Anasayfa > Listeler > Ücretsiz Oyun İndirebileceğiniz 8 İnternet Sitesi

Ücretsiz Oyun İndirebileceğiniz 8 İnternet Sitesi

Ücretsiz oyun siteleri, Koronavirüs salgını sırasında evlere hapsolmuşken, oyuncular için yeni oyunlar keşfetmenin en güzel yolu. İşte bedava 8 oyun sitesi!

1- IGN Beta Giveaway

IGN Beta Giveaway, promo code avcılarının çok iyi bildiği bir site. Güncel oyunların betalarına ve tam sürümlerine sık sık yer veren sitede bu yazının yazıldığı tarihte Destiny 2 Beta kampanyası henüz bitti. Yapmanız gereken tek şey ise prime member olmak!

2- My Abandonware

My Abandonware benim de kişisel olarak çok sevdiğim bir site. Bu sitede geliştiricileri tarafından terk edilmiş oyunları bulup oynayabilirsiniz ve arada gerçekten muhteşem şeyler keşfediliyor. Aynı zamanda bazı klasik retro oyunları da bu sitede bulup nostalji yapabilirsiniz. Bu sitede gezinmek insanda sahaf gezmek hissi yaratıyor. Sitede an itibariyle 1978-2010 arasında yayınlanmış ya da terk edilmiş oyunları bulabilirsiniz.

 3- Steam

Oynaması bedava oyun demişken Steam’i pas geçmek haksızlık olur. Steam’de bağımsız geliştiriciler tarafından geliştirilmiş ya da daha büyük geliştiricilerin dönemsel olarak ücretsiz yaptığı bir çok oyunu bulabilirsiniz. Örneğin Half-Life Alyx’in yayınlanma arifesinde, diğer Half-Life oyunları ücretsiz.

Steam’de bedava oyun bulmanın bir diğer yolu ise Steam grupları. Bir çok Steam grubunda düzenli olarak key dağıtılıyor.

4- Gog

Açılımı Good Old Games olan Gog’u bilmiyorsanız hemen tanışmalısınız. Gog’da çok güzel indirimlerin yanı sıra bedava oyunları da bulmak mümkün. Ubisoft kataloğunu satma yetkisi bulunan Gog senede üç büyük oyun için giveaway düzenliyor ve kampanya 48 saat civarında sürüyor.

5- Humble Bundle

Yine bir indirim sitesi olan Humble Bundle, sosyal sorumluluk iş modeline sahip olduğu için benim sevdiğim sitelerden biri. Bu sitedeki her satışın bir kısmı hayır kurumlarına gidiyor. Ayrıca sitede sıklıkla Steam oyunlarına key veriliyor.

6- Origin

Origin de dönemsel oalrak key dağıtan sitelerden biri. Onu diğerlerinden farklı kılan ise oyun sektörünün devlerinden biri olan EA’nın desteklemesi. EA oyunlarının dağıtımı konusunda oldukça sinir bozucu olabiliyor. Hatta, uzun bir süre Steam’de de yoktular. EA oyunlarıyla ilgili fırsatları yakalamak için Origin’i takip etmenizi öneririm.

7- Epic Game Store

Epic Game Store son zamanlarda oldukça popüler ve bunun iyi de bir nedeni var. İki haftada bir ücretsiz bir oyun dağıtıyorlar ve bu oyunlar oldukça kaliteli oluyor. Şu anda ücretsiz olan oyun Dauntless: Scorched Earth. Oldukça iyi değil mi? Epic Game Store’da yayınlanan ücretsiz oyunları anasayfalarından rahatlıkla takip edebilirsiniz.

8- Game Jolt

Game Jolt kurulduğu tarih olan 2002’den beri ücretsiz oyun diyince kapısını çaldığımız sitelerden biri. Bu listede olmayı kesinlikle hak ediyor! Ayrıca iki kurucusundan birinin Yaprak DeCarmine isminde bir Türk olduğunu da hatırlatalım. Site ayrıca sıkı bir komüniteye de sahip!

Umarız ücretsiz oyun siteleri listemizi faydalı bulmuşsunuzdur. Eğer listeleri seviyorsanız neden diğer listelerimize de göz atmıyorsunuz? Siz sevdiğiniz ücretsiz oyun siteleri hangileri? Fikirlerinizi yorumlarda bizimle paylaşın!

Hakkında Ezgi Çetin

Ezgi Çetin bağımsız bir oyun geliştirici ve Savebutonu yazarıdır. 29 yaşında ve bir kedi annesidir. En sevdiği oyun Tetris.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir