Anasayfa > Oyun Haberleri > Valorant 1.08 Yama Notları Açıklandı

Valorant 1.08 Yama Notları Açıklandı

Valorant 1.08 yama notları ile karşımızda. Bu yama 1.07’ye göre daha az değişiklik içeriyor. Güncellemenin baş kahramanları Raze ve Guardian. 17 Eylül saat 06.00’dan itibaren oyun güncelleme için kullanım dışı bırakılacak. Ne kadar süre böyle kalacağını ise bilmiyoruz.

VALORANT Rank Sistemi

Valorant 1.08 Yama Notları

valorant 1.08 yama notları
Valorant yeni yama bu görselle duyuruldu.

Raze

Özellikleriyle rakibe en çok zarar verebilen karakterlerden biri Raze. El bombası, patlayıcı çantaları, botu ve haritayı birbirine katan ultisiyle ofansif oyuncuların sevgilisi bu karaktere ufak bir nerf geliyor. Valorant resmi blog’u güncelleme detaylarını şöyle açıkladı:

Patlayıcı Çanta

  • İlk hasarı, 200 yarıçaplık menzilde 15 ve yarıçap dışında en az 5 olabilecek şekilde düşürüldü.
  • Çanta yerleştikten 0,5 saniye sonra etkinleşerek maksimum hasarı 50’ye çıkıyor.
  • Patlayıcı Çanta’ya ateş etmek patlamasına sebep olarak mevcut hasarını vermesini sağlıyor.
  • Patlayıcı Çanta artık takım arkadaşlarına hasar vermiyor.

Çantayı artık havada patlatmak rakibe çok daha az zarar verecek. Maksimum zarara ulaşmak için çantanın bir yere sabitlenmesi gerekiyor, bu da karşımızdaki oyuncuların suratına çantalarımızı fırlatmamıza bir engel. Ayrıca çantalar sabitlendiği yerlerde vurulduğunda artık eskisi gibi yok olmayacak. Ateş edilen çanta patlayacak ve yeterince yakınında olan düşmanlara 50’ye kadar zarar verebilecek.

Bunun yanında geçtiğimiz güncellemede Viper’a yapılan değişiklik gibi burada da takım oyunu önemsenmiş ve çantaların takıma zarar vermemesi sağlanmış. Oyun başlangıcında çantalarla site’a girmeye çalışan, zıp zıp zıplayan Raze oyuncuları takım arkadaşlarına bir miktar zarar veriyordu. Patlayıcı çanta yeteneği özellikle takımı trollemek amacıyla kullanıldığında bazılarını kızdırıyordu.

Guardian

Guardian da kullanılmaz ya!” diyen benim gibi oyunculara Riot cevabı biraz geç de olsa vermiş. Valorant 1.08 yama notları yeni değişiklikleri şöyle açıklamış:

Guardian güçlendirmesi

  • Bedeli azaltıldı: 2500 >>> 2400
  • Atış hızı arttırıldı: 4,75 >>> 5,25 (saniye başına mermi)
  • Silahın tekrar atışa hazır olma süresi 3 mermiden sonra 0,35’ten 3 mermiden sonra 0,2925 şeklinde iyileştirildi.
    • Guardian’ın doğrudan Phantom veya Vandal’la rekabet edebileceğini (veya rekabet etmesi gerektiğini) düşünmüyoruz ama yeni bedeliyle birlikte onu bazı ekonomik veya haritaya bağlı durumlarda oyuncuların tercih edebileceği bir seçenek haline getirmek ve düşman yakına geldiğinde eskisi kadar cezalandırıcı olmamasını istiyoruz.

Guardian, Phantom ve Vandal ile olan rekabetinde geride kalmış dereceli maçlarda çok nadir kullanılır hale gelmişti. Atış hızı çok düşük olan bu silah “spray and pray” oyunculara fazla uygun değil. Yeni yamada fiyatı düşen Guardian ayrıca artık daha hızlı ateş ediyor. Bununla da kalmıyor ateş ettikçe yeni atışa hazır olma süresi azalıyor. Bakalım Riot Guardian kullanımını artırabilecek mi?

Haritalar

Üst üste 4 maçta aynı haritada oynadığınız oldu mu? Bir çok kullanıcının başına mutlaka bu durum gelmiştir. Riot, kullanıcıları üst üste aynı haritada oynama derdinden kurtaracak bir hamle yapıyor. Artık bir maçtan çıktıktan sonra sonraki maçın haritası tamamen rastgele değil yarı rastgele olarak seçilecek. Yani 4 haritadan birini oynama şansımız artık %25 değil. Bir önceki maçta oynadığımız haritanın bir daha gelme olasılığı bundan çok daha düşük.

Oyun gözlemcileri ve oynanış ile ilgili birkaç ufak hatanın da giderildiği bu yamanın notlarına ulaşmak için:

Valorant 1.08 Yama Notları

İzlenimlerim

1.07’den sonra en çok dikkat ettiğim değişimlerden birisi oyuncuların Vandal ve Breach tercihlerinin değişimiydi. Oyunu aktif olarak oynadığımdan bu değişimi fark etme şansı buldum. Flash özellikleri güçlenen Breach artık oyuncular tarafından çok daha sık tercih ediliyor ve bazen gerçekten sinir bozucu olabiliyor. Eskiden hiç kullanılmayan bir karakteri Riot oyuna başarıyla geri kazandırdı diyebiliriz. Bunun yanında atış hızı artırılan Vandal da çoğu oyuncunun eko roundların ardından sarıldığı bir silah haline geldi. Önceden en az 4 veya 5 Phantom çekilen roundlar olurken bu roundlar 4 veya 5 Vandal çekilen roundlara dönüşmüş gibi gözüküyor.

Daha fazla oyun haberi için SaveButonu Oyun Haberleri!

Hakkında Atabek Batuhan BİLGİÇ

Oyunlar, diziler, filmler ve müzikle hayatını renklendiren indie sever bir insan. İstinye Üniversitesi Elektrik Elektronik 4. Sınıf öğrencisi.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir