Anasayfa > Blog > Unity Kaç GB Alan Kaplar?

Unity Kaç GB Alan Kaplar?

Arkasında Microsoft’un desteğiyle en çok kullanılan oyun motorlarından birisi olan Unity kaç GB? Buyurun beraber öğrenelim.

Öncelikle şunu söyleyelim. Bu oyun motorları gelişmiş özelliklerinin yanı sıra oldukça basit ve mütevazı sistemlerde dahi çalışmaları amaçlanarak hazırlanıyor. Yani oldukça eski makinelerle dahi basit programlar ve oyunlar geliştirmemiz, yazılım ve programlamaya adım atmamıza imkân sağlanıyor. Programın sistem gereksinimlerini merak ediyorsanız aşağıdaki yazımızı okumanızı tavsiye ederiz.

Unity Sistem Gereksinimleri

Ayrıca eğer sisteminiz Unity desteklemiyorsa belki diğer oyun motorlarında şansınızı denemek istersiniz. Aşağıdaki içeriğimizde oyun motorları üzerine konuşuyoruz.

Oyun Motoru Nedir?

Unity 3D Kaç GB Alan Kaplar?

Programı indirmemize olanak sağlayan ‘hub’ 150 MB ve editörün kendisi de 2.8 GB alan kaplamaktadır. Bu vesileyle motorun 3 GB alan kapladığını söyleyebiliriz. Ancak programa çalışırken eşlik eden yan yazılımların da bulunduğunu ve hepsini indirdiğimizde diskimizde 12 GB kadar alanı kapladığını söyleyebiliriz.

Ayrıca oyun geliştirirken ihtiyacımız olabilen efektler, görseller ve diğer gereçlerin bulunduğu ‘asset’ paketlerinin de yüksek dosya boyutlarına sahip olabildiklerini hatırlatalım. Yani program üzerinden projeler geliştirmeye başladığınızda ekstra hafızaya ihtiyaç duymanız mümkündür. Yine de asset hazırlayan topluluk üyeleri bu noktada oyun optimizasyonlarına önem verdikleri için dosyaları kalite kaybı olmaksızın sıkıştırmak için gayret göstermektedirler ve tek başınıza yapacağınız projelerde daha az zorlanacağınızı bu şekilde dile getirebiliriz.

Umarız yazımız geliştirici adaylarına yardımcı olabilmiştir. Keyifli vakitler dileriz!

Hakkında Eran Küçük

Hikaye > Grafik sempatizanı bir yönetmen. Marmara Radyo, Televizyon ve Sinema mezunu ve hayali kendi oyunlarını yapabilmek. Savebutonu adresinde çeşitli konularda imtiyazı var.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir