Anasayfa > Oyun Haberleri > Unity Motoruna Nvidia DLSS Desteği Geliyor

Unity Motoruna Nvidia DLSS Desteği Geliyor

Unity oyun motoru Nvidia DLSS desteğine kavuşuyor. Geliştiricileri ray tracing konusunda üzen motor, yerine daha iyisini getirmeye çalışıyor.

Unity, oyun sektöründe tartışmasız en çok sevilen ve kullanılan oyun motoru. Sektörde Unreal Engine ve Unity arasında rekabet bulunsa da, Unity’nin bir çok değişik oyunu yapmaya yardımcı olan özellikleri onu her zaman bir adım önde tutmayı başarıyor. Oyun motoruyla ilgili geliştiricileri sevindirecek son haber ise motorun Nvidia DLSS desteğine kavuşacak olması.

Unity 2019 yılında ray-tracing teknolojisi ile ilgili bir takım adımlar atmıştı. Ancak Nvidia’nın son ekran kartı serisi ile popülerleşecek olan ray-tracing teknolojisi bir çok oyuncu için hala ulaşılabilir durumda değil. Her ne kadar kartların fiyatları bir önceki nesilden yüksek tutulmadıysa da, bir çok oyuncunun, özellikle de laptop kullanıcılarının sistemlerini hemen güncellemesi mümkün olmayacak.

Unity Sistem Gereksinimleri

Unity geliştiricileri bu noktada geliştiriciye daha fazla seçenek sunmak adına Nvidia DLSS desteğini motora ekleme yoluna girdi. Unity Techologies’de ileri grafik ürünleri yöneticisi olan Mathieu Muller, yeni gelişmeyle ilgili şunları söyledi:

“Sadece bir kaç tıklama ile Unity içinde DLSS’i aktive edebileceksiniz. Daha sonra belirli kalite seçenekleri arasında tercih yapabileceksiniz. Bu tercihler performansa takviye yapacağı gibi, görüntü kalitesini de değiştirmeyecek hatta daha iyi yapacak – yüksek kaliteli grafikler, FPS’i yüksek 4k oyunlar, gerçek zamanlı ray tracing ve ileri VR mümkün olacak.”

Bu açıklamanın ardından artık sandalyelere yaslanıp, oyun geliştiricilerinin bilgisayarlarımızı üzmeden grafik kalitesini zenginleştirdikleri oyunları bekliyoruz.

 

Hakkında Ezgi Çetin

Ezgi Çetin bağımsız bir oyun geliştirici ve Savebutonu yazarıdır. 29 yaşında ve bir kedi annesidir. En sevdiği oyun Tetris.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir