Anasayfa > Teknoloji Haberleri > Youtube’dan Irkçılık Karşıtlığına 1 Milyon Dolar

Youtube’dan Irkçılık Karşıtlığına 1 Milyon Dolar

Youtube, Amerika’da patlayan ırkçılık karşıtı gösterilere destek vermek için Center for Policing Equity isimli oluşuma 1 milyon dolar bağış yapacak.

Amerika’da George Floyd isimli kişinin polis şiddeti nedeniyle hayatını kaybetmesinden sonra sular durulmuyor. Ülke çapında gösteriler ve protestolar devam ederken, polis şiddetine ve ırkçılığa karşı safını belirleyenlere Youtube da katıldı. Youtube, polis departmanlarıyla ırkçılık üzerine çalışmalar yürüten Center for Policing Equity isimli oluşuma 1 milyon dolar bağış yapacağını açıkladı.

Google Android 11 Etkinliğini ABD’deki Protestolar Nedeniyle İptal Etti

Youtube’un bu hareketinin bir çeşit aklama kampanyası olup olmadığı merak konusu oldu. Video platformu daha önce de ırkçılık ve radikal içeriklere izin verdiği gerekçesiyle şiddetle eleştirilmişti. Youtube geçen yılın Haziran ayında, herhangi bir grubun üstünlüğüyle ilgili içerik bulunduran videolara yasak getirmişti. Bu kategoriler arasında, yaş, cinsiyet, ırk, din, cinsel yönelim ve militarizm gibi içerikler bulunuyor.

Youtube ne yaparsa yapsın tartışmaların hedefi olmaktan kurtulamıyor. Nitekim, resmi twitter hesabı üzerinden bağış yapacağını duyurduğunda da kullanıcıların eleştirileri dinmedi. Youtube’u yıllardır bu tip içeriklere izin vermekle ve aklı yeni gelmekle suçlayan bir çok sosyal medya kullanıcısı, bağışın miktarını da az buldu.

Hakkında Ezgi Çetin

Ezgi Çetin bağımsız bir oyun geliştirici ve Savebutonu yazarıdır. 29 yaşında ve bir kedi annesidir. En sevdiği oyun Tetris.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir