Anasayfa > Oyun Haberleri > VALORANT’ın 1.09 Yamasında Operator’a Büyük Darbe!

VALORANT’ın 1.09 Yamasında Operator’a Büyük Darbe!

Oyunun popüler keskin nişancı tüfeği Operator, VALORANT’ın 1.09 yamasıyla birçok özelliğine alacağı büyük zayıflatmayla gündemde.

VALORANT’ta oldukça güçlü ve oyuncular arasında yaygınlığını iyice artırmış olan keskin nişancı tüfeği Operator’ın gücü özellikle son zamanlarda tartışılmaya başlanmıştı. Birçok profesyonel oyuncunun gündeme getirdiği “Operator çok OP” fikri, oyuncular tarafından da desteklenince Riot Games olaya müdahale etme kararı aldı.

VALORANT Rank Sistemi

Oyunun geliştiricilerinden Nick Wu Smith, Team Liquid’in içerik ekibinden Mendo’ya verdiği röportajda silaha gelecek olan zayıflatmalardan detaylı bir şekilde bahsetti. Operator’ın fiyatı, atış hızı, ele alma süresi, hasarı gibi birçok farklı özelliğine büyük zayıflatmalar geldi.

valorant oynanış videosu

Operator Zayıflatması

  • Fiyat 4500’den 5000’e çıkarıldı
  • Dürbündeyken hareket hızı %76’dan %72’ye düşürüldü
  • Dürbün ölü bölgesi hareket hızının %30’undan %15’ine düşürüldü (Silah daha yavaş bir şekilde isabetli, daha hızlı bir şekilde isabetsiz olacak)
  • Atış hızı 0.75’ten 0.6’ya düşürüldü
  • Ele alma süresi 0.3 saniyeden 0.5 saniyeye çıkarıldı
  • Bacak isabetinde hasar 127’den 120’ye düşürüldü
  • Zıpladıktan sonra yere inince beklenen isabet süresi artırıldı

Jett ve Operator oyunları ile yeteneğini konuşturan VALORANT oyuncusu cNed, gelecek olan güncellemeden doğal olarak pek memnun gözükmüyor. Düşüncelerini Twitter’dan kısa bir gönderiyle paylaşan isim, çok açık olmasa da favori silahına gelecek olan bu zayıflatmanın hayranı gibi değil. Birçok VALORANT oyuncusu da öncesinde Operator’a bir zayıflatma istese de bu derece bir güncellemenin gelmesi beklenmiyordu.

Hakkında Efe Eren Genç

Boğaziçi Dilbilim öğrencisi, orada burada yazıp çeviriyor, kendince bir şeyler deniyor.

Bir Yorum

  1. Bilgilendirici bir yazı olmuş teşekkürler!

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir