Anasayfa > Oyun Haberleri > VALORANT 2.02 Yama Notları Açıklandı

VALORANT 2.02 Yama Notları Açıklandı

VALORANT 2.02 yama notları paylaşıldı. Bu yamada genel olarak silah isabetliliği konusunda tutarlılık hedeflenmiş. Detaylar yazımızda.

VALORANT 2.02 Yama Notları

Riot, bu yamada daha önce de açıkladığı gibi “tüfekle hareket ederken isabetlilik” konusuna eğilmeyi tercih etmiş. Bulldog, Guardian, Phantom ve Vandal bu güncellemede ele alınan silahlar olmuş. Bunun dışında rekabetçi modlarda tutarlılığı artıracak ufak tefek güncellemeler de söz konusu.

Valorant Silahı Sol Ele Alma Yöntemi

Silah Güncellemeleri

Bulldog, Guardian, Phantom ve Vandal adlı tüfek sınıflandırmasındaki silahları etkileyecek yeni güncellemede koşarken, yürürken ve çömelerek ilerlerken ateş etme hata payı yüksek miktarda artırılmış. Phantomla koşarken sıkarak düşmanları canından bezdirme dönemi geride kalacak gibi gözüküyor. Yapımcılar güncellemeyi şu ifadelerle açıklamış:

Koşarken tüfeklerle ateş ettiğinizde geçerli olacak hata payını hatırı sayılır miktarda arttırdık. Amacımız koşarken rakipleri öldürme hissini gidermeye yardımcı olmaktı. Bu değişikliklerden sonra, tüfeklerle koşarken özellikle uzak mesafedeki birini öldürmek çok daha nadir bir olay haline gelecek. Tabii, yakın mesafedeyken bunu yapmanız hâlâ mümkün. Bu değişikliğin sonuçlarını yakından takip edecek ve gerektiği durumlarda ince ayarlamalar yapacağız.

  • Tüfeklerle koşarken ateş etme hata payı arttı: 3,75 >>> 5
  • Tüfeklerle yürürken ateş etme hata payı arttı: 0,8 >>> 1,1
  • Tüfeklerle çömelerek ilerlerken ateş etme hata payı arttı: 0,3 >>> 0,8

 

Ejder Ateşi Vandal Brezilya First Strike elemelerinde devre dışı bırakıldı

Rekabet Güncellemeleri

VALORANT 2.02 yaması ile daha tutarlı ve adil bir rekabetçi deneyimi hedeflenmiş. Bir çok noktaya el atan Riot ekibinin açıklamalarını aşağıdaki gibi özetledik:

  •  Kademe puanı yakınsamasının etkisi arttırıldı. Artık oyuncular eşleştirme kademesi, yani MMR değerine daha hızlı erişecek. Böylece ait oldukları kademeye ulaşabilmek için daha az karşılaşma oynamaları gerekecek.
  • Demir ve Elmas arasında, oynadığı karşılaşmada üstün performans gösteren oyuncular (yani kendi genel performansını aşanlar) bonus kademe puanı kazanacak.
  • Elmas 3’te en fazla 2 kişilik hazır gruplar oluşturulabilecek.
  • Sahip olduğunuz liderlik tablosu kademesi artık Kariyer: Kısım Kademesi sekmesinde görünecek. Kısmın sonunda liderlik tablosundaki son konumunuz kaydedilecek ve kazandığınız Kısım Kademesi Rozeti’nde sergilenecek.

Bu iki ana konunun dışında ele alınan birçok hata olmuş. Bunların arasında Spike’ı ses çıkarmadan kurabilmemize sebep olan bir hatanın giderilmesi de var. Cypher ve Sova’nın bazı aletlerini etkileyen hataların yanında Yoru’nun, Sage’in ve Skye’ın bazı özelliklerinin kötüye kullanılmasına sebep olabilecek hatalar da düzeltilmiş. Bir ana güncellemeden çok hata ayıklama seansı olan 2.02 sıklıkla karşılaştığımız kimi sorunları çözmeye odaklanmış. Başarılı olup olamadığını önümüzdeki günlerde göreceğiz.

Detaylı yama notunu VALORANT’ın resmi blogundan okumak için buraya tıklayabilirsiniz.

Hakkında Atabek Batuhan BİLGİÇ

Oyunlar, diziler, filmler ve müzikle hayatını renklendiren indie sever bir insan. İstinye Üniversitesi Elektrik Elektronik 4. Sınıf öğrencisi.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir