Anasayfa > Blog > VALORANT Silahı Sol Ele Alma Yöntemi

VALORANT Silahı Sol Ele Alma Yöntemi

League of Legends’ın yapımcısı Riot Games’in sevilen FPS oyunu VALORANT kapsamında silahı sol ele alma işlemi nasıl gerçekleştirilir?

VALORANT, oyunculara silahı tutmak istedikleri el konusunda özgürlük sunan bir oyun. CS:GO kadar detaylı viewmodel ayarları içermese de silahı sol ele alma özelliğini oyuncuların ısrarları sonucunda VALORANT’a ekleyen Riot Games, bu konuda oyunculara gayet kolay bir yöntem sunuyor. Yapmanız gereken kolay adımları yazımızın devamında sizlerle paylaştık.

VALORANT İsim Değiştirme

VALORANT Silahı Sol Ele Alma

  • Menüdeyseniz sağ üste, oyun içindeyseniz ESC’ye tıklayarak Ayarlar menüsüne girin
  • Ayarlar menüsünde üst taraftan “Genel” sekmesine tıklayın
  • Alt tarafa inerek “Diğer” kısmından “Birinci Şahıs El Kullanımı” seçeneğine gelin
  • Silahı kullanmak istediğiniz kolunuzu sağ veya sol olarak seçin

Bu sayede VALORANT’ta kullanmak istediğiniz eli gayet kolay bir şekilde değiştirebiliyorsunuz. Solaksanız oyunu daha rahat bir şekilde oynayabiliyor, diğer oyunlarda sol el kullanmaya alışıksanız da kas hafızanızı VALORANT’a basitçe taşımış oluyorsunuz.

valorant silahı sol ele alma

Oyun piyasaya ilk sürüldüğünde böyle bir seçenek bulunmuyordu. Oyuncuların istekleri sonucunda el değiştirme mevzusunu ele alan geliştiriciler, öncelikle bu durumun rekabetçi bütünlüğü nasıl etkileyebileceğini inceledi. Bir sorun görülmeyince de silahı sol ele alma seçeneği VALORANT’a eklendi.

VALORANT Crosshair Rehberi

Oyun deneyiminizi etkileyebilecek olan bir faktör daha var: Nişangâhınız. Aşağıdaki rehberimizi kullanarak VALORANT’ta kullanmanız gereken nişangâh tercihinizi belirleyebilir, veya profesyonel oyuncuların, yayınların tercihlerini kullanabilirsiniz.

En İyi VALORANT Crosshair Ayarları

Küçük nişangâhlar kullanmak, mümkünse nokta crosshair kullanmak mantıksal açıdan sizin yararınıza olacaktır. En iyi crosshair her ne kadar sizin en rahat ettiğiniz crosshair olsa da yukarıdaki rehberden en optimal nişangâh tercihlerinizi ayarlayabilirsiniz.

VALORANT’ta Tuşla Kol Değiştirme

CS:GO’nun aksine VALORANT’ta şimdilik bind kullanmak için bir yöntem bulunmuyor. CS:GO’da tek tuşla kullandığınız kolu değiştirebilirken VALORANT’ta bu özellik henüz bulunmuyor. Yine de VALORANT’ın yeniliğine ve güncellenme hızına bakarsak bu özelliğin de ilerleyen aylarda ekleneceğini düşünebiliriz.

Silahı sol ele alma özelliğini getirerek, düşman vurgu rengi özelliğiyle VALORANT’ta erişilebilirliğe verdikleri önemi gösteren Riot Games’in tuş atama özelliğini VALORANT’a ekleyip eklemeyeceğini hep birlikte göreceğiz.

Hakkında Efe Eren Genç

Boğaziçi Dilbilim öğrencisi, orada burada yazıp çeviriyor, kendince bir şeyler deniyor.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir