Anasayfa > Teknoloji Haberleri > Reddit’in Eski CEO’su Platformu Irkçılığı Artırmakla Suçladı

Reddit’in Eski CEO’su Platformu Irkçılığı Artırmakla Suçladı

Reddit’in eski CEO’su Ellen Pao, Twitter üzerinden platformu ırkçılığı artırmakla suçladı. Pao’nun açıklaması ve diğer detaylar haberimizde.

Amerika’da George Floyd isimli siyahi vatandaşın, polis tarafından öldürülmesi hem ülkede hem de dünyada büyük tepki çekti. Olayın yankıları hala sönmez ve Amerika Birleşik Devleti’nin bir çok eyaletinde protestolar sürerken, bir çıkış da Reddit’in eski CEO’su Ellen Pao’dan geldi.

Youtube’dan Irkçılık Karşıtlığına 1 Milyon Dolar

Reddit, olayların arkasından bir çaık mektup yayınlayarak ırkçılığa karşı duruşlarını bildirmişti. Bu mektubu eleştiren Pao, sosyal medya platformunun ırkçılıktan para kazandığını söyledi. “Beyaz ırk üstünlüğü ve nefret söylemlerini gün boyunca monetize edip, ondan sonra da ‘Siyahi Yaşamları Değerlidir’ diyemezsiniz” ifadelerini kullandı.

Reddit’in şu anki CEO’su Steve Huffman u/spez subredditinde, Pazartesi günü Reddit çalışanlarına bir mektup yayınlamıştı ve bu mektup Twitter’da da paylaşılmıştı. Huffman yazdığı mektupta, “Biz nefreti, ırkçılığı ve şiddeti tolere etmeyiz. Bu şeylerle platformumuzda savaşmamız gerekli, bizim değerlerimiz açık.” sözlerini kullanmıştı.

Reddit’ten 2014-2015 yılları arasında CEO’luğunu üstlenen Pao’nun tweetine ilişkin bir açıklama gelmedi.

 

 

Hakkında Ezgi Çetin

Ezgi Çetin bağımsız bir oyun geliştirici ve Savebutonu yazarıdır. 29 yaşında ve bir kedi annesidir. En sevdiği oyun Tetris.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir