Anasayfa > Oyun Haberleri > VALORANT 2.04 Yama Notları Paylaşıldı: Önemli Detaylar

VALORANT 2.04 Yama Notları Paylaşıldı: Önemli Detaylar

VALORANT oyununa Astra adlı yeni ajanı ekleyecek olan 2.04 yama notları sonunda paylaşıldı. Önemli unsurları derledik.

VALORANT’ın ikinci bölümünde ikinci kısmı başlatacak olan 2.04 yamasıyla birlikte oyunda önemli değişiklikler yaşandı. Bu değişikliklerden önemli kısımları alt başlıklar halinde listeledik.

VALORANT 2.04 Yama Notları

Astra

Yeni kısımla birlikte VALORANT’ın yeni ajanı Astra oyuna ekleniyor. Astra, oyunculara aşağıdaki şık tanıtım videosu ile sunulmuştu.

Tırmanış Güncellemesi

VALORANT’a yeni eklenen oyun modu Tırmanış’ta artık Bind’de orta ışınlayıcının kapısı kapalı olacak. Tatsız bir stratejinin doğmasına sebebiyet veren bu özellik, Bind haritasında oyunun zevkini kaçırabiliyordu.

Bu sorunla mücadele etmek için geçtiğimiz günlerde Tırmanış modunda Bind haritasının gelme olasılığı azaltılmıştı. Sorunun çözülmesiyle birlikte Bind’in oranı tekrar normale döndürüldü.

Rekabet Güncellemeleri

Beceri kademeniz kısım başlangıçlarında düşmeyecek.

  • Radyant veya Ölümsüzlük kademesindekiler liderlik tablosundaki yerlerini koruyacak ama kademe puanları (KP) %90 oranında azaltılacak. Tüm Radyant oyuncuları Ölümsüzlük’e düşürülecek, çünkü yeni kısımda en iyinin en iyisi olduklarını kanıtlamaları gerekiyor.
  • Radyant olabilmek için bölgenizdeki en iyi 500’de olmanız ve gereken minimum KP miktarına ulaşmış olmanız gerekiyor.
  • Yeni kısımda liderlik tablosunda tekrar görünebilmek için yerleştirme karşılaşması oynamanız gerekiyor.

Kademenizin tekrar görünmesi için bir adet yerleştirme karşılaştırması oynamanız gerekecek.

Mevcut bölümde daha önce yerleşmeyenlerin bir kademe elde etmek için beş adet yerleştirme karşılaştırması oynaması gerekecek.

Radyant’a ulaşmak artık çok daha zor olacak. Radyant olabilmek için için belli bir kademe puanına ulaşmanız gerekecek. Bu değer, kademedeki oyuncu sayısı ve KP dağılımına bağlı olarak her bölge için özel belirlendi.

Radyant’a çıkabilmek için bölgelerde ulaşılması gereken puanlar:

  • Latin Amerika ve Kore: 100 KP
  • Brezilya: 200 KP
  • Kuzey Amerika ve Asya Pasifik: 300 KP
  • Avrupa ve Türkiye: 400 KP

Hayat Kalitesi

Sesli taktik açıklamaları (yer isimleri) eklendi.

  • Takım koordinasyonu ve bilgi paylaşımını geliştirmek için oyunda otomatik söylenen ajan repliklerine konum isimleri eklendi.
  • “Spike görüldü” veya “Düşman görüldü” gibi replikler artık haritadaki bölgenin konumunu da içerecek. (örn. “Spike C konumunda görüldü” / “Düşman B konumunda görüldü” gibi).
  • Bu sayede takım arkadaşlarını herhangi bir sebepten dolayı susturan veya sesli sohbet kullanmayan ekip arkadaşlarına sahip kişiler de takım içi iletişimden daha iyi yararlanabilecek.

Hata Düzeltmeleri

  • Özel karşılaşma sunucusunun açılır menüsünün sürekli dönmesine neden olan hata düzeltildi.
  • Reyna’nın oyuncu olmayan unsurların yok edilmesini asist ettiği durumlarda Ruh Küresi geri bildirimini tetikleyen hata düzeltildi.
  • Sage’in duvarıyla oluşturulan dar koridorların içine Omen’ın Gizli Adım’ıyla ışınlanıldığında Omen’ın duvarın içine ittirilmesine sebep olan hata düzeltildi.
  • Killjoy, Cypher, Brimstone, Sage, Breach, Jett ve Viper’ın ulti hazır bildirimlerinin çalışmamasına neden olan problem giderildi.

Buraya tıklayarak VALORANT 2.04 yama notlarının tamamına ulaşabilirsiniz.

Hakkında Efe Eren Genç

Boğaziçi Dilbilim öğrencisi, orada burada yazıp çeviriyor, kendince bir şeyler deniyor.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir