Anasayfa > Teknoloji Haberleri > Google Android 11 Etkinliğini ABD’deki Protestolar Nedeniyle İptal Etti

Google Android 11 Etkinliğini ABD’deki Protestolar Nedeniyle İptal Etti

Google, Android 11 için yapılması planlanan etkinliği ABD’deki protestolar nedeniyle iptal etti. İptalin nedeni: “Şimdi kutllama yapmak zamanı değil”.

Google’ın Android en yeni işletim sistemi olan Android 11’i tanıtması heyecanla bekleniyordu. Bu tanıtımın bugün  yapılması kararlaştırılmıştı. Ancak Google, Twitter‘da Android Developers hesabından yaklaşık beş saat önce bir açıklama yayınlayarak etkinliğin iptal edildiğini duyurdu.

Tweet’te: “Sizi Android 11’le ilgili daha fazla bilgi vermek için heyecanlıyız, ancak şimdi kutlama yapma zamanı değil. 3 Haziran’daki diğer etkinliği ve betayı da erteliyoruz. Yakında Android 11’le ilgili daha fazla bilgiyle geri döneceğiz” denildi.

Netflix Ekran Kilidi Özelliğini Android İçin Yayınladı

Etkinlik zaten online yapılacağı için, “şimdi kutlama zamanı değil” açıklamasının Coronavirüsle ilgisi olmadığı düşünülüyor. Amerika Birleşik Devletleri’nde an itibariyle protestolar yaşanıyor. George Floyd isimli siyahi adamın polis gözetimi altındayken ölmesi ülkede karmaşa yarattı. Bir çok insan Oakland, Atlanta ve New York şehirlerinde Minnesota‘da yaşamını yitiren Floyd için protestolar yapıyor. Protestolar bazı yerlerde şiddete ve yağmalamaya da dönüştü.

Google etkinlik için yeni bir tarih vermedi. Etkinliğe dair bilinen detaylar ise, açılış konuşmalarının Android’in Mühendislik Bölümü Başkan Yardımcısı Dave Burke ve Ürün Yönetimi Direktörü Stephanie Cuthbertson tarafından yapılacağı.

Facebook Gaming Sonunda Android’de

 

Hakkında Ezgi Çetin

Ezgi Çetin bağımsız bir oyun geliştirici ve Savebutonu yazarıdır. 29 yaşında ve bir kedi annesidir. En sevdiği oyun Tetris.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir