Anasayfa > Blog > Sistem Gereksinimleri > Unity Sistem Gereksinimleri

Unity Sistem Gereksinimleri

Bağımsız oyun geliştiricilerin göz bebeği olan programlardan birisi Unity için sistem gereksinimleri nelerdir sizler için listeledik.

Unity hem 2, hem de 3 boyutlu oyunları geliştirebildiğimiz ücretsiz bir oyun motoru. Kullanıcıların Unity’i diğer programlardan daha fazla tercih ediyor olmasının bir diğer sebebi de geniş mağazası. Bu mağazada kolaylıkla ve ucuz fiyatlarla ulaşabildiğimiz asset ve diğer gereçler mevcut. Tabii diğer bir yandan da yazılımın kullanıcı sayısı arttıkça, onunla ilgili içerik hazırlayanların da sayısı artıyor. Dolayısıyla öğrenme aşamasında da kaynak sorunu yaşamıyoruz.

Unity Sistem Gereksinimleri Nelerdir?

Oyun motoru sistem gereksinimleri bilgilerini bizimle minimum şeklinde paylaşmış. Kısacası evet bu özelliklere sahip bir bilgisayarınız varsa programı çalıştırabilirsiniz. Fakat unutmamak lazım, bu tip yazılımlarda proje boyutu ile pc için duyulan ihtiyaç doğru orantılı bir şekilde hareket eder. Yani projeniz geniş ölçekliyse, aşağıdakilerden daha iyi olanaklara sahip bir bilgisayar daha çok işinize yarayacaktır.

Minimum

  • İşletim Sistemi: Windows 7 64 Bit
  • İşlemci: X64 mimarisine sahip bir işlemci
  • Grafik Uygulaması: DirectX 10
  • Not: Resmi olarak sürücü güncellemesi alan diğer aygıtlar program tarafından desteklenir.

Hakkında Eran Küçük

Hikaye > Grafik sempatizanı bir yönetmen. Marmara Radyo, Televizyon ve Sinema mezunu ve hayali kendi oyunlarını yapabilmek. Savebutonu adresinde çeşitli konularda imtiyazı var.

224 Yorumlar

  1. Yine aklıma takılan bir soru var izninizle.
    Unity mağazasından hariç assetleri destekleyebiliyor mu peki? Mesela itch.io dan sahip olduğum asset pack leri Unity nin içinde kullanabilir miyim?

  2. Abi ben unity kullanımını falan aylardır araştırıyorum bide zaten programlamaya ve oyun yapımcılığına merakım var.bilgisayarım biraz eski model lenovoG570 ben bilgisayarların mekanik bölümlerini pek anlamıyorum kaldırırmı unity’i??(muhtemeln kaldırmaz ama şansımı deneyim)

  3. ram yada ssdi taktırsam acarmı benimki acıyorda bazen uzun suruyor bazende hic acılmıyor

  4. merhabalar ben 2boyutlu pixel oyun yapmak istiyorum elimdeki sistemim:intel pentium g3240 ,radeon 5450,6gb 1333mhz ram var istediğim oyunu yapabiir miyim

    • İşlemcinizden ötürü sisteminiz zorlanabilir ancak sisteminiz oyunun render (kaydedilip oynanmaya hazır hale gelmesi) aşamasına kadar sizi destekleyecektir. Bu noktada da oyunun ne kadar hafif olduğu önemli olacak. Umarım bir sorun yaşamadan oyununuzu tamamlayabilirsiniz.

      Eğer render aşamasında sorun yaşarsanız proje dosyalarınızı yanınıza alıp bir arkadaşınızın bilgisayarından da bu işlemi gerçekleştirebilirsiniz. Tavsiye de vermiş olalım.

  5. Merhaba hocam 2 gb ram / ekran karatı gforce 470 sizce oyun yapma şansım varmıdır sanmıuyorum ama sormakta faayda var ddedim 😀

  6. Dostum 4 gb ram var ssd yok windows 10 3D oyun yapabilirmiyim _

    • Proje dosyanı ve kullandığın yan ürünleri (kaplamalar vs.) çok basit tutsan dahi bilgisayarın zorlanabilir. Özellikle DDR ve yavaş RAM bellekler de ekleniyorsa konuya, 2D projelerle devam etmeni tavsiye edeceğim.

  7. emmi 32 bit olmazmı

    • Bit uyuşmazlıkları kimi zaman sorun oluşturmuyor gibi görünse de proje dosyaları üzerinde çalışırken çeşitli hatalara neden olabilir. Bu yüzden özellikle bu noktada uygun bit ile kullanmanızı tavsiye ediyoruz.

  8. Ya abi benim Lenovo İdeaped 3 laptobım unity kaldırırmı(intel i5 10th gen,8 gb ram)

  9. 4gb ddr4 ram , 2gb ekran kartı amd, i3 işlemci ,2.30Hgz Kaldırırmı

  10. Merhabalar.Bilgisayarım 4 GB ram, SSD’ye sahip ve windows 10.Hem 2D hem de 3D oyunlar yapmak istiyorum.Bir sıkıntı oluşur mu?

    • 3 boyutlu tasarımlarınızı yaparken verim alamamanız oldukça mümkün. Bu yüzden basit projeler yapmanızı tavsiye ederim. Ayrıca Unity açıkken, mutlaka bilgisayarınızı rahatlatın. Buna yönelik Discord, Steam gibi programları kapatmanız ve tarayıcı işlemlerinizi sonlandırmanız gayet uygun olacaktır.

  11. Dostum merhabalar. Ben yüksek bütçeli (25 bin TL- 30 bin TL civarı) bir kasa toplamayı düşünüyorum ve internette Unity için önerilen sistem gereksinimlerini bulamadım. Bana bu civarda bir sistem ya da bunu araştırabileceğim bir site önerebilir misin ?

    • Selam Yiğit, Unity böyle bir açıklama yapmadı çünkü bir üst ortalama yok doğrusu. Unity ile yapılmak istenen projeye göre, bilgisayarınızda olması gereken özellikler de değişiyor. Bununla birlikte 25-30 bin TL aralığı çok iyi gerçekten. Bol çekirdekli bir işlemci, yüksek RAM kapasitesi senin için en az ekran kartı kadar önemli olmalı. Tabii bu 3 boyutlu projeler için geçerli, program gerektiğinde gayet cimri de davranabiliyor.

  12. 1.5GHz quad-core 64-bit ARM Cortex-A72 işlemci.2 gb ram.VideoCore VI grafikleri kaldırır mı??

  13. Hocam ddr3 1600mhz 8gb ram var i5 4200m ve radeon hd 8570 ekran kartı var 2gb gddr3 olan model birde ssd var yeerlimidir 3d silah oyunu için

    • 3D Shooting oyunlar geliştirirken bir noktada zorlanma ihtimaliniz oldukça yüksek. Elbette sisteminiz geliştirmeye başlarken yeterli olacaktır ancak proje ilerledikçe daha çok kasacağını söyleyebilirim. Bu açıdan sana tavsiyem genellikle sarı ve turuncu tonlarda kaplamalar kullanman olacak. Unity dahil çoğu oyun motorunun en kolay işlediği renk tonları bunlar olduğu için bu tonların yoğunlukta olduğu oyunlarda genellikle oynanış dahi fark edebilmektedir. Eminim ki geliştirme aşamasında da sana faydası olur.

  14. abi
    i3 3110m
    8gb ram
    128gb ssd
    gtx 620m 1gb
    intel hd graphics 4000

    2d ve 3d oyun yapmamı kaldırabilir mi

    • buarada
      işlemci hızı 2294 Mhz
      ram tipi DDR3

    • Özellikle 2d oyunlarda gayet stabil bir performans alabilirsin ancak işlemcin epey zorlanacaktır. Bundan dolayı daha basit, işlemciye az yüklenecek projelerle devam etmeni tavsiye ederim.

      • ama abi ben yeri geldigi zaman 3 boyutlu projelerde de çalısmak istiyorum hiç mi kurtarmaz bu sistem 🙁

        • Kaplamaları basit tutar, işlemcine çok yük bindirmeyecek projeler üzerine odaklanırsan 3 boyutlu projeler üzerine de çalışabilirsin. Fakat bilgisayarının sağlığı için render alacak olduğunda daha iyi bir bilgisayara geçebilirsin. Örneğin proje dosyalarını yanına alıp iyi bir internet kafede işlerini halledebilirsin.

          • zamanını ayırıp sorularımı cevapladığın için teşekkürler ztn o alacağım laptopda amacım herkes tarafindan bilinin oyunlari kodlayip yani temel oyun projeleri yaparak kendimi geliştirmek ve dediklerine göre laptop bana bu imkanları sağlıyor allaha emanet kendine iyi bak abi yeni yılın kutlu olsun

          • Çok teşekkür ederim İbrahim. Senin de yeni yılın kutlu olsun ve projelerinde başarılar dilerim. Böyle planlar yapman gerçekten harika!

  15. mmorpg veya android oyun yapmak istiyorum fakat sistem gereksimleri nelerdir nasıl bir seviyede pcye sahip olmam gerekir detaylı bir sekilde cevap verırsenıc cok mutlu olurum

    • Selamlar, çok geniş bir soru sormuşsunuz aslında ancak elimden geldiğince yardımcı olmaya çalışacağım. Program sistem gereksinimleri olarak oldukça mütevazi davranıyor. Yani 10 yıllık bir bilgisayarla dahi Android platformlarda oynanabilecek hypercasual bir oyun yapmanız mümkün. Ancak izometrik olmasın 3 boyutlu olsun, 8 değil de 16-bit olsun dediğimiz anda işler karışmaya başlıyor. Çünkü tasarım evresinde hem program hem de tasarlamakta olduğunuz oyunun yükleri sisteme ekleniyor. Bu nedenle iyi grafikli bir mmorpg tasarlayabilmemiz için, en başta iyi grafikli bir mmorpg’yi oynayabileceğimizden daha iyi bir bilgisayara ihtiyacımız olabiliyor. Bu yüzden benim tavsiyem (ucu açık sormanızdan yola çıkarak söylüyorum) tecrübe edinmeye başlayacakken çok basit platform oyunları ya da bulmaca tipi oyunlarla öğrenmeye başlamanız olacak. Bu tip oyunlarda kendinizi geliştirebileceğiniz bir bilgisayarınız zaten vardır çünkü dediğim gibi Unity hafif bir program. Hem programı tanırsınız, hem kendinizi geliştirirsiniz. Eğer ardından daha büyük şeyler deneyecek olursanız da neye ihtiyacınız olduğunu iyi bilirsiniz.

  16. Yorum silinmiş bir daha yazıyorum

    İntel core i5-5200U CPU (2.20GHz – 2.20GHz)
    Çözünürlük 1366 . 768
    64 bit
    8gb ram
    directx 12

    Kasmadan rahatça oyun yapabilir miyim ? Yoksa uygulama kasar mı ?

    • Çok ağır projeler üzerine çalışmayacaksan yeterince rahat kullanabilirsin bu sistemle. Yorumumu daha çok 2B işler için kabul edersen sevinirim. Fakat basit 3B projelerde de sorun yaşamayacağını düşünüyorum. Yine de daha çok verim almak için izometrik bakış açısını araştırmanı tavsiye ederim. 2 Boyutlu projelerde de 3 boyutlu görselliği sağlamamız ve oyunculara hissettirmemiz mümkün olabiliyor.

      • Ağır projeler derken ne kadar ağır mesela ? Basit 3d oyunlar yapılabilir mi ?

        • Basit 3D oyunlar yapılabilir evet. Bu iş için şunu düşünmek lazım, oynayabildiğiniz oyun seviyesinden birkaç tık daha basit projeler yapmak lazım. Çünkü bilgisayarın oyunu oynatabilmek için harcadığı enerji ve ihtiyaç duyduğu kondisyonla render aşamasındaki ihtiyaçlar arasında fark olabilmekte. Ayrıca büyük şirketlerin sahip olduğu optimizasyon standartlarına da sahip olmadığımızı düşünmemiz gerekiyor.

  17. Pentium N5000 4GB ram kaldırır mı??

  18. Ben zaten çoğunlukla 2D yapacağım zaten

  19. Teşekkürler yardımcı olduğunuz için

  20. 8gd ddr ne bilmiyorum intel i5 10. nesil 256 gb ssd var 152 gg boş nvidia geforce mx110 ekran kartı 3d oyun yapabilir miyim?

  21. 2×4 gb den 8gb ram var , 8+4 gb yapıp 12gb ram yapsam daha işe yarar mı yoksa çok fark etmez mi ? 8gb – 12gb – 16gb ram ile nasıl çalışır detaylı anlatır mısın ?

    • nasıl çalışır derken hüç sorun yaşanır mı kasma donma atma vb

    • Merhabalar, öncelikle RAM’leri anlattığımız çok detaylı bir yazımız var, yorumun sonuna bırakıyorum onu. RAM’deki artış elbette çok işe yarayacaktır. Bugün sadece Windows’un tükettiği RAM bile ağır bir yük oluşturuyor 8 GB için, bunun üzerine Unity’nin tasarım aşamasını da düşünürsek yer yer yorulacağını söyleyebiliriz (2 Boyutlu, basit projelerde render aşaması dışında yorulmasını beklemiyorum bellek açısından.). 12 GB günümüz standartlarında oldukça yeterli, tasarım aşamasında YouTube’dan bilmediğin kısımları öğrenebilirsin vs gibi yan işlemler bile yapabilirsin. https://www.savebutonu.com/ram-nedir-ne-ise-yarar-29486

  22. Merhabalar aklımda piyasadaki tab oyun kalitelerinde 3D mobil oyun yapma fikri var,
    NVIDIA GeForce 940mx 4gb ekran kartı,
    12gb RAM, intel core i7 işlemci. Sizce bilgisayarım yeterli olurmu?

  23. AMD A8-7410 AMD Radeon R5 Graphics 2.20 GHz
    8gb ram (7gb kullanılabilir
    64 bit,x64 tabanlı

    bu bilgiasyar kaldırır mı acaba

    • Programı kaldıracağını düşünüyorum ancak ağır projelere dokunmamanızı ve başta programı öğrenebileceğiniz, elinizi alıştırabileceğiniz 2 boyutlu projeler gerçekleştirmenizi öneriyorum.

  24. CASPER F800 CORE İ5 7200U 2.5GHZ-8GB RAM-1TB HDD-2GB-15.6″-W10
    Sorun yaşar mıyım sizce?

  25. abi benim bilgiayar 4GB ram ekran kartı da AMD A6-5200 APU with Radeon(TM) HD Graphics 2.00 GHz 2D oyun yapmak istiyorum adam akıllı bir macera oyunu yapabilirmiyim(2D) yorumu okursan sevinirim.

  26. Merhaba abe 3d oyun icin ne kadar ram ekran kartı gerekir bana basitce soylersen olur detaya gerek yok anlarım bide kac cekirdek beni rahat goturur bana sayısal bir cevap veriirsen sevinirim

  27. Merhabalar hocam. Nvidia Geforce GT730, 1600 mhz 8gb ddr3 ram. İ5-4460 3.2ghz işlemci. Ne tarz projeler yapabilirim?

    • Ben başlangıç aşamasında programı da, mekanikleri de daha iyi öğrenebileceğiniz 2D hypercasual projeler denemenizi tavsiye ederim. Bu projeler üzerinde oldukça rahat çalışabileceğinizi düşünüyorum.

  28. Ram 12 GB , 240gb ssd + 1tb hdd ve i5 5200 u var sence işlemci zorlanır mı ? Birde Unity kaç gb alan kaplıyor ? sistem gereksinimlerinde bulamadım

  29. intel i5- 5730
    gtx970
    ram 8gb
    240gb ssd
    1tb hdd

  30. i5-7200U
    8gb Ram DDR4 2133 MHz
    940MX 4GB GDDR5
    1 TB Hybrid HDD
    Çok ayrıntılı 2D oyunlarda sistem zorlanır mı ?

  31. Abi 1600 mhz 8gb ddr3 ram,intel core i3 5005U,İntel HD graphics 5500,SSD var.
    Ne tarz oyunlar yapabilirim.(Ekran Kartı tarafında gittik ama bence 2D oyun yapmada aşırı zorlanmaz renderda zorlanacaktır çünkü render için en önemli olan şey ekran kartı 🙁 İnş basit 3D oyun yapabilirim)

    • Tam bir oyun yapmak istediğinde maalesef sorunlar yaşayabilirsin 3D tasarımlarla. Ancak yine de programın üç boyuta dayalı algoritmalarını öğrenmen, kendini geliştirmen için yeterli bir bilgisayarın var.

  32. 4gb ramim var intel core i5 işlemci x64 amd readon r5 m430 unityde düzgün bir şekilde oyun yapabilirmiyim?

    • Düzgün/düzgün olmayan olarak ayırmamak lazım. Bu sistem 3 boyutlu geniş ölçekli oyunları maalesef taşıyamayacaktır. Unity’de de zorlanabilir. Başlangıç seviye 2 boyutlu projelerde çalışmanızı, eğer bu noktada da sorun yaşarsanız Unity yerine RPG Maker ve Pixel Game Maker gibi motorlara bakmanızı tavsiye ederim.

  33. üstad merhaba bilgilendirme için teşekkürler

    ben pc almak istiyorum oyun için ve bütün oyunları çalıştırmak istiyorum son model olsun RTX bile olsun bütçe 10 k bana sistem özellikleri yazar mısınız?

    teşekkürler

    • Merhabalar, maalesef şuan kripto paraların yükseliş trendinden dolayı ekran kartı fiyatları akıl almaz derecede yükseldi. Bu nedenle sistem almak için pek uygun bir dönem değil. Ancak fiyatlar normale döndüğünde 16 GB RAM, BM450 ana kart, i7 10 nesil işlemcili, m2 ssd ve 2060 ekran kartlı bir sistem tercih edebilirsin. Tüm ürünleri farklı yerlerden ve ucuz fiyatlardan bulabilir, beklediğinden daha ucuza bile tamamlayabilirsin.

  34. asus geforce gtx 580ti ekran kartı 1gb 192 bit ram 4gb AMD Athlon(tm) II X4 640 Processor 3.00 GHz 4 çekirdekli tb harddisk

  35. Merhaba sürekli araştırıyorum ama bulamıyorum Unity ne kadar alan kaplıyor üstte de bulamadım.

    • Kullancağınız asset ve paketlere göre doğrudan değişebilmekle birlikte programın boyutu ilk indirilişinde sıkıştırılmış dosyalarının çözülmesi ardından birkaç GB’yi geçmemekte. Elbette güncellemelerin ardından bu boyutta değişiklikler olabiliyor.

  36. İntel i5-8250U
    Radeon 520 2Gb lık Ekran Kartı
    4GB Ram 2400MHZ
    1TB Harddisk
    Ben laptop kullanıyorum ve 2D oyun yapmak istiyorum.Sistemim yeterli midir acaba ?

  37. benim bilgisayar İntel İ7 işlemci 12 gb ram 512mb ekran kartı var bilgisayarım Hp içinde 13 gb Ssd var Unityi kaldırır mı

  38. Abi sistem özelliklerim şu ddr 8gb ram nvidia mx150 ekran kartı i5 8250u 240gb ssd ve windows 10 unityi kaldırırmı ya da kaldırırsa ne tür oyunlar yapabilirim ?

  39. intel pentium E5700 (3.0 ghz)
    4 gb ram (mhz bilmiyorum şuan)
    amd hd 6570
    ssd yok
    abi metroidvania (ya da en azından platform) 2 boyutlu pixel bir oyun projesi yapmak istiyorum sence uygun mudur ?

  40. windows 7 32 bit açmaz mı?

  41. İntel core i5 5200u 2.20ghz
    4 gb ddr3 ram
    açarmı

    bide intel core i5 3. nesil
    8 gb ddr3 ram
    açarmı ?

  42. Amd ryzen 3 3300 ddr4 8gb ram ekran kartı olarakta rx 570 açar mı

  43. Ahmet Yasin Ünlügül

    Abi Kolay gelsin .
    Ben unıty uzerinden projelere baslamak istiyorum.
    Alacağım sistem ;
    AMD ryzen 3400G, 8 gb ram , 240gb ssd , 1 TB hdd,
    Bu sistem kaldır mı?

  44. Merhabalar benim Bilgisayarım
    HP Compaq CQ57
    Pek anlamadığım için size sormak istedim unity indiriyorum fakat kaldırır mı emin değilim
    Sizce kaldırır mı

  45. Ben yeni acer rayze 144 hz 16 ram bir lop tap aldim aceba neler yapilabilir bu bilgisayarla tskrler

  46. Abi Şunu Çok Merak Ediyorum Sistemim Visual Studioda Zorlanıyor ve Laptop i5 3337U Radeon Hd 8730M 4gb ram ddr kaç olduğunu bilmiyorum harddisk yada abi yükseltmem gereken bir yer olursa nereyi yükseltmeliyim?2d En Düşük Ayarlarda Birşeyler Yapabilir Miyim?

    • Merhaba İbrahim, sisteminin zorlanıyor olması oldukça doğal çünkü artık epey yaklaşmış bir bilgisayara sahipsin. Ancak aşılmayacak dertler değil. Bana kalırsa ilk imkanın olduğunda ekstra 4 GB RAM alabilirsin, CL değeri ve Mhz’si uygun olmalı. O nedenle aşağıdaki blogumuzu okumanı tavsiye ederim. Diğer bir yandan da durumun olursa SSD almanı öneririm.

      https://www.savebutonu.com/ram-nedir-ne-ise-yarar-29486

      • Peki İkisini De Yükseltdiğimde Alacağım Performans İle Basit Bir 3d Oyun Yapabilir Miyim?
        Yada 2D Güzel Büyük Haritası Olan Yada Öğrenme Amaçlı 2D Basit Oyunlar Yapabilir Miyim?

        • 3D’de bazı mekanikleri, basit işleyişleri deneme fırsatın olur diye tahmin ediyorum ancak baştan sona bir oyun yapmak bilgisayarını çok yoracaktır. İki boyuta indirgediğimizde gayet güzel işlerin altından kalkabileceğini söyleyebilirim. Ayrıca şunu da ekleyeyim, yazı tabanlı tek boyutlu bir oyun, üç boyutlu bir oyundan kötü değildir. Önemli olan kendine belirlediğin sınırlar içerisinde harikaları yaratabilmektir. Bugünün bağımsız yapım ve çoğu senin gibi tek kişi tarafından yapılan oyunları bize bunu gösteriyor. Çok basit grafiklerle hazırlanmış 2D oyunlar, satış başarısı olarak bazı stüdyoları kolaylıkla geçebiliyorlar.

          • Yardımcı Olduğunuz İçin Çok Teşekkür Ederim.
            Bilgisayarımı Yükselteceğim.
            Bilgisayarımı Bu Şekilde Yükseltsem Bile Kaldırmayacağını Düşünüyordum Ama Kaldıracağını Duymak Beni Mutlu Etti.

  47. 2gb ram ssd yok ddr3 intel core 2 duo 2.20 ghz radeon hd 2400 xt 1 gb ekran kartı 2 d küçük basit oyunlar yapabilirmiyim

  48. Merhabalar,
    Hiç macbook soran olmamış. Ben de bu işe giriş yapmak istiyorum. Windows mu yoksa macos mu bu işte daha kullanışlı olur? Windows bir sistem kuracak olsak işlemci ve ekran kartı olarak ne önerirsiniz?
    Şimdiden teşekkür ederim

    • Macbook ve MacOS sistemlerinde de tabii ki Unity’i rahatlıkla kullanabiliriz. Bununla birlikte MacOS ve Windows arasında özellikle üç boyutlu projelerde ekran kartından kaynaklanan farklılıkları görebiliyoruz. Bundan dolayı render metotlarında da değişiklikler yaşanacağını söyleyebilirim. Çoğu mimari programlarda olduğu gibi Windows’un belli başlı öne çıktığı konular var. Oyun motorları ve mühendislik programları arasında böyle bir benzerlikten bahsedebiliriz.

      Şu an iki boyutlu oyunlar tasarlamak isteyen bir geliştiriciye AMD işlemcileri önerebilirim. APU desteği sayesinde ekran kartı maliyetini ortadan kaldıran modellerle yola çıkılması günümüzdeki ekran kartı piyasasında oldukça önemli bir avantaj sağlayacaktır. VEGA hakkında daha fazla bilgi edinmek istersen aşağıdaki yazımızı da okuyabilirsin.

      https://www.savebutonu.com/apu-sistem-nedir-1089

      Eğer 3D, büyük projeler yapmak istiyorsan piyasa hacminden dolayı optimizasyon noktasında yaşanabilecek sorunları ortadan kaldırmak için direkt olarak Intel bir sistemle yola çıkmak da bir yol elbette. Bu koşulda darboğaz yapmayacak bir ekran kartı da tercih edebilirsin.

  49. Abi benim sistem özellikleri şunlar:
    i5 10300h 2.5 ghz (turbo boost ile 4.5 ghz)
    8gb DDR 4
    256gb m2 SSD 1tb HDD
    GTX1660ti
    64 bit win 10 pro
    bu haliye kendimi geliştirirken ve ileride 3D 2D oyunlar yaparken sıkıntı çıkarır mı? ileride ramini 16 yapacağım.

    • Merhabalar Enes, gayet yeterli bir sistemin var. Elbette ölçekli projelerle sistemini yorman daha doğru olacaktır ancak sorun yaşatmaz. Tabii RAM belleklerini önümüzdeki süreçte 16 GB’a çıkartman çok iyi olur senin de söylediğin gibi

  50. İşlemci Intel(R) Core(TM) i7 CPU Q 740 @ 1.73GHz 1.73 GHz
    Ram 6,00 GB
    Ekran Kartı NVIDIA GeForce Gt 425M

  51. Merhaba, unity ile 3d oyun yapmak için laptop alacağım.
    Laptop: lenovo v15 ada
    Islemci : AMD Ryzen 3
    Ram : 8GB
    Ekran Kartı: Dahili

    Ekran kartının dahili olmasi sorun yaratır mi

    • VEGA ise sorun yaratacağını düşünmüyorum. Gayet yeterli olacaktır sisteminiz. Ancak elbette sınırlarımızı bilmenin ve bilgisayarımızı yormamanın da faydası büyük

      • Tesekkurler Vega hakkında bilgi vermiyor ama harici bir ekran kartı yok sanırsam , Cok zorlar mı bilgisayarı 4 5 bin boşa vermek istemiyorum 🙂

        • Vega, oldukça iyi düşünülmüş bir dahili ekran kartı sistemi. Gücünü hem işlemcinizden hem de RAM belleklerinizden alıyor. Ayrıca Vega’lı bir bilgisayar almak pek de boşa yatırım sayılmaz, zira gelecekte ekran kartı almanız için de bir engel yok. Ancak yine de tavsiye verelim. AMD sistemin en verimli çalışacağı yolun DUO RAM yolu olduğunu belirtiyor. Yani RAM slotlarınızdan iki tanesine, aynı özelliklerde 2 adet bellek takın. Eğer Lenovo özelleştirme seçeneği tanıyorsa bu şekilde bir düzenleme yapabilirsiniz. Yoksa sonrasında alarak ekleme yapmanızda da bir sakınca yok.

  52. bilgisayarımda 930MX 2 GB ekran kartı var yeterli mi sizce?

  53. işlemci : i3-2100
    ekran kartı : amd radeon 6570
    ram: 4gb
    olurmu 2D oyun için ?

  54. Abi (APU Bilgisayar Linki) bu bilgisayarın 16gb ram veriyonunu almayı düşünüyorum.Rahatça kullanabilir miyim yada kullanırsam ne gibi bir performans alırım.Yanına bir ekran kartı eklemem gerekir mi.Stoklar gelince eklemeyi düşünüyorum.Ancak eklemeden ne gibi bir performans alırım,ekleyince ne gibi bir performans alırım?Sorularım bunlar.Teşekkür Ederim.

    • Merhabalar İbrahim. Bence ekran kartı piyasası rahatlayana kadar bu bilgisayarı kullanmanda bir sorun olmaz. RAM’leri çift slot kullandığında VEGA gerçekten de hoş bir GPU olabiliyor ve bugün piyasa satılan birçok giriş seviye ekran kartından iyi performans sergiliyor. Elbette yerine daha iyi bir ekran kartı koyduğunda da Unity gibi programlarda daha yüksek ölçekli işler deneyebilirsin. Ancak zaten programı yeni öğrenen birisi için ölçek hiç önemli değil. Programdaki ilk yılımızda amacımız program gereçlerine hakim olmak olmalı.

  55. abi i5 1035g1 işlemci mx330 ekran kartı 8 gb ram li bir bilgisayarı unity zorlarmı yoksa rahat çalıştırırmı ??

  56. 4gb ram 1.5 gb ekran kartı fakat ekran kartım inter graphics olduğu için bazı programlarda DX11 hatası alabiliyorum ekran kartımın DX12 olmasına rağmen kaldırma ihtimali varmı Eran Küçük

  57. Huseyin Hilmi Savran

    Unity rahat bir sekilde kullanmak için sistemimiz nasıl olmalı
    Ram,Gb. Vs.

  58. Cihaz adı DESKTOP-0HOFCR3
    İşlemci Intel(R) Core(TM) i3-10100F CPU @ 3.60GHz 3.60 GHz
    Takılı RAM 16,0 GB
    Cihaz Kimliği 4D3F9322-B6C6-49B8-BB1F-3B3799447C4A
    Ürün Kimliği 00330-80000-00000-AA399
    Sistem türü 64 bit işletim sistemi, x64 tabanlı işlemci

    2 D Bir Proje İçin çalışmak istiyorum kaldırırmı

  59. AMD ryzen 5 3600
    GT710 ekran karti
    16gb ram
    512gb SSD

    Hocam sorun yaşarmıyım bu sistemle

  60. Merhabaü daha once cevap vermıssınız ancak bıraz daha detaylı olacak sekılde unıty ıcın gereklı, mın butceye uygun laptop ozellıklerını yazabılır mısınız?

    • Selam Ferhat, maalesef ülkemizde yeni bir cihaz sahibi olmak hiç kolay değil. Ancak oyun geliştirirken de cihazlarımızı belirli standartların üzerinde tutmamız elzem. Bunların başında en azından 8 GB RAM bellek geliyor. Bununla birlikte eğer 2 boyutlu oyun geliştirmek sorun değilse (ki olmamalı), ekran kartı çok da önemli değil. Yine de en azından 1000 serisi bir ekran kartı işinizi kolaylaştıracaktır. İşlemci mimarilerinin 6. nesilden sonra çok geliştiğini de düşünecek olursak minimum kullanmamız gerken işlemciler de ortaya çıkar.

      Ayrıca AMD laptoplar daha fiyat performans açısından tatmin edici olabiliyor. Göz atmanı tavsiye ederim. Bu ekran kartı ve işlemci maaliyetlerini doğrudan azaltıyor ancak seçenek sayısı da maalesef daha az.

  61. Intel (R) Celeron (R) 2957U @ 1.40HGz ve 4 gb drr3 ramim var. Acaba bu sistemlerle basit olmayan bir 2D oyunu yapabilir miyim ? Yani oyunda biraz özellik olucak. Büyük ihtimalle olmaz ama ben yine de sormak istedim. Eğer sistemlerim uygun değilse veya eksik unuttuğum bir özellik varsa söyler misiniz / hangisini yükseltebileceğimi , ne yapmam gerektiğini ve önerilerinizi söyler misiniz ? Şimdiden teşekkür ederim.

  62. sa. ben unity, unreal engine 4 gibi motorlarda oyun yapacağım da uygun bir laptop tavsiyesinde bulunabilir misiniz

  63. Merhaba 3d oyun yapmak istiyorum ortalama long dark grafiklerinde
    Sistemim şu şekilde
    İntel i5 4590
    colorful gtx 1050 ti
    8 gb 1600mhz ram
    500 gb da depolama alanım var
    sizce long dark grafiklerinde bir oyun yapmak için yeteri kadar iyi mi ?

  64. merhaba unity kaç gb yer istiyor

  65. İşlemci: Intel(R) Core(TM) i3-3110M CPU @ 2.40 GHz 2.40 GHz
    Yüklü Bellek (RAM): 4,00 GB
    Sistem Türü: 64 bit işlemci Sistemi, x64 tabanlı işlemci

    ekrantı kartı olarakta Nvidia geforce 710M bulunmakta.
    ve 542gb boş alan var

    biliyorum çok rahatça işlemler yapamam fakat en azından beni yarı yolda bırakmayacak kadar çalışır mı?

    • Selam Ozan. Maalesef RAM’in programı yeterince rahat kullanmanın önünde engel olacaktır. İşlemci ve ekran kartı da iyi sayılmaz ancak en azından RAM belleğini 8 ve dahası 12 GB’a çıkartmanı tavsiye edebilirim. Yoksa çok zorlanırsın.

      • Merhabalar, ram’i 8gbye yükseltsem ,en azından uygulamanın çökmesini v.s önler mi?
        Bu arada yanıtladığınız için çok teşekkür ederim.

        • Ne demek 🙂 8 GB bellek rahat bir nefes aldırabilir gerçekten de evet 🙂

          • hocam gerçekten çok özür dilerim aklımda bir soru daha varda onu sormak istedim umarım rahatsız etmiyorumdur, acaba mevcut sistemimle ufak çaplı çalışmalar yapabilir miyim? Deneyim kazanmak için falan veya 2d oyunlar yapmak..

          • Denemekten zarar gelmez ancak bence kendinizi algoritma kurma konularında geliştirmek, basit 2d oyunlar yapmak için illa Unity kullanmanıza gerek yok. Visual Novel motorlarını (Örneğin severek kullandığım Tyronobuilder) kullanarak görsel romanlar geliştirebilirsiniz. Bununla birlikte yine eğer diliyorsanız To The Moon ve OneShot gibi muhteşem oyunların geliştirildiği RPG Maker motoruyla tanışabilirsiniz. Bu motorlar daha az gereksinimlere sahip oldukları için mevcut sisteminizde rahatlıkla kullanmanıza olanak sağlayacaklardır.

            RPG Maker Nedir: https://www.savebutonu.com/rpg-maker-nedir-kodlamasiz-oyun-yapma-20372

  66. işlemci: 11th Gen İntel core i5 – 11400H @2.70GHz
    Ram: 8gb
    ekran kartı: Nvidia geforce GTX1650 4gb
    ssd: 256gb
    hocam monster notebookumda unity ile çalışabilir miyim, neler yapabilirim yardımcı olursanız çok sevinirim.

    • Selamlar Emin. Bilgisayarın Unity 3D dünyasına girmek için gerekli her şeyi sağlıyor. Dilersen mobil platformlar için oyun geliştirmeye başlayabilir ya da ilk bilgisayar oyunların için hazır malzemelerin nasıl kullanılabildiğine göz atabilirsin. İlerde RAM belleğini yükseltmeni tavsiye ederim. Sevgiler.

      • Peki hocam. Geri dönüşünüz için çok teşekkür ederim. Peki unity platformu nasıl kullanılır, oyunları nasıl tasarlarım bunun eğitimini alabileceğim bana rehber olabilecek kaynaklar nelerdir? Buna da yardımcı olursanız çok minnettar kalırım.

        • Bu noktada nasıl bir oyun geliştireceğin önemli oluyor. Mobil bir hyper casual yapmakla, izometrik bir RPG yapmak arasında epey fark var eğitim açısından. Ancak en temel haliyle şöyle bir öneride bulunabilirim, öğrendiğim her programı böyle öğreniyorum. Kendine bu konuda eğitim veren bir YouTube kanalı seçebilirsin ya da bir Udemy kursu satın alabilirsin. Sonra yaptıkları uygulamaları kendince değiştirerek daha farklı şekillerde yaparak sorunu aşmaya, çözüme ulaşmaya çalışırsın. Kurcalamaktan daha iyi bir öğretmen yok. Zaten en basit haliyle ara yüzü öğrendikten sonra iş tamamen senin yaratıcılığına ve programda geçirdiğin vakte kalıyor. Bir de son olarak İngilizce şart değil çünkü Unity en yaygın oyun motorlarından birisi ve Türkçe eğitimler mevcut. Ancak sınırsız kaynak için İngilizce bilmek çok önemli. İnanılmaz faydasını görürsün.

  67. 4 GB Ram
    geforce gtx 210 ekran kartı
    64 Bit
    intelR coreTM2 Duo CPU E8400 @ 3.00 GHz işlemci
    windows 7
    yetermi acaba sorun olurmu

  68. 8 gb ram 2 gb ekran kartı i7 4 nesil win 10 yetermi abi

  69. merhaba hocam benım laptop :
    4 gb ram
    2 gb grafik kartı
    500 gbb ssd
    intel celeron n4020
    unity kaldırı mı hocam

  70. Merhaba unityi öğrenmek için hangi bilgisayarı almalıyım ikinci el olarak biraz maddi sıkıntım var

  71. Hocam iyi günler i3 10. Nesil
    8gb ram
    256 gb ssd’ye sahip olan dizüstü bilgisayarıma 8gb daha ram eklesem unıty 2d kullanabilir miyim acaba

    • Selam Mehmet, gayet verimli bir şekilde kullanabilirsin. Özellikle RAM belleğini yükseltmen çok katkı sağlayacaktır programın performansına. Giriş seviye 3D denemeleri dahi rahatlıkla yapabilirsin yükseltmenin ardından.

  72. Ryzen 3 3250U
    DDR4
    3. Nesil
    2 cekirdek
    1920 x 1080
    ram 8gb
    256 GB ssd
    16.5 inc yeterlimidir hocam?

  73. MERHABALAR Matebook D15 AMD Ryzen 5 5500U 8GB 512GB SSD Windows 11 Home
    EKRAN KARTI : AMD Radeon R5 SİZCE YETERLİ Mİ? YADA HANGİ PC ÖNERİRSİNİZ.

  74. Merhabalar , huawei matebook d15 amd ryzen 5 , 8Gb ram , 512ssd , amd radeon 5 ekran kartı
    Ya da huawei d15 11. Nesil intel coretm i5, 1135g7, 8g ram 512 ssd ,intel iris xe graphics unity ve diğer programlama dilleri için uygun olur mu?

  75. 4gb ram
    intel hd 5500
    i3 5005u
    120gb hdd

    Sizce 2d bir platform oyunu için yeterli bir sisteme sahip miyim? boş alan konusunda sıkıntı yaşamayacağımı düşünüyorum.

  76. Nvidia 920m
    8GB ram
    İ7

  77. Hocam, M1 Macbook Air 8gb RAM 256gb ssd konfigürasyonu için nasıl bir performans alırız? 2D mobil ve/veya masaüstü oyunu geliştirirken sorun yaşar mıyım? Bilgi verebilir misiniz rica etsem?

    • Selamlar, sahne boyutlarını doğru optimize ettiğiniz koşullarda herhangi bir sorun yaşayacağınızı düşünmüyorum. Apple ailesinde çoğu program daha stabil ve optimize çalışmakta, Unity de bu kapsamda ele alınabilir. Tabii SSD’yi verimli kullanabilmeniz adına low poly diye tabir ettiğimiz grafikli oyunlarla çalışmanızı tavsiye edebilirim sahnelerin daha geniş olabileceği oyunlarda. Kendinizi geliştirmeniz için gayet yeterli sisteminiz. Yolunuz açık olsun 🙂

  78. Merhaba Hocam, hala buraya yanıt yazmanız çok sevindirdi beni. Sistemim şu şekilde:

    AMD Ryzen 5 4600H with Radeon Graphics (12 CPUs), ~3.0GHz
    8192MB RAM
    DirectX 12
    AMD Radeon(TM) Graphics4 4GB
    256gb SSD

    Ağırlıklı olarak 2B oyun geliştirmek istiyorum, fakat 3B de olsa fena olmaz gibi. Sizce yeterli midir sistemim, bilgi verebilirseniz çok sevinirim. Şimdiden çok teşekkürler.

    • Doğa selamlar, eğer RAM belleklerin iki ayrı slot üzerinde takılıysa ekran kartından daha iyi performans alabilirsin. AMD’nin onboard ekran kartlarında böyle bir durum söz konusu. Bunu kenara bırakarak devam ediyorum.

      Sistemin Unity’i rahatlıkla kaldıracak düzeyde. Tabii bunu 2 boyutlu oyunlar nazarında söylüyorum. Bol ‘sahne’li, her bir yanında özellikler akan güzel 2 boyutlu oyunlar yaparken gözün hiç arkada kalmasın.

      Ancak konu 3 Boyut olduğunda onboard ekran kartlarının optimizasyonları sorun yaratabiliyor maalesef, çünkü süreç büyük oranda grafik kartıyla devam ediyor. Böyle bir oyun yapma niyetin olduğunda sahneleri olabildiğince iyi dizayn etmen ve mütevazi kaplamalarla yola çıkmanda fayda var.

      Bu söylediklerim henüz programa uzak olduğun için belki şimdilik anlamsız gelmiş olabilir. Tavsiyelerime uyman yalnızca zaman kazanmanı sağlar. Yoksa güzel işler üretip, bizimle paylaşacağına şüphem yok. Yolun açık olsun 🙂

      • Hocam çok teşekkür ederim. Bu kadar eski sayılabilecek bir başlığa bu kadar hızlı yanıt vermeniz çok motive ediciydi. Şu an python öğreniyorum, yanına hemen unity’de ekleyeceğim. Çok teşekkür ederim, güzel günleriniz olsun.

  79. Merhaba i5 2. Nesil işlemci 1gb ekran kartı 8gb ddr3 ram ve hdd laptop var genellikle 2d mobil oyunlar yapmayı planlıyorum ama 3d oyunlarda kaldırırsa yöneleblirim öneriniz nedir hocam

    • Enes selamlar, bilgisayarın miladını doldurmaya çok yakın bir aşamada anladığım kadarıyla. 3 Boyutlu oyunlarla daha fazla yormanı hiç önermiyorum. Hatta 2 boyutla çalışırken dahi sorun yaşaman muhtemel görünüyor maalesef.

  80. Tamamdır hocam, doğru söylüyorsunuz 7 8 yıllık bir bilgisayar ama en iyisi ilerleyen yıllarda biraz para biriktirip yenisini almak olur

  81. Merhaba i5 12.nesil 32 gb ram 500 gb ssd laptopa sahibim unity ve unreal engine konusunda 2d 3d oyun geliştirebilir miyim?

    • Berkay selamlar, yorumunu biraz geç görmüşüm kusura bakma lütfen. Gayet yeterli bir sistemin olduğunu düşünüyorum. Özellikle oyun içi optimizasyon konusunda kendini yetiştirirsen herhangi bir sorun yaşamadan uzun süre oyun geliştirebileceğine eminim.

      • Teşekkür ederim cevabınız için 3d kısmında unreal engine 5 ile sıkıntılar yaşar mıyım herhangi bir harici ekran kartına sahip olmadığım için ? 2d tarafına mı yönelmem daha doğru olur ?

        • Evet ekran kartı eksikliği pek çok noktada kendini hissettirebilir. Bu nedenle ben kendini geliştirme aşamandaki projelerini 2 boyutla sınırlandırmanı ve hatta izometrik yapılı projelerden dahi kaçınmanı öneririm. 3D konusundaysa daha az sistemini yoracak grafiklerle hareket edersen (Poly sayısı düşük), sistemin yine de sorun yaratmayabilir.

  82. Merhabalar ne tür oyunlar yapabilirim?
    İntel core i3
    3..nesil
    nvidia geforce 310m 512mb directX 10
    8gb ram

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir