Anasayfa > Oyun Haberleri > Ubisoft, Irkçı Karşıtı Kuruma 100 Bin Dolar Bağışladı

Ubisoft, Irkçı Karşıtı Kuruma 100 Bin Dolar Bağışladı

#BlackLivesMatter adı altında birleşen ırkçılık karşıtları, son birkaç gündür sokaklara adeta akın etmişti. Ubisoft, o kampanyalara destekte bulundu.

Amerika  Birleşik Devletleri‘nin Minneapolis kentinde George Floyd adlı siyahi vatandaşın, polis tarafından boğularak öldürülmesi üzerine tüm ABD ayağa kalkmıştı. Gün geçtikçe yoğunlaşan gösteriler, çeşit çeşit sektörden amiral gemisi kategorisine girebilecek firmaların da dikkatini çekiyor.

Video oyun sektörünün devlerinden Ubisoft, bu gösterilere duyarsız kalmadı ve ırkçılık karşıtı faaliyet gösteren bir sivil toplum örgütüne tam 100 bin dolar bağış yaptığını şirketin resmi Twitter hesabından açıkladı.

Ubisoft’tan Kampanyaya Destek

Ubisoft,  NAACP (Siyahi İnsanların Gelişmesi İçin Ulusal Birlik ) ismiyle faaliyet gösteren sivil toplum oluşumuna yaptığı 100 bin dolarlık maddi desteği sosyal medya üzerinden #BlacklivesMatter hastag’i ile paylaştı.

Ubisoft, Irkçı Karşıtı Kuruma 100 Bin Dolar Bağışladı

Resmi Twitter hesabından duyuru mahiyetinde atılan tweet’te ise siyahi çalışma arkadaşları ile birlikte dayanışma içinde olunduğu belirtildi. Aynı zamanda siyahi insanlara karşı yürütülen ırkçılıktan dolayı doğan rahatsızlıkların altı çizildi.

Büyük firmaların bu tür hareketleri -her ne kadar çoğunlukla pr amacı gütse de- oldukça yararlı. Bunun gibi jestleri diğer devlerden de bekliyoruz.

Son olarak bu haber de ilginizi çekebilir:

Reddit’in Eski CEO’su Platformu Irkçılığı Artırmakla Suçladı

Hakkında Emre Çakıcı

Kendimi bildim bileli oyun oynuyor, film izliyor, arada bir de kitap okuyorum. Naçizane yazdıkça hem bilgilendiriyorum hem kendimi geliştiriyorum. İlerde bu sektörde çalışmak birkaç hayalimden biri.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir