Anasayfa > Oyun Haberleri > Ubisoft Montreal Rehine Krizinin Faili Ortaya Çıkmış Olabilir

Ubisoft Montreal Rehine Krizinin Faili Ortaya Çıkmış Olabilir

Geçtiğimiz aylarda gündeme bomba gibi düşen Ubisoft Montreal rehine krizinin ardında kızgın bir hileci olabilir gibi görünüyor. Detaylar haberimizde.

Pek çok kişinin hatırlayacağı üzere oyun dünyasının devlerinden olan Ubisoft‘un Kanada‘nın Montreal şehrinde bulunan stüdyosu bir rehine krizine sahne olmuştu. Çalışanların silahlı bir grup tarafından rehin alındığı ihbarı üzerine bölgeye gelen polis ekipleri korku ve panik halindeki insanlarla karşılaşmışlardır. Bu panik hali içerisinde kendilerini binanın çatı katına kilitlemiş olan bir grup çalışan da kameralar tarafından da görüntülenmişti. İhbarın ardından bölgeye gelen ve geniş güvenlik önlemleri alan polis ekipleri binaya girmiş ve Ubisoft çalışanlarını tahliye etmişti. Olay sonrasında Montreal polisi tarafından yapılan açıklamada hiçbir saldırı ve saldırganın izine rastlanmadığı açıklanmış, böylece yüreklere de bir su serpilmişti. Sahte olduğu büyük bir panik sonrasında ortaya çıkan ihbarın ise kim tarafından yapılmış olduğu belirlenememişti. Ancak şimdi elimizde bir şüpheli olabilir.

Ubisoft Montreal Stüdyosundaki Panik Boşa Çıktı

Ubisoft Montreal rehine

Kanada merkezli basın kuruluşu La Presse‘nin haberine göre sahte ihbarın faili bir Rainbow Siz Siege hilecisi olabilir. Yayınlanan habere göre daha önce 80 kez oyundan banlanmış olan Yanni Ouahioune adlı Fransız vatandaşı intikam amacıyla bu ihbarı yapmış gibi görünüyor. Suçlamalarla ilgili soru yöneltilen Ouahioune sahte ihbar ithamlarını kabul etmese de Ubisoft‘u banlanması sebebiyle hakaret etmek için aradığını kabul etti. Bunun yanı sıra Rainbow Six hesap bilgilerini çalmak için bir site kurmak suçlaması ile de yargılandığını söyleyen hilecinin gerçekten de Ubisoft Montreal rehine krizi ile bir bağı olup olmadığını ise zaman gösterecek.

Hakkında Beril Özge Danacı

5 yaşında Tomb Raider oynayan annemi gördüğümde bir aydınlanma yaşadım. Annem hala o güne lanet ediyor.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir