. Endüstrinin devlerinden olan şirket, ücretsiz oyunlarda görsele odalanacak.

Oyun endüstrisinin en önemli oyuncuları arasında yer alan Ubisoft, gelecek planlarından bahsetti. PC Gamer’da yayınlanan bir habere göre, Ubisoft’un mali yetkilisi Frederick Duguet gün içinde yaptığı bir toplantıda konuyu gündeme taşıdı. Habere göre, Ubisoft’un her sene AAA kalitesinde bir oyun çıkarma vizyonunun şirketin değer yaratma politikasına artık uymadığını vurgulayan Duguet, oyuncuları heyecanlandıracak gelişmelerden bahsetti. Sektör devi, rakiplerinin gittiği yola girmeye hazırlanıyor. Ubisoft’tan büyük ihtimalle oynaması ücretsiz ya da mikro işlemler barındıran oyunları daha sık göreceğiz.

Ubisoft Forward E3 2021 Etkinliği 12 Haziran’da Yapılacak

Ubisoft’un bu yeni politikasını çıtlatması aslında şaşırtıcı değil. Oyun sektöründe Ubisoft’un yaptığı oyunlar AAA klasmanı olarak değerlendiriliyor. Bu orta ya da büyük ölçekli bir oyun şirketinin yaptığı kapsamlı oyunlara verilen derecelendirme. Bu ölçekte oyunları yapmak için ciddi bütçeler kadar insan gücü de gerekiyor. Bu nedenle bu tip oyunlar finansal olarak da riskli yatırım grubuna giriyor. Bağımsız yapımların ve oynaması ücretsiz oyunların sektörde fırtınalar estirdiği günümüzde, Ubisoft’un rotasını yavaş yavaş çevirmeye başlaması da kaçınılmazdı.

Ubisfot CEO’su Yves Guillemot da bu analizi destekler nitelikte konuşarak, kararın finansal bir karar olduğunu belirtti. CEO Ubisoft’un her zaman yüksek kaliteli oyunlar yapacağını ve düşük bütçeli oyunlarla para kırmanın asla şirket vizyonu olmayacağını söyledi. Aynı zamanda oyuncuların tek bir oyundansa, düzenli oynadıkları oyun içinde para harcamaya daha yatkın olduklarını bildiren Guillemot, Ubisoft’un yapacağı bu tarz bir oyunda da kaliteden taviz verilmeyeceğini sözlerine ekledi.

 

Hakkında Ezgi Çetin

Ezgi Çetin bağımsız bir oyun geliştirici ve Savebutonu yazarıdır. 29 yaşında ve bir kedi annesidir. En sevdiği oyun Tetris.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir